infa.lt

ES pašalino kliūtis beviziam režimui Ukrainai ir Gruzijai

08 gruodžio
14:22 2016
Petro Porošenko

Porošenko paskelbė apie kompromisą pasiektą ES. | RIA NOVOSTI nuotrauka

Europos Sąjunga greitu laiku leis Ukrainos, Gruzijos ir Kosovo piliečiams atvykti į jos teritoriją be vizų, kadangi pavyko išspręsti klausimą apie bevizio režimo sustabdymo mechanizmą, praneša Reuters. Vidinis ES ginčas buvo pagrindine kliūtimi Kijevo ir Tbilisio kelyje į vizų atšaukimą.

Pasitarimai dalyvaujant ES šalims-narėms ir Europos parlamentui baigėsi vakar vakare pasiekus sutarimą, praneša agentūra be nuorodos į šaltinį. Bevizio režimo stabdymo mechanizmas reikalingas atsiradus ypatingoms situacijoms.

ES Taryba iškėlė sąlygą, kad bevizis režimas Ukrainai, Gruzijai ir Kosovui pradėtų veikti tuo pat metu su minimu stabdymo mechanizmu. Pareikalauti stabdyti bevizius santykius gali arba viena iš ES šalių arba Europos komisija.

Išvakarėse apie pasiektą susitarimą paskelbė Ukrainos Prezidentas Petro Porošenko.

„Viltį teikiančios naujienos iš Briuselio kaip mano pastovių kontaktų su ES lyderiais rezultatas. Bevizio režimo stabdymo mechanizmo kompromisas surastas“, – rašė jis savo Facebook paskyroje.

Bevizio režimo pristabdymo mechanizmo suderinimas atvers kelius tolimesniam balsavimui plenariniame Europos parlamento posėdyje, bevizio režimo Ukrainai atžvilgiu, rašė išvakarėse Aukščiausios Rados vice-pirmininkė Irina Geraščenko.

Ukraina ir Gruzija išpildė visas sąlygas vizų režimo su ES liberalizavimo atžvilgiu. Europos parlamento profilinis komitetas palaikė rezoliuciją Ukrainos atžvilgiu rugsėjo mėnesį, tačiau galutinis sprendimas buvo atidėliojamas dėl šio neišsprendžiamo iki šiol klausimo.

Porošenko dar rugpjūčio mėnesį skelbė, jog ES išspręs klausimą dėl bevizių kelionių per „kelias savaites“. Vėliau Ukrainos prezidentas prognozavo, kad bevizis režimas Ukrainai su ES šalimis bus suteiktas iki lapkričio pabaigos, tačiau klausimas dėl stabdymo mechanizmo prailgino procesą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 78

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....

Turėjau ir turėsiu 1....

Durnių durniai ir sociopatai. Nusikaltėliai....

Jis jau pasitelkė sienos statybą kurios nepastatė....

Jei tiki tuo, ką skaitai - neskaityk :)...

Kai pasižiūri į Lietuvos streamerius, tai senai laikas......