infa.lt

Kriptovaliuta vagiama milijardais

07 liepos
06:40 2022

Per pirmąjį šių metų pusmetį pavogtų kriptovaliutų vertė beveik pasiekė 2 mlrd. dolerių, rašo VPN Atlas.

Nepaisant kriptovaliutų rinkos smukimo, per pirmąjį pusmetį hakeriai iš įvairių blokų grandinės (blockchain) projektų sugebėjo pavogti beveik 2 mlrd. dolerių. Maždaug pusė nuostolių teko Ethereum ekosistemai. Ekspertai pastebi, kad kriptovaliutų rinkose tebesitęsiant neapibrėžtumui, atakų skaičius nuolat auga.

VPN Atlas ir Slowmist Hacked specialistai apskaičiavo, kad per pirmąjį 2022 m. pusmetį per 175 atakas hakeriai visame pasaulyje pavogė kriptovaliutų ir kitokių kriptovaliutos aktyvų iš viso už 1,97 mlrd. dolerių. Daugiau nei pusę nuostolių patyrė įvairūs Ethereum ekosistemos projektai, kurių dalyviai per 32 atakas iš viso prarado 1,014 mlrd. dolerių.

Stambiausia vagystė buvo kovo mėnesį įvykdyta įsilaužus į „Ronin”. Tada įsilaužėliams pavyko pavogti 173,6 tūkst. ETH monetų ir 25,5 USDC Stablecoin iš projekto piniginių. Projekto komanda įsilaužimo pėdsakus aptiko tik kovo 29 d., gavusi vieno iš naudotojų skundą.

Iš viso hakeriai tada pavogė apie 625 mln. dolerių. Ankstesnis rekordas buvo pasiektas 2021 m. rugpjūtį, į „Poly Network” platformą įsilaužusio programišiaus (611 mln. dolerių). Antroje vietoje pagal pavogtas lėšas šiais metais buvo „Solana” sistema su 383,9 mln. dolerių nuostoliu. Trečioje vietoje buvo „Binance Smart Chain” ekosistema su 141,4 mln. dolerių nuostoliu.

Nepaisant smarkiai sumažėjusios NFT turto vertės, per pirmąjį pusmetį įsilaužėliams pavyko įvykdyti 45 atakas prieš tokius projektus ir iš jų uždirbti 84,6 mln. dolerių. 35,8 mln. dolerių buvo pavogta iš įvairių kriptovaliutų biržų per visas keturias atakas.

„VPN Atlas” ekspertai pabrėžia, kad kriptovaliutos dažnai reklamuojamos kaip saugesnė alternatyva tradicinėms mokėjimo priemonėms, tačiau skaičiai rodo ką kita.

Iš tikrųjų kibernetinių nusikaltimų tik daugėja. Palyginti su pirmuoju praėjusių metų pusmečiu, atakų prieš tam tikrus kriptovaliutų projektus skaičius išaugo beveik dvigubai – nuo 90 iki 175. Pirmąjį šių metų ketvirtį užregistruota 70 nusikaltimų – 108 proc. daugiau nei prieš metus, o antrąjį ketvirtį – 96 išpuoliai – 85 proc. daugiau nei 2021 m. antrąjį ketvirtį. Daugiausia išpuolių įvyko gegužės mėnesį – 37 išpuoliai ir sukčiavimo veikla.

Ataskaitos pabaigoje pažymima, kad „kriptovaliutų projektų saugumas yra labai pageidautinas. Kol saugumo problemos nebus išspręstos, dėl negrįžtamo ir decentralizuoto kriptovaliutų pobūdžio, kriptovaliutos išliks pagrindiniu kibernetinių nusikaltėlių taikiniu.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 108

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....