infa.lt

Lietuva, be kita ko, įsipareigojo JAV visomis galimybėmis prisidėti prie 5G technologijų kūrimo

07 spalio
07:10 2020

Žemė, 5G, gyvybė

2020 m. spalio 5 dieną ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius susitiko su Baltijos pažangių technologijų instituto (BPTI) atstovais aptarti Lietuvos galimybių ir potencialo vystant 5G technologijas.

Šį susitikimą paskatino š. m. rugsėjo 16 d. Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus ir JAV valstybės sekretoriaus Mikeʼo Pompeo pasirašytas supratimo memorandumas dėl penktosios kartos komunikacijos 5G tinklo, kuriame Lietuva, be kita ko, įsipareigojo visomis galimybėmis prisidėti prie 5G technologijų kūrimo.

Susitikimo metu ministras išreiškė paramą 5G technologijų vystymo Lietuvoje skatinimui, siekiant didinti ir stiprinti Lietuvos verslo ir mokslo konkurencingumą kovoje dėl pasaulinės 5G technologijos produktų ir paslaugų rinkos.

„Lietuvos tikslas – būti ne tik 5G technologijų naudotoja, bet ir kūrėja. Lietuvos ūkio subjektai yra įgiję reikiamos technologijų kūrimo ir diegimo patirties, taigi dabar turi rasti būdų bendradarbiauti su didžiaisiais Vakarų šalių technologijų lyderiais“, – sakė ministras R. Sinkevičius.

Pasak BPTI direktoriaus dr. Tomo Žalandausko, per trisdešimt metų Lietuva padarė didžiulę pažangą ir sugebėjo integruotis į globalios ekonomikos vertės kūrimo grandines kituose sektoriuose.

„Ateinantį dešimtmetį 5G ryšys bus vienas svarbiausių skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės elementų, padės dar labiau optimizuoti ir paspartinti gamybos procesus, naujų gaminių kūrimą. Tikime, kad Lietuvos įmonės ir mokslinių tyrimų organizacijos gebės pasinaudoti šia nauja unikalia galimybe išvystyti aukštą pridėtinę vertę kuriančią pramonės šaką“, – pažymėjo BPTI vadovas.

BPTI yra nuo 2008 m. veikiantis privatus mokslinių tyrimų institutas, kuris kartu su 11 įmonių ir mokslinių tyrimų centrų iš septynių Europos valstybių kuria naujos kartos komponentus europiniams naikintuvams ir bepiločiams orlaiviams. Institutas taip pat dalyvauja pirmajame Europos karinių mokslinių tyrimų projekte „Ocean 2020“, kuriuo siekiama stiprinti Europos Sąjungos karinius jūrinius pajėgumus.

Skaičiuojama, kad 5G technologijos pasaulinė produktų ir paslaugų rinka 2020 m. sieks apie 40 mlrd. Eur, o 2026 m. ši rinka augs iki 390 mlrd. Eur. Lietuvoje iki 2026 m. 5G technologijos rinka galėtų siekti apie 2 mlrd. Eur., rašoma Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pranešime.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 92

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....