infa.lt

Ramūnas Karbauskis Vilniaus miesto savivaldybės vadovus atvirai įtaria korupcija. Valstiečiai kreipėsi į prokuratūrą

20 gegužės
10:38 2020
Remigijus Šimašius ir Ramūnas Karbauskis

infa.lt montažas

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas, LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad kol valdantieji ieško, kaip padėti kovoje su COVID-19 ekonominėmis-socialinėmis pasekmėmis, kiti naudojasi situacija ir galimai savinasi mokesčių mokėtojų lėšas.

Po viešumoje pasirodžiusios informacijos apie skandalingus ir galimai neskaidrius liberalo Remigijaus Šimašiaus vadovaujamos Vilniaus miesto savivaldybės viešuosius pirkimus, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija šiandien kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Seimo Antikorupcijos komisiją.

Specialiųjų tyrimų tarnybos be kita ko yra prašoma atlikti visų Vilniaus miesto savivaldybės kovo–gegužės mėnesiais vykdytų viešųjų pirkimų, kurių metu įsigyti COVID-19 suvaldymui skirti dezinfekantai, plaučių ventiliavimo aparatai ar kitos apsaugos priemonės, antikorupcinį vertinimą, nustatant, ar vykdant aukščiau paminėtus viešuosius pirkimus nebuvo sąlygų korupcijai pasireikšti.

„Žiniasklaidoje įvardintas viešasis pirkimas, kada kelis darbuotojus turinti įmonė gauna šimtaprocentinį avansinį apmokėjimą, įsipareigoja už milžinišką kainą pateikti plaučių ventiliavimo aparatus ir vėliau jų laiku nepateikia užsakovui – savivaldybei, kelia daug klausimų.

Tai, kad šio pirkimo aplinkybių Vilniaus miesto savivaldybės atstovai visuomenei nesugebėjo paaiškinti ir neišsklaidė kilusių abejonių jo skaidrumu, kelia pagrįstą susirūpinimą, kad Vilniaus miesto savivaldybėje ir kitais atvejais gali būti piktnaudžiaujama viešųjų pirkimų procedūromis ir, prisidengus COVID-19 krizės suvaldymu, vykdomi galimai neskaidrūs viešieji pirkimai“, – teigia R. Karbauskis.

Viešumoje pasirodė informacija, kad nieko bendra su prekyba medicinos įranga neturinti įmonė „Andrikus“ pagal sutartį su Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovu buvo įsipareigojusi iki balandžio 30 d. iš Kinijos pristatyti dešimt plaučių ventiliavimo aparatų.

Sandoris buvo sudarytas nepaisant to, kad Sveikatos apsaugos ministerija yra nurodžiusi, kad plaučių ventiliavimo aparatai ICU S1100 yra netinkami naudoti.

Be to, tiekėjams iš karto buvo sumokėtas ir 100 proc. užsakymo vertės avansas.

Taip pat nurodoma, kad rinkoje siūlomos prekės kaina svyruoja nuo 4 972 iki 6 961 eurų be mokesčių ir pargabenimo išlaidų, o Vilniaus miesto savivaldybė už vieną aparatą sumokėjo reikšmingai didesnę sumą – po 27 830 eurų.

Atėjus užsakytų prekių pateikimo terminui, vietoje aparatų minėta įmonė atsiuntė laišką, kad savo įsipareigojimų įvykdyti negalės.

infa.lt komentaras:

Komentarų nėra.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 310

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...