infa.lt

Daugiau nei du trečdaliai britų pasirengę palikti Britaniją dėl nemokamos žemės Sibire

18 gegužės
01:01 2016

express.co.uk

Sibiras kviečia!

GETTY – EXPRESS

Nusivylę gyvenimu šiandienos Britanijoje, 78 procentai iš 22 tūkstančių respondentų atsakė teigiamai „TAIP“ į klausimą: „Ar jūs persikeltumėte į Rusiją, jeigu jums ten nemokamai suteiktų žemės?“.

Tokios atviros nuomonės nuskambėjo po to, kai tapo žinoma, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, siekdamas išjudinti regiono ekonomiką, nemokamai siūlo 2,5 akro (1 Ha) žemės žmonėms, pageidaujantiems persikelti gyventi į Sibirą.

Toks pasiūlymas sužavėjo britus, daugelis iš jų buvo pasiruošę susigundyti nuostabia vietine gamta, o taip pat pragmatišku Putino valdymo stiliumi. žemė Sibire

Simon Sharp pasakė Express.co.uk žurnalistams: „Nuo to laiko, kai aš perskaičiau apie tai, mes su žmona tik tai ir aptariame“.

„Žinoma, tame yra tam tikra romantikos dozė. Idėja grįžti į gamtą tokiame tolimame rajone. Tai būtų geras mūsų charakterio išbandymas“.

„Prie viso to, be abejo, savo vaidmenį vaidina ir nusivylimas gyvenimu Britanijoje. Mes visi paklūstame svetimai valiai ir negalime žinoti, kas vyksta iš tiesų“.

Jis taip pat pasirėmė „demografinės situacijos pakitimais ir urbanizacijos gyvenvietėse pasekmėmis“ kaip tokio žingsnio priežastimi.

Kitas respondentas pasakė: „Dabar Putinas man patinka dar labiau. Jeigu man būtų kokių 30 metų mažiau, aš veržčiausi tenai nesusimąstydamas“.

Kiti nurodydavo būsimą referendumą ir galimą balsavimą prieš šalies pasitraukimą iš ES, kaip motyvą persikelti į rytus, „į žemes. Kur sutinkami ledas ir liepsna“. .

Vienas britas pasakė: „Tai būtų kur kas geriau, nei gyventi Kamerono ir Korbino europietiškųjų įstatymų priespaudoje“.

Kitas pridėjo: „Ačiū už jūsų malonų pasiūlymą pone Putinai; jei mes nepasitrauksime iš ES, daugelis užsimanys pasinaudoti jūsų pasiūlymu ateityje“.

Patį Putiną britai irgi vertina kaip patrauklų lyderį, kurio vadovaujami jie norėtų gyventi – ir jo palaikymo reitingai tiesiog „užlūžta“ nuo perkrovos – kas yra ryškiu kontrastu Britanijos lyderių atžvilgiu.

Tuomet, kai premjerą Deividą Kameroną ir leiboristų lyderį Džeremį Korbiną palaiko mažiau nei 35 procentai britų,  Putiną  palaiko 82 procentai Rusijos piliečių – tai iki tol negirdėtas per visą istoriją reitingas.

Tačiau, ne visiems šis pasiūlymas atrodo viliojantis. Daugelis baiminasi žemų temperatūrų, kurios gali nukristi žemiau -47 laipsnių pagal Celsijų, o taip pat uodų vasarą ar alkanų lokių žiemą.

Nežiūrint į tai, Rusijos ambasadoje patvirtino leidiniui Express.co.uk, jog „kai kurie britai jau išreiškė susidomėjimą projektu“.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 401

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Mintį supratau, tačiau nesutinku. Na Rusija, lyginant su JAV protu gal ir nespindi, tačiau tikrai...

Reaguodamas į paskutinį tamstos sakinį klausiu: kokius sąjungininkus paliko Baidenas Afganistane??...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...