infa.lt

A. Merkel patiria spaudimą Vokietijoje: „Mums nereikia rusiškų dujų”

03 rugsėjo
17:54 2020

REUTERS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel po savo pareiškimo apie Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno apnuodijimą, susidūrė su rimtu Vokietijos politikų spaudimu, raginant persvarstyti santykius su Rusija ir „permąstyti“ dujotiekio „Nord Stream 2“ statybos ateitį.

Bundestago užsienio politikos komiteto pirmininkas Norbertas Röttgenas teigė, kad Vokietijos atsakymas turėtų būti „aiškus ir griežtas“.

„Turime vykdyti griežtą politiką, turime atsakyti vienintele Putinui suprantama kalba – dujų pardavimas. Jei „Nord Stream 2“ dujotiekio statyba bus baigta dabar, tai taps maksimaliu patvirtinimu ir įkvėpimu Putinui tęsti šią politiką”, – pridūrė jis ir pasiūlė ES aptarti Rusijos dujų tiekimo į ES ir dujotiekio statybos nutraukimo galimybę.

Kaip praneša naujienų agentūra „Reuters“, A. Merkel ir toliau palaiko „Nord Stream-2” projektą, kuriame dalyvauja daug stambių Vokietijos kompanijų. Praėjusią savaitę ji sakė, kad Navalno byla neturėtų būti siejama su dujotiekiu.

Tačiau, pasak Miuncheno saugumo konferencijos pirmininko Wolfgango Ischingerio, jei norime „kartu su partneriais nusiųsti aiškų signalą Maskvai, tuomet darbotvarkėje turėtų būti ekonominiai santykiai, o tai reiškia, kad nereikėtų ignoruoti projekto  „Nord Stream 2“.

Priminsime, kad išvakarėse Vokietijos kanclerė Angela Merkel pasakė, jog Rusijos vyriausybė turėtų pateikti atsakymus į jautrius klausimus apie Navalno apnuodijimą „Novičok“ grupės cheminėmis medžiagomis. Ji pažymėjo, kad „tai nurodo į pasikėsinimą nužudyti“. Pasak A. Merkel, „Navalną norėta nutildyti“.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mato šį klausimą savaip. Anot jo, pasikėsinimas prieš opozicijos lyderį yra „feikas“, kurį sumanė Merkel, kad Rusijos Federacijos prezidento dėmesys būtų nukreiptas nuo padėties Baltarusijoje ir artėjančių rinkimų Rusijos regionuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...