infa.lt

Apžiūrėjusi rekonstruojamą Nacionalinį Dramos teatrą, premjerė pasidžiaugė, kad nuo rugpjūčio jis jau kvies tūkstantį žiūrovų

07 gegužės
07:28 2021

Ingrida Šimonytė rekonstruojamame LND teatre

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, vyriausybės puslapyje paskelbtame pranešime tarp eilučių netiesiogiai pažadėjo, jog nuo rugpjūčio bus sumažintos antikoronavirusinės apsaugos reikalavimų priemonės, ir rekonstruojamas Lietuvos Nacionalinis Dramos teatras, kuriame telpa daugiau nei tūkstantis žiūrovų, žiūrovus kvies jau nuo rugpjūčio.

Pilnas pranešimas:

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė apsilankė Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) ir apžiūrėjo rekonstruojamas patalpas.

„Labai laukiu teatro rekonstrukcijos pabaigos. Džiugu, kad kai kurios teatro erdvės – labai pasikeitusios ar visiškai naujos – teatro gerbėjus kvies jau rugpjūtį.

Džiaugiuosi, kad bus atkurti sovietmečiu pakeisti V. ir A. Nasvyčių interjero elementai.

Nėra abejonių, kad po rekonstrukcijos tai bus moderniausias Lietuvos teatras, kuris į savo sceną kvies ne tik žinomiausius lietuvių, bet ir užsienio režisierius ir savo erdves suteiks kitiems Lietuvos teatrams “, – sakė premjerė.

Esminiai teataro patalpų rekonstrukcijos darbai vyksta nuo 2017 metų, viso investicinio projekto patvirtinta vertė – 46,9 mln. eurų.

Pasibaigus rekonstrukcijos ir modernizavimo darbams, LNDT vienu metu spektaklius rodys trijose salėse – Didžiojoje, Naujoje ir Mažojoje.

Iš viso jose tilps daugiau kaip 1 tūkst. žiūrovų.

Džiugu skaityti, kad karantino ribojimai galų gale eis į pabaigą, Lietuvoje atsigaunant kultūrai ir rekonstruojant jai skirtus pastatus ir skiriant tam ne vieną dešimtį milijonų eurų. Džiugu, kad vyriausybės pranešime paminėtas tūkstantinis lankomumas, kas savaime turėtų reikšti karantino ribojimų švelninimą iki nulinio, antraip būtų nesuprantamas tokių sumų švaistymas pastatams, kurie iš esmės turėtų būti tik užkonservuoti,laukiant valdžios paskelbtos pandemijos pabaigos. O gal tai vėl nevykusi piaro akcija rodant rūpestį kultūros sritimi, tačiau nesuvokiant kurioje vietoje reikėtų padėti kablelį, o ko visai neminėti?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 71

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...