infa.lt

Putinas siunčia įspėjimą Vakarams, surengdamas trofėjinės NATO karo technikos parodą

27 balandžio
19:00 2024

Iškraunamas šarvuotis | vaizdo įrašo kadras

Maskvoje baigiama rengti paroda, kurioje bus eksponuojami trofėjiniai NATO ginklai ir karinė technika, rašo britų „Daily Express” dienraštis. Didžiojoje Britanijoje šis žingsnis buvo įvertintas kaip V. Putino pasityčiojimas iš Vakarų, nes Vašingtonas ir Londonas neseniai suteikė pagalbą Kijevui.

Vladimiras Putinas davė provokuojantį signalą Vakarams iškart po to, kai JAV ir Didžioji Britanija susitarė dėl milijardų dolerių vertės papildomos karinės pagalbos Ukrainai.

Putino pavaldiniai baigia ruoštis Maskvoje vyksiančiai trofėjinių NATO ginklų ir karinės technikos parodai. Tarp „eksponatų” – britų kovos mašinos, vokiečių tankai ir amerikiečių artilerijos sistemos, puikios būklės paimtos kaip trofėjai per kovas Ukrainoje.

Vienoje iš Maskvos aikščių rusai galės apžiūrėti dešimtis mūšiuose perimtos karinės technikos pavyzdžių. Paroda truks vieną mėnesį. Jau dabar teigiama, kad ji rengiama „siekiant paminėti Rusijos laimėjimus kovoje su Ukrainos kariais ir jų rėmėjais iš Vakarų”.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad Maskvos Pergalės parke bus eksponuojama daugiau kaip 30 karinės technikos vienetų, pagamintų Australijoje, Austrijoje, Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Turkijoje, Ukrainoje, Prancūzijoje, Suomijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Švedijoje ir Pietų Afrikos Respublikoje.

Tarp paimtų „trofėjų” yra britų šarvuotis „Husky TSV”, amerikiečių PKM „Bradley”, švedų PKM CV90 ir prancūzų šarvuotis AMX-10 RC. (Taip pat suniokotas amerikiečių „Abrams” tankas – infa.lt past)

Be kovos mašinų, bus eksponuojami ir ukrainiečių „kovos dokumentai, žemėlapiai ir ideologinė literatūra”.

Pergalės parkas – tai muziejus po atviru dangumi, skirtas pergalei prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare, kuris Rusijoje vadinamas Didžiuoju Tėvynės karu.

Parodos dienomis Maskvos Raudonojoje aikštėje gegužės 9 d. vyks Pergalės paradas, taip pat skirtas pergalei prieš nacius pažymėti.

„Nato” paroda laikoma Vladimiro Putino pasityčiojimu iš Vakarų, nes ji bus atidaryta praėjus vos kelioms dienoms po to, kai JAV ir Didžioji Britanija susitarė skirti daug milijardų eurų papildomos karinės pagalbos.

O šią savaitę Rišis Sunakas pažadėjo Kijevui didžiausią visų laikų karinės pagalbos paketą.

Didžioji Britanija planuoja atsiųsti 400 transporto priemonių, daugiau kaip 1600 raketų, keturis milijonus sviedinių, 60 katerių, taip pat 500 mln. svarų sterlingų finansinės pagalbos.

Taip bendra parama šiais finansiniais metais pasieks tris milijardus svarų sterlingų.

Penktadienį Jungtinės Valstijos paskelbė, kad suteiks Ukrainai apie 4,7 mlrd. svarų sterlingų ilgalaikės karinės pagalbos, įskaitant labai reikalingas raketas „Patriot” oro gynybos sistemai.

Tuo tarpu JAV kariuomenės vadai teigė, kad Ukraina atsisakė naudoti JAV tankus M1A1 „Abrams”, nes rusų bepiločiai lėktuvai gali lengvai juos aptikti ir pažeisti.

Penki iš 31 „Abrams” tankų, kuriuos Amerika atsiuntė 2023 m. sausį, jau buvo sunaikinti Rusijos atakomis.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 350

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. vygis    -  2024-05-02, 15:01

    Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums atsakas – perimtos NATO technikos paroda.

    Progresas ne NATO naudai, kuris net negali atsakyt tuo pačiu. Prapisom karą ir toliau bus tik pinigų pylimas į balą.

    Ukrainiečiams px, juk Vakarai dar duos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

TSRS ir ES dalimi Lietuva tapo nusikaltėlų veiksmais, neteisėtai. Nedalyvavau tame ir nedalyvausiu. LT nepriklausomybės...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

Baimė valdo šita pasaulį. Nori tapti laisvų, nustok bijoti....

Kokios dar kortelės. Paieškomi blt. Rusai tikrai nupušę. :D Pirma čia ir durnių durniuj aišku...

dvigubai smagu girdėti sveikinimus iš vienos didžiausių korupcionierių Europoje....

Europa, atiduok 1000000Žmonių!...