infa.lt

Maskva uždraus parduoti naftą pagal viršutinę kainos ribą, net jei dėl to tektų sumažinti jos gavybą

06 gruodžio
06:30 2022

„Maskva pasirengusi sumažinti gavybą, kad kompensuotų prarastą eksportą, tačiau neparduos jos šalims, taikančioms viršutinę ES ir G7 nustatytą naftos kainos ribą, teigia Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas Aleksandras Novakas”, praneša „Politico”, remdamasis Rusijos naujienų agentūra TASS.

Maskva uždraus vietos bendrovėms parduoti rusišką naftą pagal bet kokias kainų ribas ir yra pasirengusi sumažinti gavybą, kad kompensuotų prarastą eksportą, sekmadienį pareiškė Rusijos vicepremjeras Aleksandras Novakas.

Šie komentarai buvo išsakyti likus dienai iki ES embargo jūrinei Rusijos naftai įsigaliojimo, ir kaip tik tuo metu, kai ES šalys susitarė dėl 60 JAV dolerių už barelį viršutinės naftos kainos ribos parduodant rusišką naftą ne ES šalims. ES įsikūrusioms bendrovėms, pavyzdžiui, naftos vežėjams ir draudikams, bus leista dalyvauti atsižvelgiant į viršutinę kainos ribą.

Kainų riba, kurią palaikė G7, yra bandymas sudaryti sąlygas, kad tie nupiginami rusiškos naftos kiekiai vis dar būtų parduodami pasaulinėje rinkoje ir taip būtų išvengta pasiūlos trūkumo ir dėl to sparčiai augančių kainų.

Tačiau Novakas sakė, kad Rusija „parduos naftą ir naftos produktus tik toms šalims, kurios bendradarbiaus su mumis rinkos sąlygomis, net jei mums teks šiek tiek sumažinti gavybą”, teigiama TASS pranešime.

„Mes neketiname naudoti priemonių, susijusių su kainų ribojimu. Dabar ieškome mechanizmų, kaip uždrausti naudoti kainų viršutinės ribos priemonę”, – pridūrė A. Novakas.

Rusijos premjero pavaduotojas sakė, kad kainų viršutinės ribos mechanizmas prieštarauja Pasaulio prekybos organizacijos taisyklėms, dėl jo sumažėtų investicijos į energetiką, ir jis gali išprovokuoti pasaulinį naftos trūkumą bei tolesnius rinkos sutrikimus.

Jis taip pat įspėjo, kad ateityje kainų viršutinė riba gali būti „taikoma ne tik naftai, bet ir kitiems rinkoje esantiems produktams, ir ne tik Rusijai, bet ir kitoms šalims”, teigiama pranešime.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 97

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...

A5

Tikrai taip, tegul uzsieniu reikalu anukas balnoja seimo kumele Simonyte ir joja pas xaxojus karan....

Tai ir yra mums visiems per prievarta stumiamos "vakaru vertybes". O is tikruju, tai zmogiskuju...