infa.lt

JAV: gimnastėms sumokės 139 mln. dolerių už FTB neveikimą, netyrus seksualinės prievartos prieš jas

02 gegužės
14:50 2024

Daugybė amerikiečių gimnasčių, įskaitant olimpines čempiones Simone Biles (kairėje), McKaylą Maroney ir Eli Raisman (dešinėje), tapo Larry Nassaro seksualinio priekabiavimo aukomis.
Foto: Graeme Jennings/Pool/Reuters

JAV teisingumo departamentas pasiekė susitarimą dėl ieškinių, kuriuos pateikė 139 amerikiečių gimnastės, nukentėjusios nuo gydytojo Larry Nassaro priekabiavimo, iškrypėliško elgesio ir seksualinės prievartos, patenkinimo. Pagal šį susitarimą ieškovės gaus 138,9 mln. dolerių.

Larry Nassaras dirbo sporto gydytoju Mičigano universitete, taip pat buvo JAV gimnastikos rinktinės Indianapolyje gydytojas. Paaiškėjo, kad 20 metų eigoje, prisidengdamas tam tikromis procedūromis, atlikdamas sportininkių medicinines apžiūras, jis vykdė tvirkinamuosius veiksmus arba prievartavo merginas.

Sportininkės skundėsi universiteto administracijai ir JAV lengvosios atletikos federacijai. 2015 m. federacija tuos skundus perdavė FTB Indianapolio biurui. Tačiau FTB agentai tada nepradėjo tyrimo ir neapklausė aukų, o Larry Nassaras dar ištisus metus tęsė savo veiklą.

Jis buvo suimtas tik 2016 m. rudenį, tačiau ne FTB agentų, o Mičigano universiteto policijos, veikiančios pagal vienos iš nukentėjusių studenčių pranešimą.

Sporto gydytojas Nassaras sulaukė trijų nuosprendžių – nuo valstijų ir federalinių teismų – jis sėdės kalėjime iki gyvos galvos be lygtinio paleidimo galimybės.

2021 m. JAV teisingumo departamentui atlikus tyrimą, paaiškėjo, kad FTB pareigūnai įvairiuose bylos etapuose padarė daugybę klaidų.

Pirmuosius ieškinius dėl FTB neveiklumo gimnastės pateikė 2022 m. vasarą, praėjus metams po Larry Nassaro nuteisimo. Nukentėjusiųjų advokatai teigė besididžiuojantys susitarimu, kuriuo ne tik suteikiama kompensacija aukoms, bet ir už klaidas įpareigojami atsakyti JAV teisingumo departamentas su FTB,

Anksčiau nuo Larry Nassaro nukentėjusios sportininkės gavo kompensacijas iš Mičigano universiteto, JAV lengvosios atletikos federacijos ir JAV olimpinio komiteto, kurie Larry Nassaro istorijoje taip pat pademonstravo aplaidumą ir netinkamą elgesį.

Bendra suma, kurią iš jų gaus ieškovės, siekia beveik 900 mln. dolerių.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Anonimas    -  2024-05-02, 17:02

    jas galimai tvitkino(o tai ipač žiauru)ir gal net prievartavo(o tai jos kaip nepastebėjo).Bet šeip geras spektaklis ir mergu uždarbis.Tik gaila senio pasodinto iki gyvos galvos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

6:00 - Sveiki, jeigu dar gyvi. 7:00 – Labas rytas, Lietuva. Rusai puola! 8:00 –...

as

viskas aiškiai ir teisingai parašyta - nėra ką pridurti......

Žiūrėk tu man, tai visdėlto palaiko diplomatinius santykius....

Yra liudijimų, kad šitas balvonas dalyvavo satanistinėse apeigose ir net ritualinėse vaikų žudynėse kartu su...

Tai yra kieviena valstybė turi savo atskirą ortodoksų bažnyčią. Todėl aplinkinių šalių bažnyčių pavaldumas FSB...

Ten tai viskas suaugo į vieną nacistinį rusų „išskirtinumo“ gumbą!...