infa.lt

ES ir Turkija griežtina pozicijas naujausio migracinio plano atžvilgiu

18 kovo
20:01 2016

Davutoglu

„Ketvirtadienį vakare ES ir Turkija sugriežtino savo pozicijas stambiausio migracinio ES plano atžvilgiu, palikusios daugybę ginčytinų klausimų apie triukšmingą pasiūlymą sistemingai grąžinti atgal imigrantus, atvykusius į Graikijos salas, – praneša The Financial Times. – Po penkerių valandų aukščiausio lygio pasitarimų Briuselyje, ES lyderiai suderino derybinę poziciją, dar labiau besiskiriančią nuo Turkijos reikalavimų, prieš numatomus penktadienį ginčus dėl pagrindinių juridinių, praktinių ir politinių elementų minimo sąlygų paketo atžvilgiu“.

„Jiems priskiriamas Turkijos atsisakymas pilnai taikyti tarptautinius darbo su pabėgėliais standartus, Kipro pareikšto veto, dėl derybų tarp Turkijos ir ES atnaujinimo, Turkijos stojimo į ES klausimu, o taip pat Graikijos reikalavimas paskirti papildomą personalą (keletą tūkstančių žmonių) plano įgyvendinimui, – rašoma straipsnyje.

Taip pat išlieka vidiniai ES prieštaravimai dėl pažado priimti Sirijos migrantus tiesiogiai iš Turkijos, kaip kompensaciją už pabėgėlius sugrąžintus jai iš Graikijos salų.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pasakė, jog finalinis derybų raundas „tikrai nebus lengvas“. Prancūzijos prezidentas Fransua Hollandas pridėjo: „Aš negarantuoju laimingos baigties“.

Derybos su Turkija prasidėjo kovo 18-osios rytą. Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu susitiko Europos Tarybos prezidentu Donaldu Tusku, Переговоры с Турцией начались 18 марта утром. Турецкий премьер Ахмет Давутоглу встречается с президентом Совета Европы Дональдом Туском, Olandijos premjeru Marku Rutte ir Euro-Komisijos pirmininku Žanu-Klodu Junkeriu.

„Atvykęs į aukščiausio lygio susitikimą Davutoglu pareiškė, kad jo šalis nebando pasinaudoti krize, kad pasiektų nuolaidų iš ES“, – sakoma straipsnyje.

„Mums… pabėgėlių problema – tai ne pretekstas derėtis, o mūsų vertybių klausimas, visų humanitarinių vertybių, o taip pat ir europietiškų, – pasakė Davutoglu. – Turkija priėmė 2,7 mln pabėgėlių be juntamos paramos iš šalies“. Premjeras išreiškė viltį, kad susitikimas padės pasiekti pasaulio bendrijos siekiamų tikslų – „padėti visiems pabėgėliams“ ir „išsiaiškinti Turkijos bei ES santykius“.

Diplomatų nuomone, vienu iš kertinių nesutarimo akmenų taps juridinis plano statusas: Ispanija, Portugalija ir Prancūzija reikalauja, jog Turkija įvykdytų savo prieglobsčio suteikimo sistemos reformą, padarydama ją tinkama teikti migrantams iš visų šalių apsaugai tarptautiniu lygiu, sakoma straipsnyje.

 

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 63

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Mintį supratau, tačiau nesutinku. Na Rusija, lyginant su JAV protu gal ir nespindi, tačiau tikrai...

Reaguodamas į paskutinį tamstos sakinį klausiu: kokius sąjungininkus paliko Baidenas Afganistane??...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...