infa.lt

Naujosios Zelandijos premjerė pakvietė verslą pereiti prie 4 dienų darbo savaitės

22 gegužės
09:15 2020

REUTERS

Koronaviruso pandemija turi ir savo privalumų. Dėl sustabdytos turizmo pramonės, iš kurios šaliai teko iki 10% BVP, Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jasinda Ardern paragino visus šalies darbdavius pradėti pervesti savo įmones į 4 dienų darbo savaitę, kad būtų skatinamas vidaus turizmas. Premjerė įsitikinusi, kad išlaikydami pajamas ir didindami laisvą laiką žmonės pradės daugiau keliauti. Karantinas Naujojoje Zelandijoje jau atšauktas.

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern „Facebook“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame ji teigia gavusi daugybę piliečių pasiūlymų skatinti šalies ekonomiką ir plėtoti vidaus turizmą, kai sienos tebėra uždarytos. Žmonės siūlo įvairias priemones – nuo trumpesnės darbo savaitės iki padidinto valstybinių švenčių dienų skaičiaus.

Pandemijos metu Naujosios Zelandijos, kaip ir daugelio kitų šalių, turizmo sektorius patyrė rimtą nuosmukį: sienos išlieka uždarytos, daugeliui piliečių buvo sumažinti atlyginimai. O dalis atleisti. Dabar, paskelbus pergalę prieš koronavirusą šalyje ir pamažu grįžtant į normalų gyvenimą, naujosios Zelandijos gyventojai pradėjo galvoti apie vienos iš pagrindinių savo ekonomikos pramonių- turizmo – reanimaciją, rašo „Guardian“.

„Aš nuoširdžiai rekomenduoju pagalvoti apie tai [4 dienų darbo savaitę], jei esate darbdavys ir tai yra jūsų galioje. Pagalvokite apie tai, jei tai nepakenks jūsų verslui, nes tai tikrai bus naudinga visos šalies turizmui “, – sakė ministrė pirmininkė.

Pasak naujosios Zelandijos bendrovės „Perpetual Guardian“, kuri 2018 m. jau perėjo į 4 dienų darbo savaitę, įkūrėjo Andrew Barneso, šalis neabejotinai gali dirbti tokiu tvarkaraščiu po epidemijos. „Tiesą sakant, tai gali būti ekonomikos atgaivinimo strategija ir ypač turizmo pramonė, kuriai rimtai nukentėjusi“, – sakė jis.

Naujoji Zelandija gali paimti pavyzdį iš vokiško modelio „Kurzarbeit“ (sutrumpinta darbo savaitė), pagal kurį darbuotojai gali naudoti papildomą darbo dieną saviugdai ir mokymuisi, sako Barnesas.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 56

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Reaguodamas į paskutinį tamstos sakinį klausiu: kokius sąjungininkus paliko Baidenas Afganistane??...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...

A5

Tikrai taip, tegul uzsieniu reikalu anukas balnoja seimo kumele Simonyte ir joja pas xaxojus karan....