infa.lt

Už komentarą prieš Seimo ŽTK pirmininką T.V.Raskevičių – pusės metų laisvės apribojimo bausmė

03 kovo
15:15 2021
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Tomas Vytautas Raskevičius

Tomas Vytautas Raskevičius – dešinėje

Vilniaus miesto apylinkės teismas dėl kurstymo prieš homoseksualius asmenis kaltu pripažino 26-erių metų sostinės gyventoją.

Teismas nuteistajam skyrė galutinę 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant jį per visą laisvės apribojimo laikotarpį tęsti darbą arba būti užsiregistravus Užimtumo tarnyboje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, vilnietis praėjusių metų lapkričio mėnesį socialiniame tinkle „Facebook“ po Seimo nario Tomo Vytauto Raskevičiaus paskyroje patalpintu politinės reklamos įrašu parašė komentarą, kuriuo viešai skatino neapykantą, kurstė smurtauti ir fiziškai susidoroti su politiku dėl jo seksualinės orientacijos.

Teismas konstatavo, kad sostinės gyventojas padarė du nesunkius nusikaltimus tiesiogine tyčia.

Įvertinęs tai, kad ikiteisminio tyrimo metu jaunuolis pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, prokuroras kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas pripažinti vilnietį kaltu dėl nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d. ir 3 d. (Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę) ir skirti jam laisvės apribojimo bausmę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 345

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. 1984    -  2021-03-03, 15:47

    Pas Orvelą knygos pabaigoje pagrindinis veikėjas irgi labai gailėjosi ir jį vis tiek nugalabijo. Pagrindinė mintis buvo palaužti žmogų, kad gailėtųsi, o tada vis tiek sunaikinti. Ir jokiu būdu nebuvo galima sunaikinti prieš tai nepalaužus.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. skelbimas    -  2021-03-03, 21:44

    Zoofilas bronius ryt priešais seimą surengs pasirodymą su savo ožka maryte ir ciuciku pupsiku.Gerbkit žmogėno pasirinkimą ir laikykitės atstumo.Kas bent pyptels-pasodinsim kaip zoofobą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...