infa.lt

Dėl pasisakymo prieš homoseksualus Pranui Valickui iškelta baudžiamoji byla perduota į teismą

18 vasario
17:40 2021

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai kurstymu prieš homoseksualius asmenis pareikšti buvusiam Lietuvos liaudies partijos kandidatui į Lietuvos Respublikos Seimą Praną Valicką

Ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d. (Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę) buvo pradėtas dėl kandidato į Seimą P. V. pasisakymų pernai vykusių „2020 metų Seimo rinkimų daugiamandatės rinkimų apygardos debatų“ metu, tiesiogiai transliuotų Lietuvos radijo ir televizijoje bei portalo www.lrt.lt eteryje.

Kalbėdamas politinių debatų laidoje, jis galimai perėjo į homoseksualių žmonių įžeidinėjimą bei menkinimą dėl jų asmeninių savybių ar privataus gyvenimo, niekaip nesusijusio su jų politine veikla bei sprendimais.

Politinės partijos kandidatui P. V. laidoje pasirinkus žeminančią, niekinančių leksiką, galimai buvo viešai tyčiojamasi iš homoseksualių asmenų, jie buvo niekinami dėl seksualines orientacijos, įsitikinimų ar pažiūrų.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimo ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu ik dvejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

infa.lt komentaras:

norėtume priminti, jog ši byla iškelta dar nepriėmus naujų įstatymo dėl neapykantos kalbos pataisų, kurias rengia liberalai. ir už kurias aktyviai pasisako teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska ir nepelnytai puolamu besijaučiantis Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius, kurio atžvilgiu neseniai sukilo visuomenė ir pareikalavo nušalinti jį iš Seimo Žmogaus teisių komiteto posto, surinkusi tam 334 723 parašus normalių žmonių ir apie 24 000 jį gynusio programišiaus internetinio boto įrašų, nelegaliai nulaužusio  Google balsavimo formą ir prirašiusio vietoj reikalaujamų duomenų įvairių blevyzgų. Plačiau apie šį atvejį rasite čia:

Iš surinktų 365 000 parašų, atiduotų už T.V.Raskevičiaus nušalinimą, apie 24 000 įkelti programišiaus paleisto boto

O štai apie tai, kas lauks visuomenės jau priėmus naujas „neapykantos kalbos” įstatymo pataisas – spėlioti manau neverta. Saugus liks tik tas, kas kalbės šių pataisų iniciatorių kalba arba tylės visiškai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 333

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Anonimas    -  2021-02-18, 18:29

    Klaunai. Tampo piliečius po teismą dėl nuomonės, o dėl rimtų ir prokuratūros įrodytų neteisėtų veiksmų,pvz., Nacionalinę žemės tarnybą į teismą paduoti nei vienas prokuroras nenori. Varnas varnui akies nekerta. Kaip kažkas pasakė – kriminalinė valstybė. Valio valio valio!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...