infa.lt

Kol jūs sekėte Willo Smitho skandalą, tarptautinis elitas tarėsi Pasaulio vyriausybių viršūnių susitikime

08 balandžio
09:30 2022

Klausas Schwabas ir euras

Kai didžioji „civilizuoto“ pasaulio dalis praėjusią savaitę praleido apsėstai diskutuodama apie garsenybių spektaklį, vykusį apie amerikiečių aktorių Willą Smithą, smogusį amerikiečių komikui Chrisui Rockui, tarptautinio elito atstovai susitiko Dubajuje 2022 metų Pasaulio vyriausybių viršūnių susitikime, rašo Tyler Durden portale ZeroHedge.

Kovo 28–30 dienomis korporatyvios žiniasklaidos žurnalistai, valstybių vadovai ir kai kurių pelningiausių pasaulio įmonių vadovai susitiko diskutuoti apie ateinančio dešimtmečio ir vėlesnio dešimtmečio Pasaulio vystymosi kryptį. Kiekvienas, kurio smegenys veikia, turėtų nekreipti dėmesio į bulvarinius leidinius ir atkreipti dėmesį į šį mažai žinomą globalių technokratų susibūrimą.

Pažvelkime į pranešėjus ir grupes, pradedant nuo paties pono „Great Reset” autoriaus, Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėjo, Klauso Schwabo.

Schwabas skaitė pranešimą „Mūsų pasaulis šiandien… Kodėl vyriausybė turi veikti dabar?“. „Ačiū jo ekscelencijai, už suteiktą galimybę šiai iniciatyvai apibrėžti ilgalaikę koncepciją, kad pasaulis taptų atsparesnis, įtraukesnis ir tvaresnis“, – savo kalboje pareiškė Klausas Schwabas. Naratyvo termino vartojimas yra svarbus, nes 2021 m. sausį Klausas ir Pasaulio ekonomikos forumas paskelbė apie kitą „Great Reset” (Didysis perkrovimas, atkūrimas) etapą – „Great Narratuve” (Didysis naratyvas).

Kaip ir buvusiame renginyje „Didysis naratyvas“, Pasaulio vyriausybių viršūnių susitikimas taip pat vyko Dubajuje. Kaip buvo rašyta per „Didysis naratyvas” susitikimą:

„Nors JAE politiniai lyderiai ir Klausas Schwabas gali pozicionuoti save kaip mūsų laikų didvyrius, turėtume juos vertinti pagal jų veiksmus ir kompaniją, kurią jie sudaro, o ne spalvingas kalbas, kuriomis jie blaško mūsų dėmesį. Paprastas faktas yra tas, kad JAE turi siaubingą reputaciją žmogaus teisių srityje. Jungtiniai arabų emyratai garsėja tuo, kad deportuoja tuos, kurie išsižada islamo, apriboja spaudos laisves ir prievarta įgyvendina šariato teisės elementus.

Per savo trumpą kalbą Klausas Schwabas taip pat paminėjo savo mylimą projektą „4-oji pramonės revoliucija (4IR)“, – skaitmeninis ateities panoptikumas, kuriame skaitmeninis stebėjimas yra visaapimantis, o žmonija naudoja skaitmenines technologijas, kad pakeistų savo gyvenimą.

Šis pasaulis, dažnai siejamas su tokiais terminais kaip daiktų internetas, kūnų internetas, žmonių internetas ir pojūčių internetas, bus maitinamas 5G ir 6G technologijomis. Žinoma, Schwabui ir kitiems globalistams 4IR labiau tinka centralizuotam planavimui ir valdymui iš viršaus į apačią.

Tikslas – sekti ir stebėti visuomenę, kurioje registruojami visi sandoriai, kiekvienas asmuo turi skaitmeninį ID, kurį galima sekti, o socialinis nepasitenkinimas būtų užrakintas per visuomenės socialinio kredito balus.

Iškart po Schwabo atsirado grupė, kuri net nebandė slėpti globalistų tikslų. Grupėje „Ar mes pasiruošę naujajai pasaulio tvarkai?“ dalyvavo Fredas Kempe, Atlanto tarybos prezidentas ir generalinis direktorius nuo 2007 m., taip pat CNN laidos vedėjas ir buvęs buvusio JAV prezidento George’o W. Busho patarėjas. Prieš prisijungdamas prie Tarybos, Kempe daugiau nei 25 metus buvo apdovanojimus pelnęs „Wall Street Journal“ redaktorius ir reporteris.

