infa.lt

Trijų vaikų mamai, „Už laisvą pasirinkimą“ mitingo organizatorei – policija išrašė baudą

31 rugpjūčio
14:54 2020

Sandra Juknė

Vilniaus 3 policijos komisariato pareigūnai išrašė 250 eurų baudą trijų vaikų mamai, pagrindine pripažintai mitingo „Už laisvą pasirinkimą“ organizatorei Sandrai J.

Į komisariatą šiandien buvo iškviesti visi mitingo organizatoriai, tačiau net iš kitų miestų atvykę žmonės sužinojo, kad jų šaukimai anuliuoti (jiems apie tai nepranešus), o policiją domina tik Sandra, kurios vardu ir buvo organizuotas minėtas mitingas, nors į organizatorių sąrašą buvo surašyti visi.

Nusižengimo įstatymams formuluotės ir oficiali priežastis baudai pateiktos – kaip: rugpjūčio 29 dieną 14-17 valandą vykusio mitingo „Už laisvę kvėpuoti laisvai ir prieš pandemijos suvaržymus“ , renginio organizatorė Sandra Juknė, neužtikrino, kad renginio metu būtų laikomasi ne mažiau kaip 1 metro distancijos tarp mitingo žiūrovų, o taip pat neužtikrino, kad renginio dalyviai jo viso metu būtų dėvėję nosį ir burną dengiančias priemones – veido kaukes, respiratorius ar kitas apsaugos priemones, – taip sukeldama pavojų išplisto COVID-19 infekcijai.

Tokiu būdu, mitingo organizatorė nesilaikė Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 metų rugpjūčio 26 dienos sprendimo V1931 dėl kultūros, pramogų bei kitų renginių ir susibūrimų organizavimo būtinų sąlygų 1,2 punkto reikalavimo ir padarė administracinį nusižengimą numatytą Lietuvos Respublikos Administracinių nusižengimų kodekso 526 straipsnyje 3-oje dalyje

Sandra J. paraše nesutinkanti su protokolo turiniu, ir jeigu per 15 dienų ji nesumokės pusę baudos, kas būtų 250 eurų, iš karto, po 15 dienų jai bus automatiškai išrašyta 500 eurų bauda, pasakoja viena iš mitingo organizatorių, teisininkė Nendrė Černiauskienė, irgi iškviesta į policijos komisariatą ir pasakojanti visa tai vaizdo įraše.

Šiame nusižengimų straipsnyje įspėjimo nėra. Jokiomis aplinkybėmis, nesiaiškinant ar ji galėjo tą tvarką užtikrinti – įspėjimo nėra. Pareigūnai nebuvo priėję ir įspėję Sandros dėl galimai daromo pažeidimo, patikslino teisininkė.

Praėjusio mitingo organizatoriai planuoja dėl šios baudos kreiptis paramos į visuomenę ir surinkti ją bendrai, nes trijų vaikų mamai tokia bauda yra tikrai didžiulė.

Apie mitingą informaciją galite paskaityti čia:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 5 743

Žymos:

Atsiliepimų 17

  1. Visada    -  2020-08-31, 14:56

    Kanda iš pasalų niekšeliai.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. regis    -  2020-08-31, 15:24

    O tai policija buvo, negalėjo įspėt? Ar pranešt visiems? Bet čia juk suprantama, kad jie taip kariauja su opozicija.. piniginėmis baudomis. Nustatydami prieš save žmones. Debilai. Surinksim tą baudą.. ir tiek, kiek reikės baudų surinksim.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. lyga    -  2020-08-31, 15:27

    Padeda šeimoms valstybė? Kokia jautri pagalba. Visuomenė per rinkimus tą tikrai įvertins. Bent jau aš tai tikrai. Šis laikotarpis bus vadinamas: „verygine epocha”, juodos istorijos laikmečiu. Bet praeis ir jis. Su visais skverneliais pistoletiniais. Kaip blogas sapnas.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Myndė    -  2020-08-31, 15:31

    Gal ir gerai – net labai riboti galbūt supras, kuo po 30 „nepriklausomybės” metų virto tai, kas TSRS laikais vadinosi Lietuva.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Vytas    -  2020-08-31, 16:46

    Kai nuo scenos jie dėkojo policininkams, pasakiau žmonai : „Nejaugi jie iškęs iki galo iš ko nors nepasityčioję”, ir pasirodo buvau teisus. Jiems turbūt jei valdžia lieptų šaudyti tikromis kulkomis į savo tautą, jie šaudytų, nes guminėmis į senelius jau šaudė. Ir mes tokiems mokame algas… Kas tokius gimdo? Kodėl nebaudė dėl to pačio „laisvės kelio aukštus veikėjus? Kas čia per policininkų spjaudfymas ant LR Konstitucijos nuostatos kad įstatymui visi lygūs . Kas baus juos?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Valdas    -  2020-08-31, 17:09

    Prisidėsiu finansiškai
    Jeigu korupcija įsikiš ir nepavyks laimėti prieš gyvates

    Atsakyti į šį komentarą
  7. tokia tiesa    -  2020-08-31, 17:22

    ce viskas aisku kai premjieras be kaukes jam galima o jei ne Skvernelio salys mentai siauteja kaip nori kitus mato saves ne nors pays isleido istatima patys nesilaiko tai kodel premjieras nemoka baudu ir kiti seimunai

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Algirdas    -  2020-08-31, 17:24

    O kiek policija rado nukentėjusiųjų dėl mitingo organizatorės veiksmų?

    Atsakyti į šį komentarą
  9. tokia tiesa    -  2020-08-31, 17:24

    Diktatura ,ce Lietuviska skvernelio,karbauskio ,,demokratija,, jiems galima viskas runkeliui nieko

    Atsakyti į šį komentarą
  10. tegyvuoja tolerastinis rojus    -  2020-08-31, 18:03

    gražių paveiksliukų galerija:

    liaudiesmenas.livejournal.com

    Atsakyti į šį komentarą
  11. Zidanas    -  2020-08-31, 18:09

    Kokia cia policija, valtybes iskamsu tarnautojai,patys kiekviename zingsnyje pazeidineja policijos veiklos istatymus,elgiasi nekulturingai,girdejau kaip keikiasi necenzuriniais zodziais,pazeidineja administracini reglamenta ,arba jo is viso nesilaiko.Palinguosime ir mes dabar tokius policijos ir valdzios atstovu veiksmus ir pateiksime prokuraturai

    Atsakyti į šį komentarą
  12. Mindas    -  2020-08-31, 20:49

    o tapinui kodėl neišrašyta bauda? Visa eilė pažeidimų buvo

    Atsakyti į šį komentarą
    • regis    -  2020-08-31, 21:07

      Dvigubi standartai, mes juk seniai apie juos žinome.parazitų prisisiurbusių prie tautos finansų spenio, valstybė.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....