infa.lt

Rinkimai Lietuvoje didelių staigmenų nepateikė, nors pakoregavo partijų pirmenybę rinkimų sąraše

12 spalio
08:03 2020

SAM nuotr.

Pagal partijų sąrašų rodiklius. septintos valandos ryto duomenims, rinkimų rezultatų sąraše į priekį užtikrintai išsiveržė konservatorių (TS-LKD) partija, surinkusi 24, 75 procento rinkėjų balsų.

Antroje eilėje eina gerokai atsilikusi LVŽS su 17,54%, kuriai apklausos prognozavo didelį atsiplėšimą einant priešakyje kitų partijų.

Trečioje ir ketvirtoje vietose, kaip ir buvo prognozuota eina Darbo partija ir socialdemokratai (LSDP), su atitinkamai 9,48% ir 9,27% balsų.

Išankstines apklausų prognozes gerokai pakoregavo Laisvės partija, už kurią savo balsą atidavė 9.01% rinkėjų. Tikrai nustebino.

Liberalų Sąjūdis taip pat peržengė rinkimų barjerą gavęs 6,77 procento rinkėjų palaikymą

O štai Lietuvos Lenkų Rinkimų akcija, kaip sąrašas – rinkimų kartelės kol kas neperšoko, surinkusi 4,81% j1 palaikiusių rinkėjų balsų.

Už borto liko ir dabartinių valdančiųjų koalicijos partneriai – socialdemokratų darbo partija gavusi truputį virš 3 procentų (3,18%).

Likusios rinkimuose dalyvavusios nesisteminėmis save vadinančios partijos surinko neviršijantį 2 su trupučiu procentų ribos balsų skaičių – Centro partija – Tautininkai (CPT) – 2,29%, NS – 2,13%, 2. PLT (Laisvė ir teisingumas) – 1,99%, LŽP (Lietuvos žaliųjų partija ) – 1,64%, Drąsos kelias – 1,13%, PLV (Lietuva visų) – 0,96%, Krikščionių Sąjunga (KS) – 0,75%, Kartų Solidarumo Sąjunga (KSSSL) – 0,49%, ir Lietuvos Liaudies Partija (LLP) – 0,25%.

Kol kas dvi partijos iš „nesisteminių“ galėsiančių pretenduoti į valstybės finansavimą, surinkus virš 2% rinkėjų balsų, galės pretenduoti Nacionalinio Susivienijimo partija ir Centro Partija – Tautininkai..

Į antrą turą vienmandatėse apylinkėse patekusių kandidatų sąrašas, pagal daugiausia rinkėjų balsų surinkusių kandidatų skaičių pasiskirsto panašiai, kaip ir daugiamandatėje – pirmauja konservatoriai su 36 daugiausiai balsų surinkusiais kandidatais, kiti pasiskirstę taip:

PLT – 1
LP – 1
TS-LKD – 36
LLRA – 3
LSDDP – 2
LRLS – 5
LVŽS – 13
LŽP – 1
DP – 1
LSDP – 4
Išsikėlė patys – 4

Galutinį partijų sąrašą pakoreguos antrasis rinkimų turas vienmandatėse apylinkėse.

Rinkėjų aktyvumas Seimo rinkimų pirmajame ture siekė 47,16 proc.

Vienmandatėse apygardose buvo renkamas 71 Seimo narys, taikant dviejų turų sistemą, o daugiamandatėje rinkimų apygardoje išrenkama 70 Seimo narių, taikant proporcinę sistemą.

infa.lt primena, jog ir 2016 metais po pirmojo rinkimų turo užtikrintai pirmavo konservatoriai (TS-LKD), o G. Landsbergis, remiantis žiniasklaidos pranešimais, jau matavosi premjero kostiumą, tačiau antrajame ture viskas pasikeitė kardinaliai.

Šių metų antrasis rinkimų turas parodys – ar istorija linkusi kartotis.

Pastaba: „Nesisteminėmis” save vadinančios partijos iš opozicinio elektorato „nukanalizavo” 11,63% rinkėjų protesto balsų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 267

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

jas galimai tvitkino(o tai ipač žiauru)ir gal net prievartavo(o tai jos kaip nepastebėjo).Bet šeip geras...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....

Turėjau ir turėsiu 1....

Durnių durniai ir sociopatai. Nusikaltėliai....

Jis jau pasitelkė sienos statybą kurios nepastatė....

Jei tiki tuo, ką skaitai - neskaityk :)...