infa.lt

Konservatoriai ir Co spaudžia prekybos tinklus žymėti į Rusiją eksportuojančių bendrovių produktus

26 balandžio
18:56 2024

Gabrielius Landsbergis

TS-LKD pranešimas:

Seimo nariai, konservatoriai Dalia Asanavičiūtė ir Vilius Semeška inicijavo kreipimąsi į prekybos tinklus dėl eksportuojančių į Rusiją bendrovių prekių žymėjimo.

„Lietuvos visuomenė turi teisę žinoti, kokia produkcija toliau eksportuojama į Rusiją. Žymint produkciją, prekybos tinklai informuotų vartotoją ir taip leistų pačiam spręsti, kokią produkciją įsigyti“, – sako viena iš kreipimosi iniciatorių, Seimo narė D. Asanavičiūtė.

Kreipimąsi pasirašę 54 įvairių politinių partijų Seimo nariai mano, kad Lietuvos gyventojai turi būti informuojami apie tokių įmonių gaminius. Siekdami tinkamai informuoti šalies gyventojus ir leisti jiems apsispręsti, kokio gamintojo gaminių įsigyti, ar vengti produkcijos bendrovių, kurios savo prekes iki šiol tiekia Rusijos rinkai, Seimo nariai kviečia Lietuvos prekybos tinklus prekybos tinklo pasirinktu patogiausiu būdu žymėti prekes tų bendrovių, kurios iki šiol vis dar remia Rusijos vykdomą karinę agresiją tiekdamos savo produkciją jos rinkai.

„Siekiame dialogo su prekybos tinklais siūlydami ne įpareigoti, tačiau susitarti. Vis dėlto nusišalinti neturėtų joks atsakingas verslas ir vadovas, kadangi karas Ukrainoje liečia mus visus“, – teigia vienas iš iniciatorių, Seimo narys V. Semeška. Seimo nariai kviečia prekybos tinklus diskutuoti apie galimybę įgyvendinti vartotojų teisę žinoti.

Tekste pažymima, kad neabejojame, prekybos tinklus palaikant Ukrainos kovą už nepriklausomybę ir šalies vientisumą, džiaugiamės anksčiau priimtais sprendimais – išimti Rusijos gamintojų prekes iš Lietuvos prekybos centrų lentynų.

Pabrėžiame, kad privalome ir toliau visomis priemonėmis remti Ukrainą, ginančią mūsų bendras vakarietiškas vertybes ir užtikrinančią Europos saugumą.

Šiais metais pristatytas grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimas aiškiai rodo, kad veiklą Rusijoje tęsiančios įmonės savo indėliu į Rusijos ekonomiką remia Kremliaus režimą ir padeda jam užsitikrinti karo reikmėms būtinas pajamas.

Dalis Lietuvos ir kitų demokratinių šalių bendrovių savo gaminamą produkcija tiekia į šalį agresorę nepaisydamos besitęsiančio Rusijos sukelto karo Ukrainoje. Kai kurios bendrovės eksportuoja savo gaminius net ne per trečiuosius asmenis, o tiesiogiai.

Griežta Lietuvos pozicija dėl Rusijos vykdomos agresijos ir karo nusikaltimų turi būti grindžiama ne tik valstybės institucijų, bet ir Lietuvoje veikiančio verslo bei visų piliečių veiksmais.

infa.lt: Pridedamas 54 pasirašiusiųjų sąrašas, kažkodėl neturintis bent jau 70 parašų, kuriuos turi valdančioji dauguma. Ne visi norėjo? – Tiesą sakant toks kreipimasis neturi jokios teisinės galios ir jį galima vadinti vien valdančiųjų spaudimu verslui. Nėra tokio įstatymo.

Ir negali būti, nes ES sankcijos nedraudžia prekiauti su Rusija maisto produktais. Ar verslas paklus? – Matysime.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 635

Žymos:

Atsiliepimų 12

  1. Jinas    -  2024-04-26, 19:38

    Lietuvos visuomenę taip pat turi teisę žinoti visus KGB agentus, kurie dabar yra islaptinti 75 metams, konservatorių sprendimu.
    ką jie taip slepia?

    Atsakyti į šį komentarą
    • Anonimas    -  2024-04-27, 07:16

      Čia kaži ar yra paprastesnis atsakymas už tai kad įslaptinti balsavo tie kas patys sąraše. Viešai žinant kas priklausė jiems, šie žmonės turėtų sunkumų viešai valdžioj likti ir naujosios marksistinės pastangos būtų ženkliai apsunkintos.

      Atsakyti į šį komentarą
    • Nuomonė    -  2024-04-27, 14:23

      Nr1 ten sąraše yra Landsbergis, ne kitaip. Kitaip nesleptų.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Viktoras    -  2024-04-26, 20:17

    Gudrus ejimas palaikyti itampai visuomenėje, gudrus žalčiai. Randama masiniu kapaviečių gazos ruože, su kankinimu ir egzekuciju ženklais, pas mus tyla

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Kai    -  2024-04-27, 01:18

    sunes neturi ka loti,tai laizosi kiausus.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Anonimas    -  2024-04-27, 07:13

    Geriau būtų ženklinti politikus palaikančius ryšius su Rusija, Sorosu ir kitais prieš lietuvių savarankiškumą nusiteikusiais subjektais.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. mentalitetas    -  2024-04-27, 11:26

    Liberkonservatų veikimo būdas – rytietiškasis kacapizmas pramaišiui su sovietizuotu tartiufizmu

    Atsakyti į šį komentarą
  6. 123    -  2024-04-27, 14:21

    Koks šlykštus snukis nuotraukoje.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Pranciskus    -  2024-04-27, 15:52

    Visuomene ar valdantieji nori zinoti.Tam kad sukurptu kompromatus ,kas yra valdanciuju jega ir santazo galimybe /ryskiausias pavyzdys-Matijosaitis/

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Juozas    -  2024-04-27, 16:08

    Ne tik eksportuojanciu, bet ir importuojanciu imoniu prekes reikia zymeti, atejai i „moki vagi” ir matai kurios prekes is Ruzzijos importuotos, vat tu ir neperki, nu, kad agrezzoriui nepadeti…, bus LABAI SVEIKA visoms toms kompanijoms

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Kokos čia nesąmonės    -  2024-04-28, 11:19

    Nėra jokių konservatorių Lietuvoje, nėra tokios partijos. Jei būtų konservatorių partija, tokių nesąmonių Lietuvoje nebūtų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A

Reikėjo Vakarams galvoti apie tai dar septyniasdešimtaisiais,kada gobšumo apakinti ir siekdami viršpelnių visą gamybą pervedė...

Pandoros skynia pamažu atsiveria... Pasekmės bus skaudžios visoms ekonomikoms... Tik gaila, kad priėmę tokius sprendimus...

Tai pindosai jau vakar pripažino......

tai su kuo kariaus gal su marsiečiais,nes kariniam pramoniniam kompleksui reikia užsakymų...

malonu kad ant pasaulio dar yra blaiviai mąstančių...

tai rusai panaudos 100%...