infa.lt

Vyriausybė skyrė „vargstančiam” Taivanui beveik 236 tūkst. vakcinos dozių, apmokėtų Lietuvos mokesčių mokėtojų

13 spalio
11:21 2021
Vakcinos Taivanui

SAM nuotr.

Teigdama, jog prisideda prie pasaulinės kovos prieš COVID-19 pandemiją ir, esą tęsdama pagalbą trečiosioms šalims, Lietuvos Vyriausybė skyrė Taivanui dar 235 900 „Vaxzevria“ vakcinos dozių, už kurias sumokėjo Lietuvos mokesčių mokėtojai.

AstraZeneca farmacijos kompanijos pagamintų vakcinų siunta šeštadienį lėktuvu atskraidinta į Taipėjų.

Tai jau antroji vakcinų partija, skirta Taivanui dvišalio susitarimo pagrindu pagal Vyriausybės patvirtintą paramos trečiosioms šalims programą.

Iš viso Taivanui, Ukrainai, Gruzijai, Armėnijai ir Moldovai jau skirta 505,9 tūkst. „Vaxzevria“ ir „Moderna“ vakcinos dozių, už kurias visas moka Lietuvos žmonės..

Šiuo metu Lietuvoje yra nepanaudota daugiau nei 1 mln. vakcinos dozių. Kiekvieną savaitę šalį pasiekia naujos vakcinų siuntos.

Reikia pastebėti, jog nežiūrint į tas naujas siuntas, skiepijimo tempai Lietuvoje sustojo, todėl, greičiausiai dėl to, tos vakcinos dalijamos į kairę ir dešinę, prisidengiant pasauline kova prieš pandemiją – antraip jas tektų tiesiog išpilti lauk.

Tik kaip po to pasiaiškinti žmonėms, kurie iš savo mokesčių už jas sumokėjo milijonus, dabar taškomus šios vyriausybės?

Kaip žinoma, ši vyriausybė bendroje sumoje yra užsisakiusi pas vakcinų gamintojus apie 16 mln dozių, kai gyventojų Lietuvoje tėra 2.7 milijono. Tai net po 3 kartus paskiepijus visus (net kūdikius) , būtų panaudota viso 8,1 mln dozių vakcinų dozių.

Kodėl užsakyta dvigubai daugiau, ir kodėl taškomi milijonai – atsakymo, greičiausiai nereikia.

Užsakyti už valstybės lėšas daugiau, nei jai reikia, iš anksto aiškiai žinant, kad didelė dalis užsakyto produkto nebus panaudota dėl objektyvių dalykų – nesant tiek vartotojų – galima tik vienu atveju – kai tai naudinga farmacijos kompanijoms, kurios už padidintą jų produkcijos perkamą kiekį moka atsidėkoti.

P.S. Prie visko reikia pastebėti, jog Taivanas nėra „trečioji” šalis ir nepriklauso prie tų šalių, kurios prašytų ekonominės ar medicininės pagalbos. Tai turinti 25 mln gyventojų šalis su puikiai išvystyta ekonomika. Viena pažangiausių pasaulio pramoninių šalių. Į visą pasaulį Taivanas siunčia elektronikos ir elektros prekes, mašinas, tekstilę, avalynę, sporto įrangą, televizorius ir laikrodžius. (Vikipedija). Tad 2.7 mln gyventojų turinčios Lietuvos „pagalbą” Taivanui galima prilyginti (pabaikite sakinį patys…)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...