infa.lt

NATO paragino leisti kariškiams laisvai judėti po Aljanso šalis

23 lapkričio
11:16 2023

NATO jungtinės paramos ir logistikos vadavietės (JSEC) vadovas Alexanderis Zolfrankas agentūrai „Reuters” teigė, kad karinio konflikto su Rusija atveju Aljanso kariuomenei turėtų būti leista laisvai judėti po bloko šalis.

Jo nuomone, dabar tai padaryti sudėtinga dėl biurokratinio vilkinimo. Jis pasiūlė sukurti „karinį Šengeną” – laisvo judėjimo zoną kariuomenei, panašią į Šengeno zoną.

„Neturime daug laiko. Tai, ko nespėsime padaryti taikos metu, nebus paruošta krizės ar karo atveju…. Aljansas turi greitai perkelti karius iš savo bazių į reikiamą tašką rytiniame flange”, – sakė A. Zolfrankas.

Pasak JSEC vadovo, pačiame karo veiksmų Ukrainoje įkarštyje Rusijos artilerija per dieną paleisdavo 50 000 sviedinių. Jis pažymėjo, kad Rusijos kariai sugebėjo pristatyti šiuos sviedinius į patrankas, todėl NATO taip pat turi sukurti šaudmenų, degalų, atsarginių dalių ir atsargų sandėlius.

NATO karinio komiteto pirmininkas JAV admirolas Robas Baueris agentūrai sakė, kad aljansas turi per daug taisyklių, kurios apsunkina kariuomenės judėjimą. „Rusijos karas prieš Ukrainą pasirodė esąs išsekinimo karas, o išsekinimo karas yra logistikos mūšis”, – sakė jis.

A. Zolfrankas pridūrė, kad NATO turėtų būti aktyvi ir pasirengti operacijų teatrui „gerokai anksčiau, nei pradės veikti Aljanso kolektyvinės gynybos chartijos 5 straipsnis”.

Lapkričio 21 d. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad blokas nemato tiesioginės karinės grėsmės iš Rusijos. Jis pažymėjo, kad aljansas padidino savo buvimą Rytų Europos šalyse, reaguodamas į Rusijos karinių pajėgų dislokavimą Ukrainoje.

Tuo pačiu, Čekijos prezidentas Petras Pavelas pareiškė, kad NATO laiko Rusiją grėsme numeris vienas Europai. Jo nuomone, tai reiškia, kad reikia realiai pasirengti tokiai grėsmei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 104

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Patriotas    -  2023-11-23, 18:53

    Visa tai yra priedanga. Vienos pasaulio valdžios įvedimui. Debilai patikės. Karas yra diplomatijos nesėkmė ir už lochus pedosadistus vyrai atiduoda savo gyvybes. Patriotizmas nėra žudyti kitą tautą „vardan savosios” kol pedosadistai valdžioje žaidžia šachmatus. Patriotizmas yra daryti viską kad išvengti karo. Jei matai, kad sėdintys banditai pedosadistai nori karo – nori kad eitum ir žūtum kad jie galėtų ramiai sugriauti valstybę ir pasiektų savo iškrypeliškus tikslus, pirmiausia juos „nuimi nuo vaizdo”, ir tik tuomet bandai išvengti karo su kita šalimi. Ir tik jei kita šalis nori karo ne iš desperacijos, o dėl naglumo, tuomet veliesi į konfliktą.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Kad ir    -  2023-11-23, 20:33

    iki siol jie be pavadeliu ir antsnukiu juda. Kas gana keista.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...