infa.lt

EŽTT: homoseksualių santykių propagavimas vaikams – tai pliuralizmas, lygybė ir tolerancija

24 sausio
12:40 2023
Birytė Sabatauskaitė su sutuoktine

Birutė Sabatauskaitė su savo sutuoktine

Lygių teisių kontrolieriaus tarnyba, kuriai vadovauja socialdemokrato Juliaus Sabatausko duktė – Birutė Sabatauskaitė, įgyvendinanti šeiminius santykius (susituokė užsienyje) su kita moterimi, savo Facebook paskyroje paskelbė „džiugią” šiai tarnybai žinią apie tai, kad Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) pripažino pažeidžiančiu „pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 10 straipsnį” sprendimą, uždrausti Neringos Macaitės knygos vaikams „Gintarinė širdis”, propaguojančios LGBT santykius, platinimą.

„Knygą išleidęs Lietuvos edukologijos universitetas sustabdė jos platinimą, viešai pavadinęs ją „angažuota homoseksualizmo propaganda“, rašoma kontrolieriaus tarnybos FB paskyroje.

EŽTT savo sprendimą motyvavo tuo (cituojama iš Lygių teisių kontrolieriaus tarnybos pranešimo):

„Priemonės, kurios vien dėl seksualinės orientacijos riboja vaikų prieigą prie informacijos apie tos pačios lyties žmonių santykius, turi platesnį socialinį poveikį.

Tokios priemonės, nesvarbu, ar jos būtų tiesiogiai įtvirtintos įstatyme, ar priimtos kiekvienu konkrečiu atveju, rodo, kad valdžios institucijos teikia pirmenybę tam tikroms santykių ir šeimų rūšims, skirtingų lyčių santykius vertina kaip socialiai priimtinesnius, vertingesnius už tos pačios lyties asmenų santykius, taip prisidedant prie besitęsiančio pastarųjų stigmatizavimo.

Todėl tokie apribojimai nesuderinami su lygybės, pliuralizmo ir tolerancijos sąvokomis, būdingomis demokratinei visuomenei“ – teigiama teismo išvadoje.

Kitaip tariant EŽTT suabejojo net Lietuvos teise leisti sau tinkamus įstatymus, ginančius mūsų vaikus nuo žalingos jų amžiui informacijos, nes tokie įstatymai pažeidžia propagandistų teisę stumti savo naratyvą vaikams, prisidengiant lygybe, pliuralizmu ir tolerancija.

Tačiau tuo pačiu visiškai netoleruojant visuomenės teisės ir poreikio pačiai spręsti, kas naudinga valstybei ir jos vaikams, o kas gali daryti jiems žalą.

Pilnas Lygių teisių kontrolieriaus pranešimas, kur tarp eilučių galima išskaityti džiūgavimą dėl tokio LŽTT sprendimo:

Svarbus sprendimas Europos Žmogaus Teisių Teisme. ⚖️ 🏳️‍🌈
Pripažinta, kad Neringos Dangvydės Macatės pasakų rinkinio „Gintarinė širdis“ platinimo sustabdymas pažeidė Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 10 straipsnį. Taip buvo pažeista autorės teisė laisvai reikšti savo mintis ir įsitikinimus.

Dviejose iš 2013 m. išleistoje knygoje „Gintarinė širdis“ esančių pasakų minimi LGBTI+ veikėjai, pasakojama apie jų meilę ir santuoką. Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, remdamasi LR Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymu, pripažino, kad „Gintarinė širdis“ daro žalą vaikams iki 14 metų. Knygą išleidęs Lietuvos edukologijos universitetas sustabdė jos platinimą, viešai pavadinęs ją „angažuota homoseksualizmo propaganda“.

