infa.lt

ES svarsto gauti pinigų atsistatymui po pandemijos iš „mokesčių rojų“

04 gegužės
19:45 2020

youtube stop kadras

ES sprendžia, kuo apmokėti pakilimą po pandemijos. Siūloma paimti pinigus iš vadinamųjų „mokesčių rojų“. praneša euronews.

Kai kurios šalys užsienio kapitalą pritraukia agresyviau nei kitos. Taigi pernai naudingiausias pelno mokesčio indeksas buvo Nyderlanduose, po jų seka Liuksemburgas ir Airija.

Su jais konkurenciją 2017 m. pralaimėjo Prancūzija, Italija, Vokietija ir Ispanija, kurios patyrė didelius nuostolius. Tai tapo žinoma šių metų balandžio pradžioje.

Kovotojų už mokesčių teisingumą tinklo vadovas pažymi, kad infekcijos protrūkis privertė mokesčių rojus labiau veikti visos ES labui:

„Nyderlandai ir panašios šalys dabar patiria daug didesnį spaudimą nei prieš metus. Jos nori atrodyti kaip solidarumo akcijų dalyvės, o ne kaip kenkiančios kitoms valstybėms narėms. Dabar kartu būti geriau nei būti vienam “, – sako Alexas Cobhamas. „Kitose šalyse, ypač Vokietijoje, tarptautinėms įmonėms daromas spaudimas, kad taptų skaidresnėmis ir mokėtų daugiau mokesčių vietoje“.

Siekiant įveikti chaosą, kurį gali palikti po savęs „Covid-19“, daugelis rekomenduoja naudoti naujus pajamų šaltinius 2021–2027 m. ES biudžetui.

Dar ankstesnė Europos Komisija siūlė įvesti trijų rūšių mokesčius, kurių bendra suma siektų apie 20 milijardų eurų per metus: tai yra konsoliduotas korporatyvus mokestis, taip pat muitai, susiję su anglies dvideginio išmetimais ir neperdirbamo plastiko naudojimu.

Pavyzdžiui, Kiprui ši idėja patinka. Jo vyriausybė buvo apkaltinta bendrininkavimu padedant išvengti mokesčių, o dabar jo finansų ministras tikina, kad sala būtų atvira bendradarbiavimui tarptautinio solidarumo pagrindais:

„Mes esame žemų mokesčių šalis ir norime tokia šalimi išlikti“, – sako Konstantinos Petridis. „Bet mes norime prisiimti darbo jėgos apmokestinimo naštą ir apsvarstyti galimybę įvesti ekologišką apmokestinimą“. Manau, kad tai galėtų būti Europos iniciatyva, kuriai mes visiškai pritartume“.

Iki šiol Europos Sąjunga neįtraukė nė vienos valstybės narės į juodąjį 12 grobuoniškų mokesčių jurisdikcijų sąrašą.

Kalbant apie stambųjį verslą, kurias ten kaupia savo pinigus, Alexas Cobhamas siūlo atkurti tai, kas buvo naudojama karo laikais ir buvo vadinama „per didelio pelno mokesčiu“.

„Kai kurios internetinės kampanijos, tokios kaip „Amazon“, „Google“ ir kt., dabar uždirba didelį pelną, o kitos įmonės kenčia. Tai yra per didelis pelnas“, – sako jis. – Jiems galima palikti 5% jų pelno, o tuo, kas yra daugiau, dabartiniais sunkiais laikais valstybė paims daug didesnę dalį; galimai nuo 50 iki 75% “

Parodyti ekstremalioje situacijoje taupumą ir nubausti pažeidėjus pasisiūlė Prancūzija, Vokietija ir Lenkija. Jos pažadėjo neskirti valstybės pinigų pagalbai kampanijoms, kurios naudojasi mokesčių rojumi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 104

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
JAV

Poreikis metams virš 770 tonų, o per šiuos metus pasigamins iki tonos. Kiek reikės metų...

Pagaliau baigiasi Nigerio okupacija....

Iš tiesų sakau jums, kad religijos (ne tik islamas ir krikščionybė) yra tobulas žmonių zombinimo...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...