infa.lt

Konservatorius B. Matelis kaltina Seimo narį M.Puidoką rusiškos propagandos skleidimu

30 sausio
15:26 2023
Bronislovas Matelis

Bronislovas Matelis (TS-LKD), Seimo kanceliarijos archyvo nuotr.

Sausio 30 d. Seimo narys, konservatorius  Bronislovas Matelis kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją prašydamas įvertinti Seimo nario Mindaugo Puidoko viešojoje erdvėje išsakomą poziciją Rusijos karo prieš Ukrainą klausimu.

B. Matelis Komisijos prašo atsakyti, ar Seimo narys M. Puidokas  nesulaužė Seimo nario priesaikos ir Seimo nario elgesio etikos taisyklių, taip pat prašo įpareigoti M. Puidoką viešai atsiprašyti už nesantaikos ir karo nuotaikų kurstymą.

infa.lt cituoja politiko pareiškimą, kurį galima pamatyti čia:

DĖL SEIMO NARIO M.PUIDOKO SKLEIDŽIAMOS KREMLIAUS PROPAGANDOS

LR Seimo narys Mindaugas Puidokas nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios viešoje erdvėje dėl karo kaltina ne agresorę Rusiją, o Vakarus.

Pastaruoju metu parlamentaras itin aktyviai savo poziciją viešina socialinių tinklų paskyrose bei „Youtube“ kanale, savo laidoje „Pasaulis atvirai“.

M. Puidokas aiškina, kad Vakarų tikslas yra sukelti Trečiąjį pasaulinį karą. Seimo narys teigia, kad JAV ir jos sąjungininkės specialiai vilkina ginklų Ukrainai tiekimą, nes Ukrainos karių ir žmonių gyvybių sąskaita nori susilpninti Rusiją, o paskui ją padalinti į mažas valstybėles, kurias galėtų kontroliuoti. Tokia informacija atitinka Kremliaus propagandą.

Maža to, Seimo narys dalijasi propagandiniu žemėlapiu, pagal kurį Lietuva su kitomis Europos valstybėmis neva užpuola Rusiją. Šiame žemėlapyje Krymas nuspalvintas raudona spalva – tokia pačia, kaip ir Rusija.

Tokie vieši, sistemingi M.Puidoko pareiškimai šokiruoja Ukrainos kovą už laisvę remiančią visuomenę.

Komunikacijos specialistai ir politologai įspėja, kad toks parlamentaro elgesys negali būti toleruojamas, nes jis kelia grėsmę mūsų šalies prestižui tarptautinėje arenoje, taip pat daro žalą gyventojams, stokojantiems gebėjimo kritiškai vertinti Kremliaus propagandą.

Mat šiuo atveju ypatingą vaidmenį vaidina asmens, kuris platina tokią dezinformaciją, pareigos. M.Puidokas nėra eilinis visuomenės narys. Jis yra išrinktas į Seimą, atstovauja tam tikrą
visuomenės dalį. Aukštas pareigas einančio, viešo asmens pasisakymams visuomet yra skiriama daugiau dėmesio.

Niekas neabejoja, kad M.Puidoko platinama Kremliaus propagandą atitinkanti informacija, pateikta, kaip Lietuvos Seimo nario pozicija, gali pasklisti ir užsienio valstybėse.

Noriu atkreipti dėmesį į dar vieną M.Puidoko pareiškimą viešoje erdvėje po Liublino trikampio prezidentų susitikimo šių metų sausį.

Seimo narys teigia, kad Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos ir Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos susitarimas remti Ukrainą iki jos pergalės kare su Rusija esą koreliuoja su siekiu atkurti Žečpospolitą trijų šalių galimos konfederacijos pagrindu.

Manau, kad tai yra ciniško melo skleidimas ir siekis Lietuvoje sukelti nepasitenkinimo Lenkijos politika bangą, esą Lenkija ir vėl kėsinasi dominuoti Lietuvos žemėse.

NATO ir ES narių valstybių kiršinimas – Rusijos propagandos dalis, siekiant sugriauti dabar egzistuojančią Vakarų valstybių vienybę.

Negali būti, jog politikui nėra žinoma, kad Liublino trikampis – 2020 m. įkurta Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos politinio, ekonominio, kultūrinio bendradarbiavimo iniciatyva, kuria siekiama stiprinti regioninį bendradarbiavimą.

M.Puidoko retorika yra akivaizdus nesantaikos, karo ir neapykantos kurstymas, už laisvę ir demokratiją kovojančios Ukrainos pažeminimas.

Gerbiamus komisijos narius prašau įvertinti, ar M.Puidokas tokiu savo elgesiu nesulaužė Seimo nario priesaikos, Seimo nario elgesio etikos taisyklių. Prašau įpareigoti M.Puidoką viešai atsiprašyti už nesantaikos ir karo nuotaikų kurstymą.

Bronislovas Matelis
LR Seimo narys

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 303

Žymos:

Atsiliepimų 9

  1. T0mas J.    -  2023-01-30, 15:38

    B.Matelis: „M. Puidokas aiškina, kad … JAV ir jos sąjungininkės specialiai vilkina ginklų Ukrainai tiekimą, nes Ukrainos karių ir žmonių gyvybių sąskaita nori susilpninti Rusiją, o paskui ją padalinti į mažas valstybėles”. Tai buvo citata iš Matelio skundo etikos komisijai.
    Matelis yra keistas žmogus – SUSILPNINTI RUSIJĄ IR PADALINTI – ar tai bent panašu į rusišką propagandą?! Ar Kremlius nori Rusiją padalinti?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. IDA    -  2023-01-30, 15:38

    Aš mačiau tas laidas. Labai profesionalios, kaip politologo, remiamasi užsienio žiniasklaida. Nieko išgalvoto. O Matelis tik skųsti sugeba, ryškesnių darbų nesimato.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Andrius    -  2023-01-30, 16:17

    Paimkite interviu ir iš dr.M.Puidoko! O tai dabar vos ne kaip vienakryptis rašinys gavosi!!! Nedarykite LRT klaidų!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Patriotas    -  2023-01-30, 16:19

    Mateli geriau apsižvalgyk tarp kokių pedosadistų sėdi! Konpedopartijai priklauso tik ištikimiausi. Mateli a nebūsi pedosadistas? ir bandai čia kreipt dėmesį į kitus?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Deja,    -  2023-01-30, 18:15

    Puidokas – nera minetu teiginiu autorius! Jis tik kartoja tai,ka raso nesisteminiai Ukrainos ir Vakaru saliu apzvalgininkai,nepriklausomi zurnalistai,blogeriai. Ponui Mateliui deretu plesti savo akirati,o ne uzkaisioti ausis ir uzdengti akis visiems,besidomintiems nesistemine informacija!

    Atsakyti į šį komentarą
  6. VŽA    -  2023-01-30, 19:25

    B. Matelis „kniurkso” Seime šešėlyje, o gerb. M. Puidokas aukštumoje, todėl sumanė ir jis, kaip geras, apgailėtinai pasiviešinti…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....