infa.lt

Nepripažins antikūnių testo paskiepytiems žmonėms, kaip priemonės gauti „Galimybių” pasą

30 gruodžio
06:30 2021

A.Dulkys ir I.Šimonytė

Vakar vykusio Vyriausybės posėdžio metu, VRM ministrė Agnė Bilotaitė pateikė Vyriausybės nutarimo projektą, kuriuo numatoma atimti paskiepytiems žmonėms galimybę pasidarius antikūnų testą gauti „Galimybių” pasą.

Kitaip tariant, įsigaliojus šiam nutarimui, visi, kas buvo paskiepyti dviem dozėmis ir norės vietoj trečiosios, taip vadinamos pastiprinamosios dozės pasidaryti antikūnų testą (ir tokiu būdu gauti „Galimybių” pasą) – to padaryti neturės jokio motyvo, nes net teigiamas testo rezultatas, rodantis esant antikūnus kraujyje, nesuteiks galimybės gauti „Galimybių” paso.

Cituojame ištrauką iš šio nutarimo projekto:

„Šiuo metu Galimybių pasas išduodamas ir asmenims, kurie prieš mažiau nei 60 dienų yra gavę teigiamą kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo atsakymą (toliau – serologinis tyrimas). Siūloma atsisakyti serologinio tyrimo kaip varianto gauti Galimybių pasą, jei asmuo yra skiepytas COVID-19 vakcina, kadangi Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras 2021 m. gegužės 20 d. paskelbtame vertinime dėl serologinių antikūnų tyrimų įtraukimo į ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą nurodė, – net jei antikūnų tyrimai rodo tam tikrą imuninį atsaką, nežinoma, ar antikūnų lygis yra pakankama apsauga ir kiek laiko tokia apsauga galioja. Gali būti, kad netrukus po teigiamo antikūnų tyrimo antikūnai taps neaptinkami. Omikron variantas labiausiai besiskiriantis nuo kitų iki šiol aptiktų, galimai susijęs su vakcinų veiksmingumo sumažėjimu, ypač praėjus ilgesniam laiko tarpui po vakcinacijos. Tik trijų dozių vakcinavimo efektyvumą patvirtina moksliniai tyrimai ir stebėsena. Skiepytis stiprinamąja doze galima praėjus 3 mėnesiams po pasiskiepijimo pagal visą skiepijimo schemą (po dviejų dozių – infa.lt). Būtent skiepijimą sustiprinančiąja doze akcentuoja ir Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras, tad gyventojams turi būti sudarytos sąlygos skiepytis, o ne atlikti serologinius antikūnų tyrimus po pilnos vakcinacijos schemos„.

Toliau rašoma, jog paskiepytų žmonių, prieš šio nutarimo įsigaliojimą pasidariusių antikūnų testus gautas „Galimybių” pasas galios tik 2 mėnesius, skaičiuojant nuo testo pasidarymo dienos.

Trumpiau tariant – jei jau pradėjote skiepytis – tai darykite tą ir toliau – atgal kelio nebėra. Neskiepytiems, bet persirgusiems žmonėms dar palikta galimybė gauti GP antikūnų testo būdu, nes, pasak pranešėjos, ES jų atžvilgiu neužsiminė apie jokius pasikeitimus.

Reikėtų pastebėti, kad šį nutarimo projektą, susijusį su epidemiologine situacija pateikė policijos administracijos vadovė ministrė Agnė Bilotaitė, o ne kaip jau įprasta, sveikatos ministras Arūnas Dulkys, kurio kompetencija ir yra būtent tokie klausimai. Būtent todėl buvo ganėtinai sudėtinga atrasti šį nutarimą, nes kažko panašaus buvo ieškoma A.Dulkio pristatyme. Visi atsakingi už šį nutarimą kratėsi atsakomybės patys jį pristatyti.

Nutarimas turi įsigalioti sausio 10 dieną.

Beje, tiesioginėje vyriausybės posėdžio transliacijoje A.Bilotaitė dalyvavo, o ir Vyriausybės puslapyje pristatoma kaip pranešėja, tačiau vėlesniame posėdžio vaizdo įraše išnyko, o jos pateikto dokumento turinį antrajame vaizdo įrašo variante A.Dulkio nurodymu persakė viceministrė Aušra Bilotienė. Jos pasisakymą galite išgirsti žemiau:

Reikėtų prisiminti, kad praėjusios savaitės vyriausybės posėdyje Arūnas Dulkys pristatė vakcinų pirkimo ateinantiems dvejiems metams projektą, pagal kurį skiepytis reikėtų kas pusę metų. Šis projektas buvo patvirtintas, jo vaizdo įrašą galite pažiūrėti žemiau:

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 492

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Ragina Rusijoje rinkimuose isrinkta pripazinti nelegaliu, o Ukrainoj net nerinta legaliu. Melas tai tiesa, karas...

Taip,sitiems visiskai sunyko smegenys-gal Aizchaimeris isimete...nu,svedai,bet suomiai!...

matome pavyzdžius valstybių, kuriose nepriklausoma žiniasklaida nutildyta ar sunaikinta, o demokratijos deguonis – laisvos minties,...

Meluoja ir giriasi tuo ko nėra. Turkijos skačius visada reikia dalinti iš penkių, o gal...

Vagis turi sedėti...

Tuoj turėsime kuopos generolų....