„Priemonės, kurios vien dėl seksualinės orientacijos riboja vaikų prieigą prie informacijos apie tos pačios lyties žmonių santykius, turi platesnį socialinį poveikį. Tokios priemonės, nesvarbu, ar jos būtų tiesiogiai įtvirtintos įstatyme, ar priimtos kiekvienu konkrečiu atveju, rodo, kad valdžios institucijos teikia pirmenybę tam tikroms santykių ir šeimų rūšims, skirtingų lyčių santykius vertina kaip socialiai priimtinesnius, vertingesnius už tos pačios lyties asmenų santykius, taip prisidedant prie besitęsiančio pastarųjų stigmatizavimo. Todėl tokie apribojimai nesuderinami su lygybės, pliuralizmo ir tolerancijos sąvokomis, būdingomis demokratinei visuomenei“ – teigiama teismo išvadoje.

Matant lygių galimybių kontrolierės asmeninį suinteresuotumą šiais klausimais – galima suabejoti jos bešališkumu ir tinkamumu šioms pareigoms.

Lygios galimybės neatsiejamos nuo valstybės gerovės, t.y. jos turi prisidėti prie valstybės gerovės, o ne jai kenkti. O, kad aptariama informacija kenkia nepilnamečiams – yra nustatyta ir apibrėžta įstatymu.

Įstatymas, apibrėžiantis kenkimo ribas vaikų amžiumi, kai jie labiausiai paveikūs bet kokiai suaugusiųjų teikiamai informacijai, įtakojančiai jų normalų psichinį vystymąsi – toks įstatymas gina nacionalinius valstybės interesus.

Interesus, į kurių ratą įeina žmonių populiacijos augimas valstybėje, galimybė sukurti natūralią Konstitucijoje apibrėžtą vyro ir moters šeimą (santuoką) bei su žmonių skaičiumi susijusį mokesčių surinkimo, pensijų mokėjimo, šalies gynybos klausimus.

Nacionaliniams interesams kenkiantys faktoriai natūraliai turi būti uždraudžiami ar bent jau ribojami iki tada, kai jų poveikis taps minimalus. Ir būtent tai nustatė „Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymas”, labai konkrečiai ginantis valstybės nacionalinius interesus.

Ir šiuo atveju EŽTT sprendimą galima būtų vertinti kaip vienų ideologinės grupės žmonių teisių gynimą, paminant kitos, natūraliai esančios (ne ideologinės) žmonių grupės teisę apsiginti nuo pirmosios grupės stumiamos darbotvarkės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

Atsiliepimų 5

  1. Gordon Freeman    -  2023-01-24, 14:44

    Pedosadistų pasaulyjeeeee !Šitas visas LGBTqrskvtrsifkfk stūmimas yra pedofilų tikslas oficialiai prisikapstyti prie vaikų ir juos tvirkinti legaliai. Sakot Lietuvoje nėra pedosadistų?. Skandalai valdžios struktūrose parodo kaip giliai įsišaknijęs jų tinklas ir įtaka. Kabalos griūtis 10 serijų – Brighteon.com platforma. Tai privers atsimerkti ir suvokti jog kova vyksta ir satanistai jau nebesislepia. Q

    Atsakyti į šį komentarą
  2. TOmas J.    -  2023-01-24, 17:33

    Homoseksualių santykių propagavimas vaikams – tai nusikaltimas, iškrypimas ir nenormalumas. Naudosime visas priemones prieš tuos, kas propaguos homoseksualizmą vaikų tarpe.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. VŽA    -  2023-01-24, 18:24

    PRAKEIKTA iškrypimo forma. Kitų rūšių iškrypėliai suvokia savo tragizmą, todėl maskuojasi, o kadangi čia lyt-psichiniai iškrypėliai, tai viešai reklamuojasi. Nes jų pagrindinis tikslas – mokyklose IŠKRYPĖLIAIS išauginti kuo daugiau vaikų. PAGAL BIBLIJĄ Dievas įsakytų: Išvesti už stovyklos (miesto) ribų ir užmušti akmenimis. Dievas visada taip vertino visus iškrypėlius.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Gintaras    -  2023-01-25, 14:39

    Man išvis keista,Sabatauskas,prastūmės š valdžią savo iškrypusią dukrą,mūru stoja per LNK,pedofilo seimūno,pusėn.Kas jį prileidžia prie eterio? Tokie patys iškrulėliai?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Neringa    -  2023-01-27, 16:25

    Tai nusikaltimas ne tik prieš vaikus, bet ir prieš suaugusius.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...