Tiesą sakant, Atlanto taryba gana plačiai dalyvavo Pasaulio vyriausybių viršūnių susitikime, įskaitant Defne Arslan, Atlanto tarybos TURKIJOJE programos vyresniosios direktorės ir Olgos Khakovos, Atlanto tarybos Pasaulinio energijos centro direktoriaus pavaduotojos pasirodymus.

Tiems, kurie nėra susipažinę su Atlanto taryba: apie tai pirmą kartą pranešiau 2018 m. gegužę, kad „Facebook“ bendradarbiauja su su NATO susijusia ekspertų grupe. Aš parašiau:

Jungtinių Valstijų Atlanto taryba buvo įkurta 1961 m., siekiant sustiprinti paramą tarptautiniams santykiams. Nors oficialiai neprisijungusi prie Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos,  Atlanto Taryba praleido dešimtmečius skatindama NATO valstybėms narėms naudingus dalykus.

Be to, Atlanto taryba yra Atlanto sutarties organizacijos, skėtinės organizacijos, kuri „veikia kaip tinklo tarpininkė euroatlantinėje erdvėje ir už jos ribų“, narė. ATO veikia panašiai kaip Atlanto taryba, vienijanti politinius lyderius, akademikus, karinius pareigūnus, žurnalistus ir diplomatus, siekdama propaguoti NATO valstybėms narėms palankias vertybes. Oficialiai ATO nepriklausoma nuo NATO, tačiau riba tarp jų yra labai plona„.

Iš esmės Atlanto taryba yra analitinė grupė, kuri įmonėms ar nacionalinėms valstybėms gali pasiūlyti prieigą prie karinių pareigūnų, politikų, žurnalistų, diplomatų ir kt., kad padėtų joms parengti savo strategijos ar vizijos įgyvendinimo planą.

Šios strategijos dažnai apima spaudimą NATO šalių vyriausybių ar pramonės atstovams priimti sprendimus, kurių jie, galbūt, nebūtų priėmę be Atlanto tarybos komandos vizito. Tai leidžia asmenims ar valstybėms skleisti savo idėjas po priedanga to, kas atrodo kaip samdytos viešųjų ryšių agentūros, o iš tikrųjų parduodančios prieigą prie aukšto rango asmenų turinčių galių daryti įtaką valstybės politikai. Iš tiesų, visi, pradedant George’o H.W. Bushu su Billu Clintonu ir baigiant tarptautinių neramumų agentu Zbigniewo Brzezinskio šeima, kalbėjo tarybos renginiuose arba dalyvavo juose.

Praėjus mažiau nei 6 mėnesiams po to, kai „Facebook“ ir „The Atlantic Council“ paskelbė apie savo partnerystę, daugiau nei 500 FB puslapių buvo apkaltinti „rusiška dezinformacija“ ir ištrinti. Puslapius daugiausia sudarė antikarinės, policijos atskaitomybės ir nepriklausomos žurnalistikos kanalai. Šie puslapiai ir žurnalistai metė tiesioginį iššūkį Atlanto tarybos naratyvams.

Pasaulio vyriausybės aukščiausiojo lygio susitikimo išskaidymas pagal temas: Ukraina, SDGs, ESG (Environmental, Social, and Governance), Blockchain (Paskirstytasis rejestras – kriptovaliuta) ir AI (dirbtinis intelektas)

Nors daugelis dalyvavusių susitikime vardų Vakarų auditorijai gali būti nepažįstami, kalbėtojai yra vyrai ir moterys, kurie neabejotinai atlieka gyvybiškai svarbų vaidmenį tarptautinėje geopolitikoje.

Kai kurių pranešėjų pavardės:

  • António Guterresas, Jungtinių Tautų Generalinis Sekretorius, skaitė pranešimą „Ar mūsų pasaulis šiandien… mūsų rytojaus pasaulis?”
  • Dr. Tedros Ghebreyesus, Pasaulio sveikatos organizacijos generalinis direktorius
  • David Pekoske, JAV transporto saugumo administracijos administratorius
  • Dr. Kaitlyn Sadtler, amerikiečių imunologė ir bioinžinierius bei Stadtman Tenure-Track tyrėja Nacionaliniame biomedicininio vaizdo ir bioinžinerijos institute, priklausančiame JAV NIH. Ji skaitė pranešimą apie imuniteto pertvarkymą naudojant naujos kartos technologijas
  • H. H. Sheikh Sabah AlSabah, Kuveito  vyriausybės ministras pirmininkas
  • Jeon Hae Cheol, Korėjos Respublikos vyriausybės vidaus reikalų ir saugumo ministras
  • Supattanapong Punmeechaow, Tailando Ministro Pirmininko pavaduotojas ir Ministro Pirmininko sekretoriato energetikos ministras
  • Belinda Balluku – Albanijos Respublikos infrastruktūros ir energetikos ministrė
  • Mohammadas Sanusi Barkindo, OPEC generalinis sekretorius, kalbėjęs apie „Naftą ir dujas Grynojo Nulio Pasaulyje“

