infa.lt

Daugumą Seimo rinkimuose įspūdingu skirtumu iškovojo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga

24 spalio
10:44 2016
Ramūnas Karbauskis ir Saulius Skvernelis

Ramūnas Karbauskis ir Saulisu Skvernelis © Gedimino SAVICKIO (ELTA) nuotr

Antrasis Seimo rinkimų turas pateikė staigmenų. Jame įspūdingu skirtumu pergalę šventė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), iškovojusi šiame rinkimų etape 35 mandatus.

TS-LKD (konservatoriai) nustebino, – jų kandidatai antrajame ture surinko tik 10 mandatų. Pirmojo turo rezultatai, kuriame konservatoriai laimėjo 20 mandatų ir prognozavo pergalę rinkimuose apskritai, pasirodė daug žadanti, tačiau mažai duodanti iliuzija.

Kitų partijų pasiekimai antrajame Seimo rinkimų ture buvo beveik simboliniai: Liberalų sąjūdis iškovojo – 6, socialdemokratai – 4, Tvarkos ir teisingumo partija – 3, Darbo partija – 2 mandatus.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija, Lietuvos sąrašo partija, gavo po vieną balsą. Naglis Puteikis jau iš vakaro padėkojo savo rėmėjams balsavusiems už jį Facebook socialiniame tinkle.

Seimo rinkimų rezultatai. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, laimėjusi rinkimus triuškinančia persvara, Seime turės 54 mandatus ir plius dar du mandatus iš kandidatų, kurie save išsikėlė patys ir pateko į Seimą, ir taip pat yra siejami su šia partija (Povilas Urbšys ir Bronislovas Matelis), TS-LKD (konservatoriai) – 31 mandatą, socialdemokratai – 17, Liberalų sąjūdis – 14, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – 8, Tvarka ir teisingumas – 8, atskiri save išsikėlę kandidatai – 4, Darbo partija – 2, Lietuvos žaliųjų partija – 1 (Linas Balsys), N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija – 1 (Naglis Puteikis), Lietuvos sąrašo partija -1 (Aušra Maldeikienė).

Rinkimų rezultatus, kaip jau ne kartą yra buvę anksčiau, galima vertinti kaip balsavimą „Prieš”, kai visuomenė išreiškė aiškią poziciją, pasisakydama už permainas iki šiol vykdomoje valstybės politikoje. Visų pagrindinių valdančiųjų partijų pozicijos smuko akivaizdžiai, lyginant su praėjusiais rinkimais.

Tiesa, šis teiginys neatspindi Liberalų sąjūdžio reitingų pozicijos, kai po korupcijos skandalo partija gavo net daugiau mandatų, nei ankstesniuose rinkimuose, kas rodo, jog šios partijos rinkėjai dar nespėjo nusivilti jos darbo rezultatais, net nežiūrint  š neseniai vykusį skandalą, bei po jo sekusį E. Masiulio pasiteisinimą.

Tačiau bendras politinio Lietuvos žemėlapio vaizdas aiškėja – išsivaikščiojanti, kiek jos dar liko Lietuva, nebenori tos žlugdančios ją politikos tęstinumo. Ir net TS-LKD (konservatorių) su Gabrieliumi Landsbergiu priešakyje, nauji proveržio planai Lietuvai, nesugebėjo rinkėjų įtikinti jų nuoširdumu ir tikroviškumu.

25 smukimo metai davė savo rezultatus, kuriuos suskaičiavus pasimatė, jog dvidešimt penkerių metų Lietuvos politika eina į bankrotą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 195

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Gediminas kaciunas    -  2022-09-19, 20:20

    As norų Ramūnas Karbauskis komanda naujas žmogus 2023 paseti Laimėti rinkimų užimti 1veta 21numeri Gediminas sąrašą

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...