infa.lt

Lenda yla: Dr. Fauci palaikė pavojingus eksperimentus su virusais, esą pandemijos rizikų mažinimui

31 gegužės
06:40 2021

Dr. Anthony Fauci

Visi, kas domisi pseudopandemija žino šį veikėją. Panašu, kad yla lenda iš maišo ir jam artėja atpildo valanda:

„Dr. Anthony Fauci palaikė eksperimentus, kuriais buvo siekiama virusus padaryti labiau užkrečiamus, ir taip sumenkino pandemijos riziką dėl nelaimingų atsitikimų laboratorijose, rašoma Australijos laikraščio reportaže.

Nacionalinio alerginių susirgimų ir užkrečiamųjų ligų instituto vadovas ir vyriausiasis J. Bideno administracijos patarėjas koronavirusų klausimais 2012 m. išsakė šias pastabas, palaikydamas „funkcijos padidinimo” tyrimus, kuriuos pavadino „svarbiu darbu”.

Laikraštis „The Weekend Australian”, be to, kad atskleidė 2012 m. daktaro Fauci pastabas Amerikos mikrobiologų draugijoje, penktadienį taip pat pranešė, kad 2017 m. jis nepranešė aukštiems Baltųjų rūmų pareigūnams apie draudimą tęsti
prieštaringai vertinamus tyrimus.

„Funkcijos įgijimo” tyrimai – tai manipuliavimas virusais, siekiant suteikti jiems savybių, kurių jie neturi gamtoje, t. y. leisti jiems įgyti funkciją, įskaitant didesnį užkrečiamumą, mirtingumą ir atsparumą. Tikimasi, kad šie tyrimai leis gydytojams numatyti gamtoje vykstančius evoliucinius pokyčius ir iš anksto sugalvoti, kaip jiems pasipriešinti.

Tyrimai jau seniai laikomi pavojingais ir vis dažniau įtariama, kad tokie eksperimentai Uhanio (Kinija) laboratorijoje galėjo sukelti milijonus žmonių visame pasaulyje pražudžiusią COVID-19 pandemiją.

2012 m. spalio mėn. mikrobiologijos žurnale paskelbtame straipsnyje daktaras Fauci pripažino riziką, tačiau teigė, kad ji yra verta.

„Mažai tikėtinu, bet įmanomu atveju, kas būtų, jei tas mokslininkas užsikrėstų virusu, kuris sukeltų protrūkį ir galiausiai pandemiją?” – teigė jis, kaip rašo „Weekend Australian”.

„Šioje srityje dirbantys mokslininkai gali sakyti, kaip ir aš sakiau, kad tokių eksperimentų nauda ir iš jų gaunamos žinios nusveria riziką”, – baigė jis.
Daktaras Fauci laboratorijoje nutekėjusios pandemijos riziką pavadino fraze „kad ir kokia tolima” ir teigė, jog natūralūs evoliuciniai virusų pokyčiai kelia didesnę pandemijos grėsmę: „Labiau tikėtina, kad pandemija kiltų gamtoje, o būtinybė užbėgti tokiai grėsmei už akių yra pagrindinė priežastis atlikti eksperimentą, kuris gali atrodyti rizikingas”, – rašė jis.

Tuo metu, kai daktaras Fauci rašė šį straipsnį, labai užkrečiamų gripo virusų gausinimo tyrimams buvo taikomas savanoriškas draudimas. B. Obamos administracija 2014 m. juos laikinai sustabdė, uždrausdama finansuoti tyrimus 22 srityse, įskaitant gripą ir susijusias kvėpavimo takų ligas, tokias kaip SARS ir MERS.
Tame dokumente daktaras Fauci pavadino tai „pagrįstu susirūpinimu”, kad „svarbi mokslinių tyrimų pažanga gali būti sustabdyta vien dėl baimės, kad kažkas kažkur gali bandyti negrabiai pakartoti šiuos eksperimentus”.

Per pastarąsias kelias savaites mokslininkai vis skeptiškiau vertino komunistinės Kinijos oficialų pranešimą apie COVID-19 kilmę – šikšnosparnių gripo virusą, kuris į žmones pateko per „šlapią” turgų.

Vis dar nepakankami įrodymai, Kinijos slaptumas, kai kurie nepatogūs faktai ir tai, kad nėra patvirtinančių įrodymų apie gyvūnų atvejus, greitai nustatytus SARS ir MERS protrūkių metu, vis labiau užtemdė atviras mokslines diskusijas.

Šį mėnesį daktaras Fauci pakeitė savo poziciją dėl to, ar COVID-19 nutekėjo iš Uhano virusologijos instituto (Wuhan Institute of Virology, WIV) ir pavadino save „neįsitikinusiu”, kad virusas išsivystė natūraliai. Šią savaitę prezidentas J. Bidenas nurodė atlikti naują JAV žvalgybos tyrimą dėl viruso kilmės.
Dar praėjusiais metais moksliniuose žurnaluose paskelbtuose straipsniuose nurodoma, kad Uhano laboratorijos mokslininkų darbas su koronavirusais buvo finansuojamas iš mažiausiai trijų JAV Nacionalinio sveikatos instituto dotacijų.

Dr. Fauci teigė, kad NIH „niekada nefinansavo ir dabar nefinansuoja WIV funkcijų padidėjimo tyrimų”. 2017 m. gruodį NIH paskelbė, kad atnaujins tyrimų finansavimą.
Pasak penktadienio „Weekend Australian” pranešimo, kuriame cituojami „keli Trumpo administracijos pareigūnai”, tai buvo padaryta daktarui Fauci apie turimų atnaujinimą nepranešus Amerikos politinei vadovybei.

„Tai buvo tiesiog prastumta”, – laikraščiui sakė vienas pareigūnas.

„Manau, kad yra tiesos pasakojime, jog [Nacionalinės saugumo tarybos] darbuotojai, prezidentas, Baltųjų rūmų administracijos vadovas ir kiti atsakingi žmonės nežinojo, kad jis keičia tyrimų kryptį”, – sakė pareigūnas. Nei tuometinis CŽV direktorius Mike’as Pompeo, nei Nacionalinio saugumo tarybos narys Matthew Pottingeris nebuvo apie tai informuoti, pranešė „Weekend Australian”.

Pasak laikraščio, daktaras Fauci neatsakė į prašymus pakomentuoti situaciją.”

Parengė: Gintaras Furmanavičius. Šis vertimas paskelbtas jo autoriaus asmeninėje Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 344

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...