infa.lt

Buvo jūsų – tapo mūsų: Ukrainos Rada konfiskavo Rusijos nuosavybę šalyje

04 kovo
06:30 2022

Ukrainos Aukščiausioji Rada

Ukrainos parlamentas (Aukščiausioji Rada) priėmė įstatymą dėl Rusijos turto konfiskavimo ir nacionalizavimo Ukrainoje, rašoma šalies įstatymų leidžiamosios institucijos svetainėje.

Naujasis įstatymas numato priverstinį Rusijos Federacijos juridiniams asmenims ir rezidentams priklausančio turto, finansinio ir bet kokio kito aktyvo areštą, paverčiant jį Ukrainos nuosavybe.

Pagal naująjį įstatymą Ukrainos vyriausybė turi sudaryti konfiskuotinų objektų ir kito turto sąrašą. Galutinį sprendimą dėl Rusijos nuosavybės nacionalizavimo priims Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos taryba (NSGT).

Tokiu būdu, pirmiausia savo turti gali netekti Ukrainoje veikiantys Rusijos bankai, tokie kaip Sberbank, VTB, Alfa-Bank, VEB ir kiti. Jų „dukteriniai skyriai“ užima maždaug 12% Ukrainos finansų sektoriaus.

Mobiliojo ryšio operatorius „Kyivstar“ taps pilnai ukrainietiškas, nes vienas iš jo naudos gavėjų yra bendrovė „VimpelCom“, priklausanti ruso Michailo Fridmano „Alfa Group” holdingui. Taip pat gali būti nacionalizuotas Rusijos mobiliojo ryšio operatorius MTS, kuris mobiliojo ryšio rinką dalijasi su „Kyivstar“.

Nukentės ir „VS Energy“ savininkas rusas Jevgenijus Gineris, turintis kelių Ukrainos energetikos tinklų, taip pat viešbučių tinklo „Premier“ akcijų.

Turto Ukrainoje turi ir Rusijos verslininkas Konstantinas Grigorišinas, kuriam priklauso šioje šalyje veikiantis holdingas „Energy Standard“.

Rusijos bendrovės „Evraz“ (Evraz) ir „Rusal“, kurioms priklauso Nikolajevo aliuminio oksido gamykla ir Zaporožės aliuminio gamykla, gali būti konfiskuotos.

Naujojo įstatymo priėmimas taip pat yra bloga žinia Iskanderiui Makhmudovui, turinčiam akcijų paketo dalį „Transmašholdinge“, kuriam priklauso geležinkelio lokomotyvų gamintoja „Luganskteplovoz“. Tiesa, dėl pastarosios įmonės gali kilti praktinių keblumų, nes Luhansko įmonių Ukrainos vyriausybė šiuo metu nekontroliuoja.

 

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 237

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Referendumo biuletenyje nė žodžio apie dvigubą pilietybę!...

Nepainiokit Dambrauskaitės su Katunskyte. O visa kita taikliai. Aplodismentai....

Seimo aferistai visą šildymo sistemos keitimo naštą permetą ant vartotojų pečių. Tai didžiuliai pinigai ir...

Aferistai aferų būdu bando sau kiek galima labaiu palengvinti kelią į valdžią, baisiai norisi bent...

Tikrai taip. "Melas yra tiesa. Laisvė yra vergija. Karas yra taika. Nežinojimas yra jėga." /...

A5

Ragina Rusijoje rinkimuose isrinkta pripazinti nelegaliu, o Ukrainoj net nerinta legaliu. Melas tai tiesa, karas...

Taip,sitiems visiskai sunyko smegenys-gal Aizchaimeris isimete...nu,svedai,bet suomiai!...