infa.lt

Pietų Dakotos įstatymų leidėjai uždraudė transgenderiams varžytis mergaičių sporte

03 vasario
06:30 2022

foto: IMAGO

Pietų Dakotos pradinių mokyklų ir kolegijų sportininkai turės varžytis sporte su savo lyties bendraamžiais, jei gubernatorė Kristi Noem pasirašys įstatymą, kurį priėmė abiejų valstijų rūmų įstatymų leidėjai, rašo Epoch Times leidinys.

Pietų Dakotos Atstovų rūmai antradienį balsuodami 50–17 pritarė įstatymo projektui, Senato įstatymo projektui Bill 46. Už įstatymo projektą nebalsavo nė vienas demokratas, o prieš jį balsavo 10 respublikonų.

Valstijos aukštieji rūmai įstatymą priėmė sausį 26:7 balsais.

Įstatymo projekte teigiama, kad visos sporto komandos mokyklose turi būti pagrįstos dalyvaujančių sportininkų biologine lytimi. Pavyzdžiui, jei komanda priskiriama mergaičių komandai, biologiniams vaikinams dalyvauti nebus leidžiama, net, jei viduje jie jaučiasi esantys moteriškos lyties.

Projektas buvo pristatytas Pietų Dakotos gubernatorės Kristi Noem, respublikonės, prašymu.

„Tai yra apie sąžiningumą“, – sakė Noem, neseniai pasirodžiusi „Fox News Sunday“. „Kalbama apie tai, kad mūsų merginos turėtų galimybę būti sėkmingoms ir konkuruoti, laimėti stipendijas, potencialiai užsiimti profesionaliu sportu. Norime, kad jos turėtų galimybę tai padaryti.

„Taigi dabar aš pateikiu įstatymų leidėjui įstatymo projektą, kuris bus stipriausias įstatymas šalyje, saugantis sąžiningumą mergaičių sporte, ir tikiuosi, kad mano įstatymų leidėjai jį palaikys“.

Noemo atstovas elektroniniame laiške „The Epoch Times“ patvirtino, kad gubernatorė pasirašys šį teisės aktą.

Demokratai ir kai kurios kitos grupės teigė, kad nauji teisės aktai neigiamai paveiks transgenderius, identifikuojančius save esant kitokios nei yra jų biologinė lytis.

Pietų Dakotos Atstovų rūmai taip pat priėmė House Bill 1005, pagal kurį studentai turėtų naudotis vonios kambariais ir persirengimo kambariais, priskirtais jų biologinei lyčiai.

Šiai dienai galiojantys daugelyje JAV valstijų liberalūs įstatymai leidžia biologiniams vyrams, laikantiems save moterimis, dalyvauti moterų sporto varžybose, kuriose jie dažniausiai laimi dėl savo įgimtos vyriškos jėgos, tuo tiesiog demotyvuodami merginas kovoti dėl aukštesnių sporto pasiekimų. Priimtas Pietų Dakotoje įstatymas, tikėtina, pradės kelią, kuriuo einant bus iš tiesų kovojama už moterų teisę būti moterimi ir būti teisingai vertinamoms bei saugioms persirengimo kambariuose bei dušinėse..

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...