infa.lt

Rinkimai Lietuvoje didelių staigmenų nepateikė, nors pakoregavo partijų pirmenybę rinkimų sąraše

12 spalio
08:03 2020

SAM nuotr.

Pagal partijų sąrašų rodiklius. septintos valandos ryto duomenims, rinkimų rezultatų sąraše į priekį užtikrintai išsiveržė konservatorių (TS-LKD) partija, surinkusi 24, 75 procento rinkėjų balsų.

Antroje eilėje eina gerokai atsilikusi LVŽS su 17,54%, kuriai apklausos prognozavo didelį atsiplėšimą einant priešakyje kitų partijų.

Trečioje ir ketvirtoje vietose, kaip ir buvo prognozuota eina Darbo partija ir socialdemokratai (LSDP), su atitinkamai 9,48% ir 9,27% balsų.

Išankstines apklausų prognozes gerokai pakoregavo Laisvės partija, už kurią savo balsą atidavė 9.01% rinkėjų. Tikrai nustebino.

Liberalų Sąjūdis taip pat peržengė rinkimų barjerą gavęs 6,77 procento rinkėjų palaikymą

O štai Lietuvos Lenkų Rinkimų akcija, kaip sąrašas – rinkimų kartelės kol kas neperšoko, surinkusi 4,81% j1 palaikiusių rinkėjų balsų.

Už borto liko ir dabartinių valdančiųjų koalicijos partneriai – socialdemokratų darbo partija gavusi truputį virš 3 procentų (3,18%).

Likusios rinkimuose dalyvavusios nesisteminėmis save vadinančios partijos surinko neviršijantį 2 su trupučiu procentų ribos balsų skaičių – Centro partija – Tautininkai (CPT) – 2,29%, NS – 2,13%, 2. PLT (Laisvė ir teisingumas) – 1,99%, LŽP (Lietuvos žaliųjų partija ) – 1,64%, Drąsos kelias – 1,13%, PLV (Lietuva visų) – 0,96%, Krikščionių Sąjunga (KS) – 0,75%, Kartų Solidarumo Sąjunga (KSSSL) – 0,49%, ir Lietuvos Liaudies Partija (LLP) – 0,25%.

Kol kas dvi partijos iš „nesisteminių“ galėsiančių pretenduoti į valstybės finansavimą, surinkus virš 2% rinkėjų balsų, galės pretenduoti Nacionalinio Susivienijimo partija ir Centro Partija – Tautininkai..

Į antrą turą vienmandatėse apylinkėse patekusių kandidatų sąrašas, pagal daugiausia rinkėjų balsų surinkusių kandidatų skaičių pasiskirsto panašiai, kaip ir daugiamandatėje – pirmauja konservatoriai su 36 daugiausiai balsų surinkusiais kandidatais, kiti pasiskirstę taip:

PLT – 1
LP – 1
TS-LKD – 36
LLRA – 3
LSDDP – 2
LRLS – 5
LVŽS – 13
LŽP – 1
DP – 1
LSDP – 4
Išsikėlė patys – 4

Galutinį partijų sąrašą pakoreguos antrasis rinkimų turas vienmandatėse apylinkėse.

Rinkėjų aktyvumas Seimo rinkimų pirmajame ture siekė 47,16 proc.

Vienmandatėse apygardose buvo renkamas 71 Seimo narys, taikant dviejų turų sistemą, o daugiamandatėje rinkimų apygardoje išrenkama 70 Seimo narių, taikant proporcinę sistemą.

infa.lt primena, jog ir 2016 metais po pirmojo rinkimų turo užtikrintai pirmavo konservatoriai (TS-LKD), o G. Landsbergis, remiantis žiniasklaidos pranešimais, jau matavosi premjero kostiumą, tačiau antrajame ture viskas pasikeitė kardinaliai.

Šių metų antrasis rinkimų turas parodys – ar istorija linkusi kartotis.

Pastaba: „Nesisteminėmis” save vadinančios partijos iš opozicinio elektorato „nukanalizavo” 11,63% rinkėjų protesto balsų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 267

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....