infa.lt

Giedrius Surplys. Piktųjų karta: užvaldyti negalima valdyti. Daugumos Seime nebėra, ir tai – ne apsiskaičiavimas

02 gruodžio
06:20 2022
Giedrius Surplys

lvzs.lt nuotr.

Nereikia būti šachmatų genijumi, kad numatytum, jog valdančioji dauguma Seime pakibo ant plauko. Atsikračiusiai Mykolo Majausko, susiriejusiai su koalicijos partneriais, turinčiai ministrų, kurie dažnai būna komandiruotėse, ir kelis vienmandatininkus iškėlusiai į merus, TS-LKD de facto teks dirbti mažumos Vyriausybėje iki liūdno kadencijos galo. Apsiskaičiuota ar suplanuota?

Ko gero, suplanuota.

Ar TS-LKD nekilo pagunda išmesti iš savo gretų Partijos nario, kai jis buvo apkaltintas įdomiais merginų pasikvietimais į savo namus? Ne. Jis buvo nulinčiuotas tik tada, kai išdrįso pasipriešinti plieninei Partijos pozicijai dėl PVM lengvatos maitinimo sektoriui.

Ar prieš kiek daugiau nei metus TS-LKD nekilo pagunda nubausti Partijos nario, kuris tuokėsi ambasadoje, sukėlė audrą Sakartvele ir skaldė replikas Respublikos Prezidentui? Ne. Bet tas pats politikas tučtuojau buvo išspirtas iš Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pareigų, kai išdrįso kritikuoti Partijos pirmininką.

Naujas politinio skaidrumo standartas

Stebime TS-LKD kuriamą naują seną politinio skaidrumo standartą, kurio esmė: daryk, ką nori, tik neš… ant Partijos.

Jei esi Energetikos ministras, akcijų sau pavaldžioje srityje deklaruoti nebūtina, o su tavimi siejamose parduotuvėse galima prekiauti rusiškomis prekėmis su akcija. Jei tapai Finansų viceministru, akcijų tavo kuruojamoje įmonėje deklaruoti nėra reikalo, juk tu – ne koks Valstietis.

Ir nesvarbu, kad įmonė, kuri veikia tavo kuruojamoje srityje, uždirbo šimtamilijoninio pelno iš elektros, kai Lietuvos gyventojai ir verslas už elektrą mokėjo kone brangiausiai Europoje.

Jei esi Užsienio reikalų ministras, tai garsiai skelbk, kad nebebus politinių paskyrimų į aukščiausius diplomatinius postus, o tyliai į ambasadorius skirk valdančių partijų narius.

Koalicijos partneriai atsidėkos į atstovybę Taivane deleguodami Premjerės patarėją. Jei tau nutiko būti Sveikatos apsaugos ministru, kai pasaulyje siaučia COVID-19, tai šios pandemijos valdymui numatytas lėšas panaudok savo fotosesijai. Nes Partijai įvaizdis yra viskas.

Jei vadovauji Žemės ūkio ministerijai, nominuok save ministerijai patariančios Žemės ūkio mokslo tarybos garbės pirmininku. Nes Partijai svarbu garbė. Na, o jei vadovauji Vidaus reikalų ministerijai, valdydama visas krizes, nepamiršk pabandyti privatizuoti policininkų reabilitacijos centro Palangoje. Arti jūros, bus, kas susidomės.

Perėjimas į opozicinį režimą

Akivaizdūs TS-LKD nariams ir ministrams taikomi dvigubi standartai sugrąžina prie sparnuotosios frazės: „kas galėtų paneigti, kad…“

Kas galėtų paneigti, kad tik laimėję 2020 m. rinkimus TS-LKD pradėjo karą su Prezidentu Nausėda dėl atstovavimo Lietuvai Europos viršūnių taryboje, kad sumenkintų šalies vadovą ir paruoštų kelią į 2024 m. Prezidento rinkimus savo kandidatui? Neišdegė.

Kas galėtų paneigti, kad didžiulę visų demokratinių rinkimų reformą konservatoriai sumąstė tik tam, kad pasikoreguotų rinkimus pagal savo kurpalių? Pavyko tik kosmetinis remontas.

Kas galėtų paneigti, kad Vidaus reikalų ministerijos baltais siūlais ir kreivais vinimis sulipdyta valstybės tarnybos reforma neskirta tik išpurenti dirvą geriausiems, t.y., saviems, užimti visas aukščiausias, t.y. geriausias, pozicijas? Panašu, kad ir tai neišdegs. Ir taip toliau.

Užvaldyti negalima valdyti. Kur deda kablelį piktųjų karta, kuriai partinė drausmė šventesnė už skaidrumą, moralines nuostatas ir daugelį Lietuvos gyventojų interesų? Krizės krizėmis, o Partijos likimas – pagal grafiką. Laimėjai rinkimus, tai sukis, nes paskui vėl ateis opozicinė žiema ir valdžios badas.

Be skrupulų atlikta Mykolo Majausko amputacija signalizuoja, kad TS-LKD jau pereina į opozicinio veikimo režimą. Valstybei svarbios reformos ir darbas žmonėms, kurių daugelis – ne tavo rinkėjai, nebetenka aktualumo, nes Tauta įžengia į ilgą 2023-2024 m. rinkimų ruožą.

Dėl neatliktų valstybei svarbių darbų ir padarytos žalos bus apkaltinti išdavikai partiečiai, koalicijos partneriai ir, žinoma, Rusijos „agentai“. Ir Partija, susodinusi ką kur reikia, privatizavusi ko kam reikia ir išsivaliusi nuo kitatikių, pasitiks savo ramią opozicinę lemtį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 180

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Janina Vaitkevičius    -  2022-12-02, 06:50

    Straipsnis griežtas ir teisingas. Pridedame kad kad visą jūsų išvardintų Lietuvos politikos nuodėmių naštą puikiai galime pritaikyti ir šiandieninei PLB-ės valdybai, iki dugno sumenkinant išeivijos veiklą okupacijos metais ir jos iškovojimams išsaugoti. Dėkojame straipsnio autoriui Giedriui Surpliui.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Pagirtina tiesa,    -  2022-12-02, 13:00

    jei ne vienas „bet” : visa lygiai tai – vyksta prie visu iki siol buvusiu valdziu ir partiju! Ar „gaspadoriai” neleidzia sakyti,kad visos tos „partijos” – tik kelios tarptautinio kriminalinio kapitalo mafijos smogiku brigados!?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Domas    -  2022-12-04, 15:27

    Straipsnis, greičiausiai, LVŽ užsakymas. Panašiai būtų dėstęs mintis ir R. Karbauskis. Opozicija yra opozicija, ir rinkimams ruošiasi

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...