infa.lt

R. Karbauskis: „Dabartinė valdžia nieko nemažina, netgi didina, o Kubiliaus vyriausybė viską drastiškai mažino”

30 balandžio
13:30 2020

Ramūnas Karbauskis

Ramūnas Karbauskis savo Facebook paskyroje pasidalino mintimis apie dabartinės vyriausybės laimėjimus, tame tarpe ir kovos su koronavirusu srityje, destrukcinį konservatorių vaidmenį,  savo rašinį pabaigoje įvertinęs, kaip politinę reklamą:

Geri darbai ir naujienos apie juos įkvepia kitiems darbams, kurie valstybėje kuria optimistines nuotaikas. Šiandien gerų naujienų tikrai daug ir jomis pasidalino Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Iš karto pasipylė komentarai, kad daugelis šių sprendimų yra populistiniai.

Opozicija šiandien tik tiek sugeba apie juos pasakyti, nes reikia kažkaip oponuoti, nors ji puikiai žino, kad visi šie sprendimai yra skirti žmonių gerovei didinti.

Pavyzdžiui, sprendimas skirti po 200 eurų kiekvienam senjorui. Lenkijoje panašus sprendimas buvo pavadintas trylikta pensija, pas mus – vienkartine išmoka. Jei prisimenate 2008-2009 metų krizės metu konservatorių ir liberalų valdžios priimtus sprendimus, tai mūsų sprendimai yra visiškai priešingi tuometiniams.

Dabartinė valdžia nieko nemažina, netgi didina, o Kubiliaus vyriausybė viską drastiškai mažino.

Dabar priimtais sprendimais dėl, bemaž, 1 milijardų eurų, kurie pasieks apie 1,4 milijonų žmonių, didinamos jų pajamos, kad būtų skatinamas vartojimas, kas leistų greitai atstatyti valstybės pajamas ne žmonių gerovės sąskaita. Tai procesas, kuris pareikalaus laiko, tačiau jis pasiteisins.

Tikimės, kad verslas palaikys valstybės pastangas ir nesiims priemonių didinti veiklos pelningumą darbuotojų atlyginimų sąskaita. Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, šnekėdamas apie verslo atsakomybę, būtent tai ir turi galvoje.

Žinome, kad šiandien visiems nelengva, yra ekonomikos sektorių, kurie patiria milžiniškus praradimus. Suprantama, kad kyla emocijos ir jas girdime vienuose ar kituose pasisakymuose. Bet visi turime pripažinti faktą, aišku, išskyrus tuos, kuriems vadžios troškimas neužtemdė sveiko proto, kad Lietuvoje priimti sprendimai leido savaitėmis, o gal ir mėnesiais sutrumpinti karantino periodą.

Skaitau straipsnius apie tai, kad kažkas kažko laiku nepasakė, kad vienas ar kitas skaičius buvo netikslus, kad Aurelijus Veryga turi būti kalėjime, o valdžia kenkia Lietuvai ir galvoju, ar tų straipsnių autoriai gyvena alternatyvioje tikrovėje, ar melu grindžiamos propagandos mašina iš tiesų nebesustabdoma?

Kai skaitau A. Kubiliaus, G. Landsbergio, kitų konservatorių ar liberalų vertinimus, galvoju, kiek reikia turėti arogancijos ir nepagarbos Lietuvos žmonėms, galvojant, jog mus visus ištiko masinė amnezija ir mes nesuprantame, kas būtų Lietuvos laukę, jei dabar šie žmonės būtų valdžioje?

Kada I. Šimonytė prakalbo apie mokesčių mažinimą aš pagalvojau, jog tai taškas, kada politikė aukoja bet kokią savigarbą ir ima sakyti ne tai ką galvoja, o tai kas būtų teigiamai įvertinta.

Po opozicijos noro Lietuvoje įvesti nepaprastąją padėtį ir bandymų visais būdais trukdyti valdančiai daugumai ir Vyriausybei sėkmingai suvaldyti koronaviruso sukeltą krizę, bet kokios šnekos apie jų rūpestį Lietuvos žmonėmis atrodo, kaip eilinės šnekos, nes savo progą konservatoriai su liberalais jau praleido.