Rusijos ir Ukrainos konfliktas taip pat buvo diskusijų dalimi. Pažymėtina, kad pasisakė DTEK generalinis direktorius Maksimas Timčenko. Jo biografijoje teigiama, kad „jo vadovaujama DTEK iš regioninės tradicinės energetikos įmonės tapo didžiausia privačia Ukrainos investuotoja ir pirmaujančia energetikos kompanija“.

Nereikėtų pamiršti pono Timčenkos pasirodymo, ypač dėl to, kad jis dalyvauja diskusijoje „Pokrizinė Ukraina: nauja energija naujajai Europai“, kurioje dalyvauja Olga Khakova iš Atlanto tarybos ir Paula Dobriansk, Harvardo Kenedžio mokyklos vyresnioji bendradarbė nuo Atlanto tarybos vadovybės. Vėlgi, Atlanto tarybos buvimas neturėtų būti vertinamas lengvabūdiškai. Jie yra Naujosios pasaulio tvarkos Vakarų bloko atstovai.

Rusijos ir Ukrainos konfliktas taip pat yra susijęs su kitas grupės pavadinimu „Rusijos dujų atsisakymas: praktiniai žingsniai Europai“, kuriame dalyvauja daugiau Atlanto tarybos narių, įskaitant Richardą Morningstarą, Pasaulinio energetikos centro Atlanto tarybos įkūrėją ir Phillipą Cornellą, Atlanto tarybos Pasaulinio energetikos centro mokslinį darbuotoją.

Pasaulio vyriausybės aukščiausiojo lygio susitikime taip pat daug laiko buvo skirta aptarti Jungtinių Tautų tvaraus vystymosi tikslams (SDG), esantiems 2030 m. darbotvarkės, sudarančios Great Reset darbotvarkės dalį, pagrindas. Kai kurie pranešėjai, aptariantys SDGs:

  • Dr. Mahmoud Safwat Mohieldi, Jungtinių Tautų specialusis pasiuntinys 2030 m. finansų darbotvarkei, diskutuojantis apie Arabų tautas ir JT tvaraus vystymosi tikslus.
  • María Sandoval, Kolumbijos Respublikos vyriausybės pirmoji Kolumbijos ponia, aptarė „Moterų vaidmenį siekiant SDGs“. Pirmoji aukščiausiojo lygio susitikimo diena iš tikrųjų buvo skirta moterų vaidmeniui diegiant vadinamąją Naująją pasaulio tvarką ir pasaulinio valdymo schemas. Sandoval džiaugėsi tuo, kad Kolumbijos prezidentas Ivanas Duque paskelbė „pirmąjį nacionalinį vystymosi planą, kuris buvo tiesiogiai suderintas su SDGs, ir tai, žinoma, suteikė moterims platesnį veiksmų spektrą reaguoti ir dalyvauti įgyvendinant šiuos SDGs pasiekimus“.
  • Catherine Russell, Jungtinių Tautų vaikų fondo vykdomoji direktorė, dalyvavo grupėje, pavadintoje SDGs kiekvienam vaikui

Aukščiausiojo lygio susitikime taip pat buvo aptarti aplinkos, socialiniai ir valdymo kriterijai (ESG), kuriuos propagavo JT grupė „Kur eina ESG iš čia?“. ESG investavimas taip pat kartais vadinamas tvariu investavimu, atsakingu investavimu arba socialiai atsakingu investavimu (SRI).

Ši praktika tapo vis populiaresniu tvarumo vystymosi tikslų propagavimo būdu. Grupėje dalyvavo Neilas R. Brownas, KKR Global Institute ir KKR infrastruktūros vykdomasis direktorius. KKR Global Institute yra ta pati organizacija, prie kurios 2013 metais prisijungė buvęs JAV armijos generolas ir buvęs CŽV direktorius Davidas Petraeusas.

