infa.lt

Kaip malšinti troškulį, kad nesentume ir nesirgtume

20 balandžio
01:01 2018

Granatų, obuolių sultys

Eimantas Venckus

Artėja šiltasis sezonas ir labai trumpai apie tai, kaip numalšinti troškulį, kai labai norisi atsigaivinti, kad nesentume ir svarbiausia nesirgtume?

Keli patarimai, kuriuos galima pavadinti „jaunystės gėrimų“ sąrašu. Dauguma jų yra skysčiai, turtingi antioksidantų, tai yra, medžiagų, kurios pajėgios atremti griaunančią laisvųjų radikalų jėgą ir tuo pačiu sulėtinti ląstelių senėjimą.

Granatų sultys – Jos turi visą organizmą stiprinančių savybių. Be gyvybingų antioksidantų granato vaisius pilnas kalcio, fosforo, magnio, geležies ir kalio. Ypatingai naudingas kraujagyslėms, odai, plaukams ir nagams. Nepamainomas širdies, kraujotakos ir nervų sistemoms. Granatų sultys – geriausia stiprinanti priemonė persirgus infekciniu susirgimu ar patyrus operaciją.

Obuolių sultys – Puikiai gelbsti sergant ateroskleroze, kepenų, šlapimo pūslės ir inkstų ligomis. Gerina virškinimą, šalina iš organizmo medžiagų apykaitos liekanas, laisvuosius radikalus ir toksinus. Puikiai atstato jėgas po fizinių krūvių.

Apelsinų sultys – „Nemirtingumo obuoliai“ – taip apelsinų vaisius vadino XV amžiuje. Viduramžių gydytojai aukštino šių vaisių gydomąsias savybes ir rekomenduodavo jų sultis sergant inkstų ir šlapimo takų ligomis, skrandžio ir žarnyno sutrikimais. Apelsinų sultys stimuliuoja medžiagų apykaitą ir skatina riebalų deginimą.

Žalioji arbata – Būtų labai pravartu visas vaišes, kuomet sotinamasi „sunkiais“ patiekalais, užbaigti žaliosios arbatos gėrimo ceremonija. Šis gėrimas duoda organizmui labai daug naudos: gerina metabolizmo procesus, šalina laisvuosius radikalus. Su kiekvienu puodeliu mūsų organizmas be jokių pastangų netenka 70-80 kalorijų. Pabandykite keisti kavą į puodelį žalios arbatos, netgi jei tokių puodelių bus 3-5 per dieną.

Ir tik jokių gazuotų, saldžių gėrimų, o vyrams – ypatingai jokio alaus. Žinoma, taip pat nepamirškite pagrindinio energijos šaltinio – žmogui skirto maisto! Teisinga mityba, kuri žmogaus organizmą užkrauna, suteikia energijos, gydo ir neleidžia formuotis sveikatos sutrikimams, o taip pat ir vandens teisingas vartojimas, be kurio neįmanoma sveika organizmo veikla.

šaltinis: Gyvenimo Ratas

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 769

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...

A5

Tikrai taip, tegul uzsieniu reikalu anukas balnoja seimo kumele Simonyte ir joja pas xaxojus karan....

Tai ir yra mums visiems per prievarta stumiamos "vakaru vertybes". O is tikruju, tai zmogiskuju...