infa.lt

JAV ir Japonija vienijasi prieš Kiniją siekime aplenkti pastarąją 6G tinklų vystyme

30 balandžio
06:30 2021

Jungtinės Valstijos ir Japonija pasirašė susitarimą dėl bendros naujos kartos belaidžių tinklų plėtros. Pagal susitarimą JAV skirs 2,5 milijardo dolerių moksliniams tyrimams ir plėtrai 6G srityje, o Japonija – 2 milijardus dolerių. Partnerystės tikslas – išvengti šalių daromų klaidų diegiant 5G ir išlikti priekyje Kinijos pažangių telekomunikacijų technologijų srityje.

Per ateinančius kelerius metus JAV ir Japonijos reguliavimo institucijos investuos 4,5 mlrd. USD į saugių tinklų ir pažangių ryšių technologijų mokslinius tyrimus, plėtrą, bandymus ir diegimą.

Partneriai planuoja sudaryti daugiašalį fondą, kuris ieškos perspektyvių IT kompanijų ir palaikys jų projektus. Tuo pat metu ypatingas dėmesys bus skiriamas naujų sprendimų saugumui – Jungtinės Valstijos nori išvengti situacijos pasikartojimo su kinų „Huawei“, kuris, anot Baltųjų rūmų, slapta rinko informaciją apie amerikiečius, diegdamas „5G“ Jungtinėse Valstijose 2019 m.

„Asia Nikkei“ teigimu, JAV ir Japonija taip pat pripažino, kad abi šalys padarė keletą klaidų kuriant ir įgyvendinant 5G tinklų diegimą. Tarp jų buvo viena kritinė – pavėlavęs startas. „Net jei turėtume geriausias technologijas, nebūtume galėję laimėti lenktynių dėl rinkos dalies”, – paaiškino vienas iš Japonijos ministro pirmininko atstovų.

Dėl šios priežasties, naudodamos 6G technologijas, JAV ir Japonija iš esmės keičia savo strategiją – iki šių metų pabaigos šalys partnerės žada suformuoti pasaulinius standartus ir parengti naujos kartos sistemų skatinimo planą, o paskirtus 4,5 mlrd. dolerių laikyti tik pradiniu kapitalu – finansavimas būsimiems 6G projektams galės būti išplėstas.

Džo Baideno (Joe Biden) administracijos pareigūnai taip pat pažymėjo, kad pasaulinėje technologijų pramonėje Kinija yra „didžiausias Vašingtono konkurentas“. JAV ir Japonija ketina kartu priešintis KLR bandymams įgyti technologinę pranašumą ir, be 6G, aktyviai investuoti į kvantinius skaičiavimus, dirbtinį intelektą, taip pat į kritinių medžiagų, visų pirma puslaidininkių, tiekimo grandinių plėtrą. Dalis lėšų taip pat bus skirta dabartinių 5G belaidžių tinklų diegimui remti.

Kalbant apie pačios Kinijos veiksmus, vyriausybė paskelbė ketinanti skirti didelius finansinius išteklius 6G tinklams skirtiems projektams remti. Tikslus biudžetas šiems tikslams nebuvo atskleistas, tačiau greičiausiai jis pranoks bendras JAV ir Japonijos investicijas, nes telekomunikacijų plėtra buvo įvardyta kaip viena iš 7 strateginių KLR technologinės plėtros krypčių kitą dešimtmetį. Pernai lapkritį Kinijos elektronikos mokslo ir technologijos universitetas paleido pirmąjį 6G eksperimentinį palydovą, kad išbandytų teraherco-dažnio siųstuvo-imtuvo liniją. Ir prieš porą savaičių „Huawei“ paskelbė apie planus iki 2030 metų komercializuoti 6G.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 109

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....