Be to, grupėje pavadinimu „Ar pasaulis pasiruošęs ateičiai, be naftos?“, kurioje dalyvavo H.E. Suhailas bin Mohamedas AlMazrouei, JAE Energetikos ir infrastruktūros ministerijos energetikos ir infrastruktūros ministras; H.R.H Princas Abdulaziz Al Saud, Saudo Arabijos Karalystės Energetikos ministerijos energetikos ministras; ir Masrour Barzani, Kurdistano regioninės vyriausybės ministras pirmininkas.

Blockchain ir dirbtinis intelektas (AI) yra pagrindinė technokratinės 2030 m. vizijos dalis, todėl, žinoma, buvo keletas diskusijų apie blokų grandinės, AI ir net 6G (galimas 5G technologijos įpėdinis) naudojimą.

Diskusijos apie blokų grandinės technologiją (Blockchain) vyko diskusijoje „Blockchain ateitis… Industries Pioneer perspektyva“, kurioje, be kita ko, dalyvavo Changpeng Zhao, „Binance“ generalinis direktorius. Kitose diskusijose, skirtose De-Fi (decentralizuoti finansai), dalyvavo Jamie Crawley, „Coin Desk“ vyriausiasis redaktorius ir Charlesas Hoskinsonas, kriptovaliutos „Ethereum“ įkūrėjas. Neseniai pranešiau apie Hoskinsono pareiškimus dėl „blockchain“ naudojimo ESG ir SDG programose įgyvendinimą ir apie pavojų, kurį jie kelia privatumui ir laisvei.

Taip pat buvo grupė, skirta centrinio banko skaitmeninių valiutų įvedimui, pavadinimu „CBDCs and Stablecoins: Can The Co-Exist?“. CBDC schemos, diegiamos visose pasaulio šalyse, yra esminis „The Great Reset“ komponentas.

Vienoje grupėje pagrindinis dėmesys skiriamas koncepcijai, vadinamai „Human Meta-Cities“ (Žmonių Meta-miestai), kuri skamba kaip vadinamųjų išmaniųjų miestų esmės keitimas arba atnaujinimas. Grupės aprašyme nurodyta:

„Permainų ir spartaus technologijų vystymosi pasaulyje mes atskleidžiame naują ateities miestų planavimo viziją, orientuotą į žmogaus poreikius ir siekius. Ši nauja sistema padės vyriausybėms patobulinti savo vaidmenį planuojant naująjį pasaulį, pasinaudojant vykstančiomis skaitmeninės transformacijos galimybėmis”.

Kita technokratų viziją paaiškinanti grupė vadinosi „Nematoma valdžia: biurokratijos panaikinimas pasitelkiant technologijas“. Grupės aprašyme rašoma:

„Technologijos sukuria naujas galimybes, nes supaprastina procesus, suteikia galimybę gauti tiesioginį grįžtamąjį ryšį ir galiausiai gerina klientų patirtį. Viešajame sektoriuje skaitmenizacija ir dirbtinis intelektas kuria naują valdymo modelį – „nematomas“ vyriausybes, kurios yra lankstesnės, greičiau reaguojančios, orientuotos į žmogų ir pagrįstos duomenimis. Šioje sesijoje pasaulio politikos formuotojai ir ekspertai pasidalins savo drąsia vizija ir patirtimi, kaip panaudoti technologijas siekiant panaikinti biurokratiją ir kurti ateities naujoves vyriausybių paslaugoms.

Grupės aprašyme nutylima, kad vyriausybės tapimas „nematoma“ iš tikrųjų sukurs pasaulį, kuriame nebus jokios politikų ar vyriausybės atskaitomybės. Tiesą sakant, technokratai įsivaizduoja pasaulį, kuriame tironiškos technologinės sistemos yra nematomos, o paprastas žmogus negali apsiginti nuo atskirties ar bausmės pagal savo socialinio kredito balų rodiklį.

Tai yra technokratų pasaulio vizija,  technokratų, kurių daugumos niekas niekada neišrinko. Vienintelis būdas pasaulio žmonėms sustabdyti šios vizijos įgyvendinimą, – išmesti televizorius, nekreipti dėmesio į įžymybių skandalus ir pradės išėjimo iš šių vergijos sistemų žygį. Tam teks pasiryžti, atsisakant daugelio skaitmeninių atributų. 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 3

  1. skaitmeninis sprendimas    -  2022-04-08, 09:58

    kodėl nedalyvavo Rembo? kitame forume turėtų sudalyvauti Rembo.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Sveikas sprendimas    -  2022-04-08, 10:03

    Čakas būtų geriau, bet jau ligotas.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Kęstutis    -  2022-04-08, 12:27

    Kas yra „Kuveito valstija”? Vertimas DELFI lygio

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....