infa.lt

JAV spaudžia Izraelį daryti pauzes kare su „Hamas”, tačiau nenori paliaubų

03 lapkričio
09:33 2023
Anthony Blinken

REUTERS

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas ragins Izraelio vyriausybę sutikti su keliomis trumpomis karinių operacijų Gazos ruože pauzėmis, kad būtų galima saugiai paleisti įkaitus ir paskirstyti humanitarinę pagalbą, ketvirtadienį pranešė Baltųjų rūmų pareigūnai, apie ką rašo „The New York Times” leidinys.

Siekis, kurį Amerikos pareigūnai vadina „humanitarinėmis pauzėmis”, yra viena iš kelių temų, kurias A. Blinkenas kels B. Netanyahu ir kitiems pareigūnams, kai penktadienį atvyks į Izraelį dar vienam diplomatijos raundui, vykstant įnirtingoms kovoms tarp Izraelio pajėgų ir Gazos ruožą kontroliuojančios „Hamas” grupuotės.

Kalbėdamas su žurnalistais prieš sėsdamas į lėktuvą, skrendantį į Artimuosius Rytus, A. Blinkenas sakė, kad dalis jo misijos bus padėti užtikrinti, kad Izraeliui kariaujant Gazos ruože būtų apsaugoti civiliai gyventojai.

Baltuosiuose rūmuose Joe Bidenas teigė, kad kai kuriems Amerikos piliečiams, turintiems dvigubą pilietybę, kurie nuo karo pradžios bandė išvykti iš Gazos ruožo, pavyko persikelti į Egiptą.

„Geros naujienos: Šiandien mes išlaisvinome 74 amerikiečius, turinčius dvigubą pilietybę žmones”, – sakė jis.

Baltųjų rūmų pareigūnai teigė, kad prašymas daryti pertraukas gerokai skiriasi nuo bendrų paliaubų, kurios, J. Bideno administracijos nuomone, būtų naudingos „Hamas”, nes leistų jai atsigauti po intensyvaus Izraelio bombardavimo.

„Izraelis turi imtis visų įmanomų atsargumo priemonių, kad išvengtų žalos civiliams gyventojams”, – sakė valstybės sekretorius. „Tai reiškia, kad maistas, vaistai, vanduo ir kita pagalba turi patekti į Gazos ruožą ir į vietoves, kuriose žmonėms jų reikia. Tai reiškia, kad civiliai gyventojai turi turėti galimybę pasišalinti iš pavojaus zonos. Tai reiškia, kad šiais tikslais turi būti apsvarstytos humanitarinės pauzės.”

Jungtinių Amerikos Valstijų siekis daryti pertraukas vargu ar patenkins Izraelio kritikus, iš kurių kai kurie yra prezidento partijos nariai. Keli demokratų įstatymų leidėjai Atstovų Rūmuose pristatė rezoliuciją, „raginančią nedelsiant deeskaluoti padėtį ir nutraukti ugnį Izraelyje ir okupuotoje Palestinoje”.

UNICEF vykdomoji direktorė Catherine Russell ketvirtadienį pareikalavo humanitarinių paliaubų, kurios apsaugotų civilius Gazos ruože, ypač vaikus.

„Pranešama, kad kasdien Gazoje žūsta ir yra sužeidžiami keli šimtai vaikų, todėl bet kokie žingsniai, kuriais siekiama net ir laikinai sustabdyti smurtą, yra teigiamas dalykas”, – sakė ji. „Tačiau to nepakanka.”

„Mes sakėme, kad reikėtų apsvarstyti ir išnagrinėti laikinas vietines humanitarines pauzes, kad pagalba pasiektų konkrečius gyventojus ir galbūt net padėtų evakuoti žmones, kurie nori pasitraukti, persikelti labiau į pietus”, – pirmadienį sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Džonas F. Kirbis (John F. Kirby). „Mes tam pritariame. Tačiau šiuo metu nepritariame paliauboms”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 75

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-11-03, 16:38

    Pauzės, – kad Hamas teroristai atsigautų?…
    Put-hitleris irgi nori pauzių, kad geriau pasiruošti Ukrainos okupacijai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...