infa.lt

Jungtinėse Valstijose suabejota ​​psichine prezidento Džo Baideno būsena

14 gegužės
06:30 2021
Džo Baidenas

REUTERS

Jungtinėse Valstijose buvo paskelbtas atviras laiškas, kuriame 124 amerikiečių atsargos generolai išreiškė abejones tuo, kad JAV ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado prezidento Džo Baideno (Joe Biden) psichinė ir fizinė būklė leidžia jam priimti racionalius sprendimus Nacionalinio saugumo srityje. Dokumentas buvo paskelbtas „Flag Officers 4 America“ portale.

„Negalima ignoruoti psichinės ir fizinės vyriausiojo vado būklės”, – sakoma kreipimesi. Jis turi sugebėti priimti greitus ir tikslius sprendimus nacionalinio saugumo klausimais, susijusiais su gyvybe ir sveikata, bet kur ir bet kuriuo paros metu. Neseniai demokratų priimti sprendimai susiję su prieigos prie branduolinio arsenalo procedūromis siunčia pavojingą signalą nacionaliniam saugumui, iškeldami klausimą, kas prisiims atsakomybę“.

Šiandien, pasak laiško autorių, Jungtinėms Valstijoms gresia rimčiausias pavojus per visą jos istoriją. Amerikos piliečiai yra priversti kovoti „dėl išlikimo konstitucinėje respublikoje“ tuo metu, kai Baideno administracija pradeda „plataus masto puolimą“ prieš Amerikos piliečių konstitucines teises.

Atsargos generolai pabrėžia, kad Bidenas apeidamas Kongresą „diktatoriškai“ pasirašė virš 50 dekretų, tuo pačiu panaikindamas kai kuriuos ankstesnio valstybės vadovo Donaldo Trampo (Donald Trump) potvarkius.

Laiško autoriai kritikavo d< Baideno bandymus įvesti totalią gyventojų veiksmų kontrolę, minėdami griežtą izoliaciją (lockdown), mokyklų ir verslų uždarymą, taip pat politinę cenzūrą.

„Šalies piliečiai turi pareikalauti finansiškai atsakingo valdymo, kuris atsižvelgtų į visų amerikiečių, ypač viduriniosios klasės atstovų interesus, o ne į kažkokius ypatingus interesus ar ekstremistų grupes“, – sakė įtakingi JAV kariuomenės atsargos kariškiai.

Paskelbto laiško pabaigoje buvę amerikiečių generolai suabejojo ​​praėjusių prezidento rinkimų, kurių rezultate Baidenas atėjo į valdžią, teisėtumu. Pasak dokumento autorių, balsavimo rezultatai galėjo būti suklastoti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 465

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Jonas    -  2021-05-14, 17:02

    Kaip matau megstate iskraipyti zmoniu vardus. Kaip reiketu iskraipyti jusu varda?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Giedrius    -  2021-05-15, 18:32

    Originalus vardas pateiktas skliausteliuose, tad neburbuliuok tu čia.
    Puiku, kai užsieniečių vardai pateikti sulietuvinti o skliaustuose yra originali forma. Nes tikrai ne visi moka teisingai perskaityti angliškus, prancūziškus ar ispaniškus vardus ir pavardes. Ką jau bekalbėti, žurnalistai visada iškraipo ne lotyniškais rašmenimis rašomus vardus versdami juos iš kirilicos, hangulo, hieroglifų ar kitų rašto sistemų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...