Ir dar, nežinau, kodėl politologai tyli ir linksma istorija neiliustruoja pavyzdžio, kaip Gabrielius Landsbergis pareiškė, jog konservatoriai nutraukia rinkimų kampaniją.

Realiai, su šiuo pareiškimu ji ir prasidėjo, o ne pasibaigė ir tai pastebėjo bei įvertino konservatorių bičiuliai G. Palucko socialdemokratai. Ar jų pareiškimai apie nenorą dalyvauti konservatorių destrukcinėje veikloje pasirodys nuoširdūs, parodys laikas. (Socialdemokratai pasitraukė iš opozicinio bloko, pareiškę: „Konservatorių politinio veikimo būdas artėjančių rinkimų fone vis labiau aštrėja, yra priešinantis, o konstruktyvių pasiūlymų – mažai„)

Grįžtant prie šios dienos sprendimų, tegu juos vadina kaip nori ir kas nori, bet jie yra priimti ir bus įgyvendinti bei padės milijonams mūsų šalies žmonių jaustis užtikrinčiau dabartyje ir optimistiškiau galvojant apie rytojų.

Seimo ir Vyriausybės sprendimai visus tris su puse metų buvo nukreipti į žmonių gerovės didinimą, valstybės stiprinimą, korupcijos mažinimą. Nors mus konservatorių propagandistai vadina draudėjais, laisvės ribotojais, nevykėliais ir panašiais epitetais, bet mes savo priesaiką tarnauti Lietuvos žmonėms vykdysime sąžiningai ir ryžtingai, kol tauta tos pareigos neatiduos kitiems.

*Politinė reklama

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 142

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Tik politinė reklama    -  2020-04-30, 15:46

    Tai kur gi tas „žmonių gerovės didinimas ir valstybės stiprinimas”? Gal čia kalbama tik apie tuos, kuriems jau seniai sukurta gerovės valstybė? Pažadų neištesėjo, tik dar labiau nusiaubė Valstybę. Miškus pusvelčiui išparceliavo, Sengires sunaikino, iš vaikų globos padarė biznį ir dar labiau nuvylė žmones. Tokie nuopelnai, o turėjo daugumą.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. LIETUVIŠKOS JUNGTINĖS PAJĖGOS    -  2020-05-01, 07:41

    2003 sausio 23, seime,
    valstiečių atamanas Ramūnas Karbauskis neprieštaravo (susilaikė balsuodamas) dėl konstitucijos 47 straipsnio keitimo. Tai yra nesipriešino bemaž didžiausios aferos įgyvendinimui pagal klaikią idėją – žemė užsieniečiams, o ne piliečiams.
    2003 sausio 23-iosios aferistų bendrininkui Ramūnui Karbauskiui dera pati didžiausia bausmė – tremtis iš Lietuvos (su Lietuvos pilietybės panaikinimu).
    Reik paskelbti registrų centro duomenis – kiek svetimšalių aferistų žemgrobių yra dabar Lietuvoje.
    ________________________
    Užvaldytoji Lietuva, 30 metų komunistus dangstančiųjų, komunistinį konclagerinį
    režimą sukūrusiųjų bei palaikančiųjų landsberginių, brazauskinių, burokevičininkų grybauskinių, karbauskinių, visokių liberalkomunistų bei panašių.
    2020 gegužės 1

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Mano manymu, ji visiška idiotų. Va kas įvyksta, jai prie valdžios prileidžiamos bevaikės senmergės. Jai...

Kad sankcijos yra ne Rusijai, bet tiems durneliams, kurie jų laikosi......

A5

Klaunui pradejo demesio trukti :)...

A5

Dabar Vakarai kelia gamybos pramone i Vietnama, Malazija vel lipdami ant to pacio greblio bet...

A5

Vakaru gobsumas ir dabar niekur nedingo net sustiprejo plus dasidejo moraline degradacija ir trumparegiskumas. Vakaru...

Referendumo biuletenyje nė žodžio apie dvigubą pilietybę!...

Nepainiokit Dambrauskaitės su Katunskyte. O visa kita taikliai. Aplodismentai....