infa.lt

G.Nausėda suteikė brigados generolo ir flotilės admirolo laipsnius

07 gegužės
14:37 2024

LR Prezidento kanceliarijos nuotrauka/ Robertas Dačkus /lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda už ypatingus gebėjimus ir išskirtinius nuopelnus Lietuvai ir jos kariuomenei suteikė brigados generolo laipsnį Žilvinui Gaubiui ir flotilės admirolo laipsnį Giedriui Premeneckui.

Prezidentas pabrėžė, kad šiandien Ž. Gaubys ir G. Premeneckas įžengė į aukščiausią karinį laipsnį turinčių karininkų gretas, o šis pasiekimas vainikuoja daugiau nei dvidešimt metų, kuriuos karininkai praleido ištikimai ir pasiaukojamai tarnaudami Lietuvos Respublikai.

„Per šį laikotarpį ne kartą įrodėte, kad esate pasirengę negailėdami jėgų ir gyvybės ginti Lietuvos valstybę, jos laisvę ir nepriklausomybę. Taip pat ir ateityje turėsite dorai ir garbingai atlikti Lietuvos karininko pareigas“, – sakė G.Nausėda.

Pasak valstybės vadovo, eidami aukštas vadovaujamas pareigas, karininkai privalės rodyti pavyzdį jaunajai karininkų kartai, o tam reikės pasitelkti visą įgytą patirtį, profesionalumą ir lyderio savybes, kad priimami sprendimai visada, net sudėtingiausiose situacijose, būtų išmintingi ir teisingi.

„Artimiausiu metu iššūkių tikrai netrūks nei Jums, nei Lietuvos kariuomenei, nei visai valstybei. Rusijai pradėjus didelio masto agresijos karą prieš Ukrainą, dar kartą įsitikinome, kad Lietuvos gynybos stiprinimas – svarbiausias uždavinys“, – sakė šalies vadovas pabrėždamas, kad į Lietuvos generolų gretas šiandien įsilieja atkaklūs, ryžtingi ir išmintingi vadai.

Brigados generolas Ž. Gaubys tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo 1994 m.,  yra baigęs bakalauro ir magistro studijų programas Lietuvos karo akademijoje, operacinio ir strateginio lygmens kursus Baltijos gynybos koledže Estijoje.

Karininkas dalyvavo tarptautinėse operacijose Bosnijoje ir Hercegovinoje, Irake ir Afganistano Islamo Respublikoje. Už nuopelnus plėtojant ir stiprinant Lietuvos kariuomenę, sąžiningą ir pavyzdingą tarnybą yra apdovanotas Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos krašto apsaugos sistemos medaliais.

Flotilės admirolas G. Premeneckas tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo 1994 m., jūrų karininko specialybę įgijo Vokietijos jūrų karo mokykloje, yra baigęs Klaipėdos universiteto Jūreivystės institutą, magistro studijų programą Lietuvos karo akademijoje, strateginio lygmens kursus Bundesvero vadų akademijoje Vokietijoje.

Už nuopelnus Lietuvai ir už Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, taip pat Lietuvos kariuomenės ir Lietuvos krašto apsaugos sistemos medaliais.

Iškilmingos ceremonijos metu šalies vadovas Ž. Gaubiui ir G. Premeneckui įteikė vardinius ginklus – kardus, palinkėjo didžiausios sėkmės visas jėgas skiriant Lietuvos kariuomenei ir valstybei stiprinti.

Lietuvos karo flotilėje šiuo metu yra 8 laivai (kartu su keturiais patruliniais laivais), ir trys pagalbiniai.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Anonimas    -  2024-05-07, 14:52

    Tuoj turėsime kuopos generolų.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Eilinis    -  2024-05-07, 15:36

    Putinui galas

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gruzija apsisaugo nuo demokratijos "vertybių" ir nori išlikti nepriklausoma, savarankiška šalimi. Kaip baisu.......

ir toliau dirbs slavams.tapom asilo įkaitais.toks likimas....

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...

Dar dviejų spalvų apatinius…....