infa.lt

„SpaceX” pajungs telefonus tiesiogiai prie palydovinio ryšio, apeinant operatorius Žemėje

11 gruodžio
06:20 2022
Elon Musk

nuotr. REUTERS/Joe Skipper

Jei reguliavimo institucija leis, „SpaceX” galės teikti „visavertį ir nenutrūkstamą” ryšį tarp palydovų ir išmaniųjų telefonų didžiojoje pasaulio dalyje, šiai paslaugai teikti naudodama mažiau nei trečdalį iš 7500 antrosios kartos palydovų.

JAV federalinė ryšių komisija jau prieš kelias dienas davė sutikimą pradėti jų paleidimą.

Maždaug 2 000 „Starlink Gen 2” įrenginių suteiks galimybę siųsti tekstinius ir balso pranešimus bei atlikti paiešką internete išmaniuosiuose telefonuose, kurie yra už ryšio bokštų Žemėje veikimo zonos ribų.

Žadama, kad atsisiuntimo greitis sieks iki 18,3 Mbps.

Naujojoje programoje teigiama, kad tiesioginis ryšys su išmaniaisiais telefonais bus palaikomas 1,9 GHz dažniu, kurį naudoja mobiliojo ryšio operatorius „T-Mobile”.

Iki 2024 m. vidurio „SpaceX” žada teikti paslaugas nuo 58 laipsnių šiaurės platumos iki 58 laipsnių pietų platumos.

Bendras JAV vienu metu aptarnaujančių palydovų skaičius svyruos nuo 80 iki 100, o teorinė didžiausia atsisiuntimo sparta sieks 18,3 Mbps.

Naujoji paslauga bus prieinama privatiems asmenims, privačioms įmonėms ir organizacijoms, praneša „Space News”.

Jis taip pat bus naudojamas jutiklių ir daiktų interneto (IoT) prietaisų tinklui, sakė Kyle’as Wessonas, „SpaceX” vyriausiasis inžinierius. Praėjusiais metais bendrovė įsigijo palydovinio ryšio operatorių „Swarm Technologies”, kad galėtų patekti į šią rinką.

Panaši „Apple” paslauga, pradėta teikti lapkritį per „Globalstar” palydovus, dabar gali siųsti tik skubios pagalbos signalus iš 14 modelio „iPhone” telefonų JAV ir Kanadoje. Norint išsiųsti SOS signalą, dar būtina tinkamai pagauti palydovo signalą.

Naujos paslaugos „SpaceX” diegimo laikas priklauso ne tiek nuo reguliatoriaus (niekas neabejoja, kad bendrovė gaus atitinkamą licenciją), kaip nuo paleidimo sistemos „Staship” pasirengimo. Naujieji „Starlink” antrosios kartos palydovai yra tam skirti, kiekvienas iš jų sveria daugiau nei toną, t. y. beveik 4 kartus daugiau nei pirmosios kartos palydovai.

Didžiosios Britanijos bendrovė „Bullitt” pranešė sukūrusi išmanųjį telefoną, kuriuo galima bendrauti per palydovinio ryšio sistemas. Dar neįvardytame įrenginyje bus ne tik palaikomi šiuolaikiniai ryšio standartai, „Wi-Fi”, „Bluetooth” ir korinio ryšio tinklai, bet ir modulis, skirtas prisijungti prie vieno iš dviejų pasaulinių palydovinių tinklų.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 261

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Patriotas    -  2022-12-11, 11:04

    Pjautuvai paruošti. Skerdynės prasidės 1600 hrz ruože. 2023 pjūties laikas (7). Marmaliuoti „nokinami”. Ir „prisirpe” (boosterių)bus nupjauti. Grafeno hidroksidas. Apsireiškimas Jonui 13 skyrius. Planas depopuliacijai. Lavonų kalnai 😉

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Mano manymu, ji visiška idiotų. Va kas įvyksta, jai prie valdžios prileidžiamos bevaikės senmergės. Jai...

Kad sankcijos yra ne Rusijai, bet tiems durneliams, kurie jų laikosi......

A5

Klaunui pradejo demesio trukti :)...

A5

Dabar Vakarai kelia gamybos pramone i Vietnama, Malazija vel lipdami ant to pacio greblio bet...

A5

Vakaru gobsumas ir dabar niekur nedingo net sustiprejo plus dasidejo moraline degradacija ir trumparegiskumas. Vakaru...

Referendumo biuletenyje nė žodžio apie dvigubą pilietybę!...

Nepainiokit Dambrauskaitės su Katunskyte. O visa kita taikliai. Aplodismentai....