infa.lt

Vilniaus meras R. Šimašius paskelbė apie vien Vilniaus miesto „imuniteto paso” iniciatyvą

19 kovo
12:31 2021
Remigijus Šimašius

Facebook nuotrauka.

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius užsimojo diskriminuoti miesto gyventojus pagal geras-blogas skirstymo sistemą, kur geras – tai tas, kuris paskiepytas, persirgęs Covid-19 ar neseniai prasitestavęs, o blogas tai – tegu ir absoliučiai sveikas, bet nepatekęs į tris anksčiau išvardintas kategorijas.

Kalbėti apie tai, kad žmonės, net tie, kurie norėjo skiepytis ir dėl objektyvių priežasčių negalėjo to padaryti, o sirgt nesirgo – net neverta, nes įrodinėti testais, kad esi sveikas yra tiek absurdiška, kaip ir įrodinėti tai, jog nesi kaltas dėl nusikaltimo, kurio nesi padaręs.  Nusikaltimo atveju egzistuoja nekaltumo prezumpcija, bet tai ką daryti su medicininės-politinės beprotybės atvejais?

Be to, meras nieko nemini apie tai, kodėl tie „blogieji” turėtų Vilniaus miestui mokėti tokius pačius mokesčius, kaip tie „gerieji”, jei negauna tiek pat paslaugų?

Gal diferencijuokime sumokamų mokesčių valstybei dydį pagal gaunamų iš jos paslaugų skaičių? Pastaruosius, beveik metus, iš jos mažai kas gavo tikrai kokybiškų medicinos paslaugų, už kurias buvo sumokėti visiškai įprasti (kaip už kokybišką ir laiku atliktą paslaugą) mokesčiai, nors, kai kurie žmonės net mirė negavę medikų pagalbos laiku. Mažai gavo ir kitokių paslaugų, nes uždarius verslus žmonės net už pinigus negalėjo gauti kai kurių dalykų.

Šiaip, liberalo Laisvės partijos atstovo R. Šimašiaus juokeliai, kartu su jo nuolatine šypsena, kuri kartais verčia susimąstyti apie jos priežastis ir gilumines šaknis, jau tapo pakankamai įprasti Lietuvos padangėje, ypač jo bandymai juokauti su Lukiškių aikštės pliažais, tačiau dabar jis jau bando savo juokus nukreipti į gyvus žmones, kurie išlaiko ir jį patį, ir visą valstybę.

Jo teigimu, tą pasiūlymą palaiko ir Teisingumo bei Ekonomikos ministrės, E.Dobrovolska ir A. Armonaitė – abi R.Šimašiaus partijos (Laisvės partijos) narės, tad tuo palaikymu stebėtis ko gero net neverta. Bet, gal geriau būtų pasiskaityti jo paties išsakytas savo socialinio tinklo paskyroje, mintis:

Remigijus Šimašius, Vilniaus meras: Reikia planuoti bent tris ėjimus į priekį, todėl jau dabar laikas turėti išėjimo iš pandemijos strategiją – Vilnius siūlo Imuniteto pasą. Negalime remtis vien dviem kraštutinumais – viskas apribota arba viskas leidžiama. Laikas išnaudoti testavimo ir vakcinos sukurtus saugiklius, todėl siūlome atverti dalį paslaugų turintiems COVID-19 imunitetą.

Toks Imuniteto pasas galiotų trim grupėms asmenų:
⭕ paskiepytiems nuo COVID-19;
⭕ persirgusiems ir turintiems imunitetą (vien šioms grupėms priklausančių žmonių Lietuvoje apie pusė milijono);
⭕ turintiems ne senesnį kaip 48 arba 72 val. testą.

Kaip tai veiktų praktikoje?
Jūs pasidarote greitąjį testą, per 15 min. atsakymas atsiranda esveikata.lt sistemoje ir galioja nustatytą laiką. Iš ten QR kodo pavidalu – kad ir korona stop programėlėje. Ją parodę, tarkime, prie įėjimo į teatrą, jūs patenkate į vidų. Taip pat galite susitikti su savo tėvais. Taip pat galite dirbti teikdami dabar neleidžiamas paslaugas ar tomis paslaugomis naudotis.

Kokia iš to nauda?
⭕ Stabdytume viruso plitimą – daug daugiau žmonių norėtų reguliariai testuotis.
⭕ Padėtų atsidaryti verslams – valstybė sutaupytų lėšų dotacijoms.
⭕ Padėtų visuomenei atstatyti stipriai pablogėjusią emocinę sveikatą.

Tokį pasiūlymą pateikiau Vyriausybei, jį palaiko Teisingumo ir Ekonomikos ir inovacijų ministrės. Diskutuokime, nušlifuokime kampus ir įgyvendinkime. Laikas pradėti grįžinėti į normalų gyvenimą.

Skaidrėse pamatysite išsamesnį jo pristatymą:



PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 599

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. g    -  2021-03-19, 12:51

    situacija vadinasi – „duok durniui valdžią”…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Šmufraimas Vasermanas    -  2021-03-19, 12:56

    Mėlyna-oranžinė, mėlyna-oranžinė visur… Masonai, jau net nebesislapstot.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. gucia    -  2021-03-19, 15:12

    …ar tai reiškia, kad wilnius atsiskiria nuo visos Lietuvos?pagalvokim kas bus jei kiekvieni „vasiukai” susiorganizuos po savo pasą?nesvarbu kokį-skieų,išmatų ar snarglių….

    Atsakyti į šį komentarą
  4. arktis    -  2021-03-19, 22:17

    o tie testai juk mokami, nepigūs: įjunkite mąstymą – „bilietas į renginį + testas”… ciniška globalisto šypsenėlės dimensija praveria pliažinę akį…

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Gėda Vilniui    -  2021-03-23, 17:11

    Vilnius tampa gėjų miestu. Gėda didžiausia reklamuoti ŽIV platintojus ir LT vėliavos niekintojus vandalus

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....