infa.lt

V.Zelenskis: Mažai tikėtina, kad Ukraina artimiausiu metu imsis karinių priemonių Donbasui ir Krymui atsiimti

06 balandžio
14:14 2022
Volodymyras Zelenskis

video kadras

Mažai tikėtina, kad Ukraina artimiausiu metu imsis karinių priemonių Donbasui ir Krymui atsiimti, antradienį pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša Epoch Times.

„Rusija turi savo Donbaso viziją, o Ukraina – savo. Taigi, pateikiau paprastą pasiūlymą. Žinau, kad dėl visų punktų iš karto susitarti nepavyks. Tai neįmanoma, net jei turėtume [tiesiogines] derybas“, – sakė jis interviu Ukrainos žiniasklaidai.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali prarasti tūkstančius karių, jei jiems bus įsakyta atsiimti Donbasą ir Krymą, kuriuos jis pavadino „laikinai okupuotomis teritorijomis“. Tai taip pat kels pavojų bendram jo šalies saugumui, nes Donbase kariaujančių karių grupė yra elitinis Ukrainos kariuomenės segmentas.

„Mūsų valstybei reikia stiprios kariuomenės. Ir jei nenorime prarasti galingiausius, labiausiai patyrusius žmones, nes „noriu dabar“, turime suprasti, kad [Rusijos ginkluotosios pajėgos] grįš pas mus – ir ne po dvejų ar trejų metų, o tą patį mėnesį. Visi kariškiai tai žino ir galvoja“, – patikslino jis. „Tai labai rimta situacija“.

Pasak jo, labai sunku susigrąžinti  Mariupolio miesto kontrolę, kurį Rusija beveik užėmė po vasario 24 d. prasidėjusios invazijos.

Volodymyras Zelenskis tai pasakė, kai Rusijos ginkluotosios pajėgos traukėsi iš Kijevo pakraščių po to, kai po mėnesį trukusių kovų bandant užimti Ukrainos sostinę, persikėlė į ginčijamas teritorijas Rytų Ukrainoje.

Rusija Krymą aneksavo 2014 metais, o konfliktai Donbase tarp Ukrainos kariuomenės ir Rusijos remiamų separatistų tais pačiais metais peraugo į karą. Abi teritorijos buvo de facto okupuotos Rusijos arba separatistų.

Kremlius anksčiau yra pareiškęs, kad Donbasas yra pagrindinis Rusijos prezidento Vladimiro Putino pradėtos plataus masto invazijos tikslas.

Zelenskis pripažino, kad Rusijos karinės operacijos tikslas yra užimti sausumos koridorių, jungiantį Krymą ir Donbasą, o Mariupolis yra pagrindinis koridoriaus miestas. „Donbasas ir Ukrainos pietinė dalis, ir koridorius į Krymą, ir Chersono sritis, ir Zaporožės sritis“, – sakė jis. „Iš esmės suprantame, ką jie daro“.

Putinas įsakė vasario 24 d. surengti plataus masto invaziją į Ukrainą, kurią Kremlius pavadino „ypatinga karine operacija“.

Jungtinės Tautos pranešė, kad iki balandžio 4 d. po Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios, žuvo 1 430 civilių ir 2 097 buvo sužeisti, o daugiau nei 4,2 mln. žmonių pasitraukė iš Ukrainos.

Ukrainos derybininkai kovo pabaigoje paliaubų susitarimo projekte pasiūlė saugumo garantijų mechanizmą, apimantį kelias šalis. Krymas ir Donbasas nebuvo įtraukti į jų pasiūlymą.

Dar viena svarbia nuolaida Ukraina atsisakė narystės Šiaurės Atlanto aljanso sutarties organizacijoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 240

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Hm    -  2022-04-06, 14:56

    Toks jausmas, kad Zelenskio kalbos karinė strategija nuraminti priešą… Jei tik pavyks rusus išmušti iš dabar užimtų teritorijų tai ir anksčiau užgrobtų jau nebebus kam išlaikyti…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2022-04-06, 17:37

    Dabar ES ir pasauliui lemtingiausias momentas, tik Ukraina turi būti aprūpinta moderniausiais ginklais, samdiniais, kad putlerio barbarų ir teroristų armija būtų sutriuškinta Ukrainos žemėje. JEIGU to nepadarys, tai su agresore Rusija kariaus ir kitos ES šalys, net JAV vėl susirūpins…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...