infa.lt

Seimas kviečia Kazachstaną eiti į dialogą su visuomene, tačiau neina į jokį dialogą su sava – Lietuvos visuomene

08 sausio
06:50 2022
Protestas prie Seimo, vykstantis nuo gruodžio 6 dienos

Protestas prie Seimo, vykstantis nuo gruodžio 6 dienos | infa.lt nuotr.

Keistai atrodo, bet tokia realybė – įvairios Seimo grupės ir komitetai, o kartais ir visas Seimas staiga ir nuolat išreiškia susirūpinimą kitose šalyse vykstančiais valdžios susidūrimais su sava visuomene, deklaruodami susirūpinimą žmogaus teisėmis ir pilietinių laisvių pažeidimais, tačiau tampa visiškai kurčias savo paties visuomenės, – Lietuvos visuomenės poreikiams ir reikalavimams.

Štai ir dabar – prie Seimo jau mėnuo laiko stovi Lietuvos Šeimų Sąjūdžio palapinė su protestuojančiais prieš valdžios savivalę žmonėmis. Prie jos nuolat apsilanko visuomenės ir politikos atstovai, taip pat keli opozicinių partijų Seimo nariai, bet nė karto neatėjo kažkas iš valdančiųjų partijų, deklaruojančių rūpestį kitų šalių visuomenėmis.

Nemato, o gal, greičiau, demonstratyviai nenori matyti to, kas vyksta tiesiog po nosimi, savam kieme. Reikėtų antro Kazachstano ar Maidano, kad kiltų noras eiti į dialogą?

Štai dar vienas toks atvejis, parodantis, jog, Seimo nuomone, Lietuvoje viskas gerai – blogai tik pas kitus, kuriais mūsų politikai kažkodėl privalo rūpintis:

Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Kazachstano Respublika grupė, su nerimu stebėdama padėtį Kazachstane, kur kilo protestai ir neramumai visuomenei išreiškus nepasitenkinimą dėl dvigubai išaugusios suskystintų naftos dujų kainos, priėmė pareiškimą, kuriuo išreiškė viltį, kad susidariusi sudėtinga Kazachstano vidaus padėtis gali būti išspręsta taikiomis priemonėmis, valdžios ir visuomenės dialogu, laikantis teisės viršenybės principo ir tarptautinių įsipareigojimų, tarp jų spaudos laisvės ir pagrindinių saviraiškos laisvių užtikrinimo.

Grupė reiškia nuoširdžią užuojautą Kazachstano žmonėms dėl aukų ir sugriovimų ir kviečia abi konfliktuojančias šalis išlaikyti rimtį, vengti veiksmų, galinčių išprovokuoti tolesnę agresiją, smurtą, ar perteklinės jėgos panaudojimą.

Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Kazachstano Respublika grupė tikisi, kad Kazachstanui pavyks susidoroti su iškilusiais sunkumais.

Pareiškimu taip pat išreikšta viltis ir ateityje išlaikyti puikius mūsų valstybių dvišalius santykius tiek politiniu, tiek ekonominiu, tiek kultūros lygmenimis.

Toks įspūdis, jog mūsų Seimo politikai nuolat gyvena kitose šalyse, kuriose, jų nuomone, yra blogai, ir mato tik tai, kur gyvena. Tuo pačiu, keista – kodėl jie tada atstovauja Lietuvą EP ir Lietuvos parlamente?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 387

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Anonimas    -  2022-01-08, 17:10

    Taigi pišas pasakė kad lietuvoje 10 iš 8 yra debilai,o tai jau virš 100%

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Vygandas    -  2022-01-08, 18:01

    Atsitiktiniams valdantiesiams svarbiausia – Kiniją, Rusiją, Baltarusija, dabar dar Kazachstaną sutvarkyti, o Lietuvoje dar ne visi skiepyti, tad nėra ko burną tuščiai aušinti…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Čiubaka    -  2022-01-08, 21:58

    Visus senai jau užp*so tas dviveidiškumas. Kazachstanui siūlo taikiomis priemonėmis spręsti, kai tuo tarpu Rudninkuose ir rugpjūčio 10d. mitinge savus daužė ir tručino dujomis

    Atsakyti į šį komentarą
    • Lietuvis    -  2022-01-10, 18:52

      Rūdininkuose nekalti žmonės gavo bananu gindami savo namus nuo Nelegaliai kirtusiu sieną,gavo musiškiai o nelegalams nupirko namelius

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....