infa.lt

Šveicarijos rašytojas nuteistas 6 mėnesiams kalėjimo už tai, kad žurnalistę pavadino „stora lesbiete”

06 spalio
17:58 2023

Kadangi Šveicarija yra technokratinio avangardo, kuriam Pasaulio ekonomikos forume pavesta įvesti naują pasaulinės tvarkos totalitarizmą, tėvynė, neseniai paskelbtas nuosprendis Šveicarijos ir Prancūzijos rašytojui už tai, ką geriausiai būtų galima pavadinti minties nusikaltimu, neturėtų stebinti, rašo „ZeroHedge” leidinys.

Rašytojui ir socialiniam komentatoriui Alainui Soralui buvo skirta 90 dienų kalėjimo bausmė už tai, kad jis iškeikė savo kritikus, išsakęs nuomonę apie jų kūno išvaizdą ir seksualinę orientaciją.

A. Soralas užsipuolė žurnalistę, pavadindamas ją „stora lesbiete” ir išsakydamas dar daugiau piktos kritikos. Šveicarijos teismas Lozanoje nustatė, kad Soralo paniekinančios pastabos buvo nusikalstami veiksmai, susiję su šmeižtu, diskriminacija ir neapykantos kurstymu.

Galiausiai Soralui paskirta bausmė buvo žiauri ironija, dar labiau siurrealistinė nei bet koks satyrinis poleminis socialinis komentaras, kurį jis galėjo parašyti.

Soralo pastabos buvo išsakytos prieš dvejus metus, kai jis nusitaikė į žurnalistę Catherine Macherel, kuri didžiavosi, kad naudojasi savo tribūna LGBT reikalams propaguoti. Polemikas pasinaudojo „Facebook”, kad išsakytų savo nuoskaudas vaizdo įraše, kuriame Macherel dėl jos aktyvumo apibūdino kaip „nesveiką”.

Dėl savo pastabų 2021 m. balandį, jis buvo suimtas, apkaltintas ir  nuteistas 3 mėnesiams kalėjimo.

Soralo nuosprendis buvo vienas iš pirmųjų po to, kai 2020 m. buvo priimti plataus masto teisės aktai, kuriais kriminalizuojami homofobiški pareiškimai, išplečiant galiojančių kovos su diskriminacija įstatymų taikymo sritį, kad jie būtų taikomi ir žmonėms dėl jų seksualinės orientacijos.

Vis dėlto, 2022 m. gruodžio mėnesį pateikus sėkmingą apeliaciją, Soralui pavyko išvengti jam paskirtos laisvės atėmimo bausmės, – vietoj to jis buvo nubaustas tik bauda.

Tačiau vėliau, prokurorai nenuilstamai jį persekiojo, inicijavę tolesnį apeliacinį skundą, kuris galiausiai lėmė, kad teismas skyrė maksimalią galimą bausmę.

Ši šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė buvo didesnė už pradinę trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kuri jam grėsė prieš tai. Sprendimą nubausti Soralą visu įstatymo griežtumu sveikino visos Šveicarijos LGBT grupės, ir tai liudija, kad šalyje sėkmingai pavyko kriminalizuoti žodžio laisvę.

„Šis teismo sprendimas yra svarbus momentas teisingumui ir LGBTQI žmonių teisėms Šveicarijoje”, – sakė viena iš lesbiečių aktyvistų grupės LOS direktorių Murial Waeger. M. Waeger toliau teigė, kad „Alaino Soralo nuteisimas yra stiprus signalas, kad mūsų visuomenėje negali būti toleruojama homofobinė neapykanta”.

Nors Soralo nuteisimas tapo pavyzdžiu, kaip Šveicarijos teisingumo sistema vėl gali tapti ginklu prieš LGBT grupių kritikus, rašytojas, atsižvelgiant į jo prieštaringą praeitį ir jau turimą teistumą, yra lengvas taikinys. Prieš persikeldamas į Šveicariją, 2019 m. Soralas gimtojoje Prancūzijoje buvo nuteistas vieneriems metams kalėjimo už iliustraciją.

2016 m. Soralas buvo apkaltintas dėl karikatūros, kurią jis išspausdino liūdnai pagarsėjusiame satyriniame laikraštyje „Charlie Hebdo”. Jo indėlis į poleminį leidinį buvo pateiktas puslapyje, pavadintame „Chutzpah Hebdo”, kuriame buvo pavaizduotas Charlie Chaplinas priešais Dovydo žvaigždę, klausiantis: „Šoa, kur tu esi?”

Žodžių žaismas, kurį teismas pripažino nusikalstamu Holokausto neigimu. Nors Soralas buvo nuteistas vienerius metus kalėti, jis neatvyko į teismo posėdį, kuriame buvo paskelbtas nuosprendis, o paskelbė apie savo planus apskųsti nuosprendį prieš ieškodamas prieglobsčio Šveicarijoje.

Galiausiai ginčai, dėl kurių Soralas pabėgo iš Prancūzijos, persikėlė paskui jį į Šveicariją. Visoje Europoje plintant įstatymams, dėl kurių tūkstančiai žmonių suimami už internete išsakytas neapykantą kurstančias kalbas, atrodo, kad Soralas ar bet kuris disidentas, prieštaraujantis valdančiojo elito patvirtintiems naratyvams, niekur žemyne nebegali rasti saugaus prieglobsčio.

infa.lt: Laisvės partija ateidama į valdžią žadėjo, kad jos iniciatyva bus priimtas neapykantos kalbos įstatymas, kol kas jos planai įstrigo, tačiau niekur nedingo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 153

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. VŽA    -  2023-10-06, 08:13

    Dvigubas įžeidimas: „Stora” – moteriai taip negalima sakyti, geriau „Pilnutė”… „Lezbietė”, – tai mirtinas įžeidimas, nes Dievas tokias vertina šlykščiu iškrypimu, o tai užtraukia kraujo kaltę, kas reiškia mirties bausmę… Galėjo pavadinti pagal jų išsivaizduojamą statusą „Lyt-VIP”…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. rr    -  2023-10-06, 08:58

    Persekiojimas prasideda

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Anonimas    -  2023-10-06, 09:55

    Na, jei būtų pasakęs, kad stora ir nepridėjęs salos pavadinimo, tai kalėjimo nebūtų gavęs. Už lesbietę gal irgi nebūtų gavęs, bet žmogelis panaudojo mirtiną žodžių darinį.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Izeidineti    -  2023-10-06, 10:37

    nedera nieko! Nei lesbieciu,nei likusiuju,uz pinigus gyvenanciu su vyrais.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...