infa.lt

Apsaugai nuo JAV sankcijų Kinija kuria vidinio finansavimo fondą

14 rugsėjo
07:00 2020

 

Kinijos vyriausybė paskelbė apie vietinio pakaitinio fondo, remsiančio ekonomiką ir naujų technologijų kūrimą, kaip atsaką į JAV sankcijas, sukūrimą. Fondas, kurio kapitalas siekia 731 milijardą dolerių, rems įmones, kurioms taikomos JAV sankcijos, o taip pat finansuos jaunus startuolius, kuriančius 5G technologijas, puslaidininkius ir naujas dirbtinio intelekto sistemas, praneša „Reuters“.

Fondas bus įsteigtas iki 2020 m. pabaigos, o galutinis Kinijos tikslas – išauginti naujus technologijų gigantus, kuriems nereikės Amerikos produkcijos ar licencijų.

„Kinija ir Jungtinės Valstijos tapo dviejų didžiųjų valstybių konkurencijos, pasibaigsiančios tik nokauto atveju, dalyvėmis. Tai nėra tik prekybos karas ar sankcijos. Tai gyvybės ir mirties klausimas“, – sakė Zhangas Jun, fondo pirmininkas, buvęs „Huawei“ vadovas ir SMIC įkūrėjas.

Tuo pačiu Jun mano, kad dabartinė krizė yra nauja galimybė, kuri paskatins atskirti Kinijos ir JAV technologinę plėtrą ir sukurs sąlygas savarankiškų Kinijos technologijų bendrovių formavimui, kurios nepriklausys nuo Amerikos licencijų ar amerikiečių įrangos. Fondo darbas turėtų paskatinti tai, kad naujas technologijų lyderis iš Kinijos galėtų išsiversti be komplektuojančių komponentų iš tokių pirmaujančių kompanijų kaip „Qualcomm“, „Intel“ ir kitų.

„Mes tikimės atrasti kitą „Huawei „, kitą DJI ar kitą BYD”, – aiškina Jun.

Šiuo metu pagrindinėms Kinijos įmonėms, įskaitant „Hikvision“, DJI ir „Huawei“, taikomos JAV sankcijos. Pastaroji nukentėjo daugiau nei kitos, nes „Huawei“ pradžioje prarado partnerių santykius su „Google“ ir „Qualcomm“, kas privedė prie „Google“ paslaugų, „Android“ atnaujinimų ir „Snapdragon“ procesorių praradimo, o dabar netenka partnerių iš Taivano, Pietų Korėjos ir Kinijos – TSMC, „Samsung“, „Realtek“, „Novatek“. „RichWave“ ir daugelio kitų.

Dar daugiau, prieš kelias dienas D.Trampo administracija paskelbė rengianti naują sankcijų paketą ir atnaujinusi „juodąjį sąrašą“, kuriame gali atsirasti Šanchajuje įsikūrusi „Semiconductor Manufacturing International Corporation“ (SMIC). Jei įmonė pateks į sankcijų sąrašą, Kinija neteks didžiausio puslaidininkių gamintojo, nes SMIC gamina procesorius naudodama licencijuotą amerikiečių kūrėjų programinę įrangą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 95

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....