infa.lt

Vienas didžiausių kriptovaliutų kreditorių „Genesis” yra ant bankroto ribos

06 sausio
12:22 2023

Bitkoinai

Kriptovaliutų kompanijos „Genesis Global Trading” vadovybė paskelbė, kad atleidžia 30% darbuotojų ir svarsto galimybę skelbti bankrotą.

Apie tai pranešė „The Wall Street Journal”, remdamasis savo šaltiniais vienoje didžiausių pasaulyje kriptovaliutos kreditorių.

Leidinys patikslina, kad etatų mažinimas palietė visus bendrovės padalinius. Ketvirtadienį iš viso atleista apie 60 žmonių. Dabar „Genesis” dirba tik 145 darbuotojai.

Nuo praėjusių metų vidurio bendrovė patyrė rimtų sunkumų. Pirmasis smūgis „Genesis” finansiniam stabilumui buvo kriptovaliutų rizikos draudimo fondo „Three Arrows Capital” bankrotas.

Kadaise „Genesis” jai paskolino 2,4 mlrd. dolerių, o po mėnesio nuo „Three Arrows” bankroto paskelbimo „Genesis” vadovybė paskelbė atleidžianti 20 proc. darbuotojų.

Antras didelis smūgis kriptovaliutų skolintojui buvo FTX ir „Alameda Research” bankrotas praėjusių metų lapkritį. WSJ šaltinių teigimu, „Genesis” vienu metu buvo suteikusi „Alameda” paskolų už „mažiausiai šimtus milijonų dolerių”.

Praėjus vos kelioms dienoms po FTX grupės žlugimo, „Genesis” vadovybė paskelbė sustabdanti paskolų teikimą ir grąžinimą. Kaip patikslina WSJ, bendrovė kreipėsi pagalbos į investicinį banką „Moelis & Co.” ir konsultacines įmones „Proskauer Rose” bei „Kirkland & Ellis”, bandydama rasti būdą, kaip išvengti bankroto.

Be kita ko, „Genesis” ieškojo naujų investuotojų, norinčių investuoti į bendrovę apie 1 mlrd. JAV dolerių. Tačiau, pasak WSJ šaltinių, „Genesis” ir „Moelis” dabar svarsto galimybę pateikti paraišką pagal JAV bankroto kodekso 11 straipsnį.

Šiame straipsnyje numatoma laikina apsauga nuo kreditorių, kad įmonė galėtų tęsti veiklą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 158

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Šūdamalystė    -  2023-01-06, 16:15

    Čia visa JAV paslaugų ekonomika. Oras ir dar kartą oras.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....