infa.lt

Šimonytės vadovaujama Komisija teiks Šimonytės vadovaujamai Vyriausybei išvadas ir pasiūlymus

08 lapkričio
15:44 2023
Ingrida Šimonytė

lrv.lt nuotr.

Arvydas Daunys

Biurokratai randa kuo užsiimti, kad tik nereikėtų dirbti realiai valstybei svarbių darbų. Šįkart jie ėmėsi Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveldo, sudarę Vyriausybės M. K. Čiurlionio vardo ir kūrybos paveldo įprasminimo ir sklaidos komisiją, kuriai vadovaus Ministras PirmininkasIngrida Šimonytė.. (Tai premjerą turime ar premjerę? Kur lyčių lygybė?)

Komisijos sukūrimo pretekstas – „2025 metais Lietuva minės iškiliausio mūsų menininko – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 150-ąsias gimimo metines”.

Vyriausybės pranešime paskelbti ir komisijos numatomi darbai – nagrinės M. K. Čiurlionio kūrybos paveldo įprasminimo, aktualizavimo, pristatymo ir sklaidos klausimus nacionaliniu ir tarptautiniu mastu, svarstys valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų, nevyriausybinių organizacijų bei asociacijų pasiūlymus, inicijuos  Čiurlionio vardo ir kūrybos paveldo įprasminimo ir sklaidos programos sukūrimą.

Supratote ką nors? – Iki šiol aišku tik viena – komisijai, susijusiai (bent jau pagal pavadinimą) su kultūra, vadovaus jokio išsilavinimo šioje srityje neturinti Ingrida Šimonytė. O kam jai to reikia, jei vadovaujasi Rusijos revoliucijos vado V.Lenino šūkiu, kad „Kiekviena valytoja gali valdyti valstybę”.

Šimonytės vadovaujama Komisija teiks I.Šimonytės vadovaujamai Vyriausybei išvadas ir pasiūlymus dėl M. K. Čiurlionio vardo, veiklos ir kūrybos paveldo įprasminimo, aktualizavimo, pristatymo ir sklaidos.

Taip pat siūloma (kas siūlo?) pavesti Ingridai Šimonytei sudaryti tarpinstitucinę darbo grupę pasiūlymams ir idėjoms (kieno pasiūlymams ir idėjoms?) dėl M. K. Čiurlionio vardo ir kūrybos paveldo įprasminimo, aktualizavimo, pristatymo ir sklaidos koordinuoti.

Reikia atkreipti dėmesį, kad vėl bus pasitelkti „vyriausybinių institucijų ekspertai” ir M. K. Čiurlionio kūrybą nagrinėjančių bei puoselėjančių organizacijų ir asociacijų atstovai.

„Vyriausybė tikisi, kad ši veikla padės rasti sprendimus, kurie paskatins dar plačiau domėtis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio asmeniu ir kūryba nacionaliniu ir tarptautiniu mastu ne tik 2025 metais, bet ir ateityje.”

Panašu, kad nepavykus su ekonomikos laimėjimais, IŠimonytės vyriausybė nutarė persimesti į kultūrą – gal pavyks daugiau, net nesuvokdama paprasto dalyko, kad M.K.Čiurlionio paveldas pasaulyje yra žinomas daug labiau, nei pati šita Vyriausybė su visomis komisijomis, ir jam nereikia jokio įprasminimo, nes jis pats yra prasmė.

Gėda žiūrėti, kai infantilūs technokratai-klounai stato į pajuoką valstybę su tūkstantmečių istorija, demonstruodami mąstymo bejėgiškumą, nesugebėdami aiškiai suformuluoti savo kuriamų komisijų tikslų, už kurių galima įžvelgti tik vieną (nutylėtą) – pinigų taškymą „reklaminei sklaidai ir garsinimui”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 133

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2023-11-08, 16:50

    Dar vienas argumentas MĄSTANTIEMS rinkėjams, kad LR Seime daugiau niekada nebūtų lyt-psich., polit-ekonom iškrypėlių…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Laimonas    -  2023-11-08, 21:23

    Pagaliau tai įvyko! Parašė tikrą biologinę „Šimonytės” lytį !

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ar tai jau pa s ponulį tradicinės vertybės yra iškrypimas? Kai pats iškrypęs, tai bando...

Yra Turkijos sostine. Stambulas yra Konstantinopolis ir turi simbolinę prasmę vakarų civilizacijai....

greičiau jau mikronas planktonas....

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...