infa.lt

„Ne fašizmo įpėdiniams mane teisti“: pareiškė Lukašenka apie Vokietijos prokuratūrą

08 gegužės
16:11 2021
Aleksandras Lukašenka

kadras iš vaizdo įrašo

Dabartinis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka Vokietijos prokuratūros atstovus pavadino fašizmo įpėdiniais, o Vokietijos prokuratūroje prieš jį pateiktą skundą – kvailu.

„Na, tegu jau ten Didžioji Britanija, Amerika, Prancūzija pasisako – jos buvo (antihitlerinėje) koalicijoje. Bet ne fašizmo įpėdiniai. Jie teis mane … Kas jūs tokie, kad mane teistumėt? Už tai, kad aš ginu jus ir savo šalį ?! ” – pareiškė Lukašenka ir prisiminė nacių nusikaltimus Baltarusijos teritorijoje per Antrąjį pasaulinį karą.

„Žmones gyvus užkasdavo. Tai jie. Ir jie nori mane teisti ten, tame teisme”, – sakė jis. – Tai kvaila, momentinė politika. Na, kur bebūtų, bet ne vokiečiams mus teisti. Jie dar neišpirko savo kaltės prieš baltarusius, prieš mus, šios pergalės paveldėtojus, už tai, ką jie padarė praėjusio amžiaus viduryje“.

Lukašenka buvo apkaltintas dalyvavęs „nusikaltimuose žmoniškumui“. Baltarusių vardu pareiškimą gavo Karlsrūhės miesto generalinė prokuratūra. Advokatai tvirtina, kad jų žinioje yra dokumentai, patvirtinantys, jog Baltarusijos valdžios institucijos taikė kankinimus. Vokietijos įstatymai leidžia tirti nusikaltimus prieš žmoniškumą, neatsižvelgiant į tai, kur jie buvo padaryti. Baudžiamosios teisės taikymą už tarptautinius nusikaltimus leidžiantis įstatymas šalyje galioja nuo 2002 m.

Pasak Lukašenkos, jei jį būtina teisti už protestų malšinimą, tuomet Prancūzijos valdžia turėtų būti teisiama už veiksmus prieš „geltonąsias liemenes“ veiksmus, o JAV – dėl Kapitolijaus šturmo.

„Imkimės iš eilės. Ir tegul šis demokratinis teismas pasmerkia visus. Taigi jie nemato rasto savo akyse, bet čia kažką rado”, – sakė jis.

Be to, Lukašenka paskelbė sąlygą, su kuria sutiktų rengti pirmalaikius prezidento rinkimus šalyje, kaip to reikalauja Vakarų šalys.

„ Aš išgyvensiu viską, peržengsiu faktą, kad esame nepriklausomi, suverenūs. Esu pasirengęs. Lygiagrečiai su amerikiečiais. Tegul amerikiečiai skelbia pas save pirmalaikius rinkimus, o mes Baltarusijoje paskirsime rinkimus tą pačią dieną”, JAV nusišluostė kojas į tuometinį prezidentą ir vis dar neduoda jam žodžio pasakyti socialiniuose tinkluose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 808

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Čiubaka    -  2021-05-09, 14:19

    Šaunuolis Batka

    Atsakyti į šį komentarą
  2. asasasas    -  2021-05-10, 11:05

    Gerai pasake grina tiesa Ne fašizmo įpėdiniams mane teisti
    Manau tai naujas briuselio fasizmas gerai uzmaskuotas ,gejiu paradai,fomacijos afera kure palaiko mekel baisi emigracija merkel isdaviste

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Rasa    -  2021-05-14, 02:50

    Saunuolis presidentas ,gina savo sali nuo breiuselio kopustiniu ,kad taip musiskiai kariautu su jais

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...