infa.lt

Oficialu: „Baltųjų šeima neatstovauja tikriesiems londoniečiams”

21 rugpjūčio
08:55 2023

Kraštutinių kairiųjų Londono mero Sadiqo Khano biuras apkaltintas rasizmo skleidimu po to, kai paskelbė gidą, kuriame buvo pavaizduota baltaodžių šeima su užrašu „neatstovauja tikriems londoniečiams”, praneša „Breitbart News” leidinys.

Mero S. Khano biuro parengtos miesto valdžios žiniasklaidos leidinių praktikos gairės, pavadintos „Look Book – Mayor of London Brand Guidelines” („Žvilgsnio knyga – Londono mero „brando” gairės”), buvo pašalintos iš oficialios mero svetainės po to, kai buvo apkaltintos prieš baltuosius nukreiptu rasizmu.

Nepaisant to, kad gairėse teigiama, jog jomis siekiama parodyti, kad Khano administracija siekia tarnauti „visiems, nesvarbu, koks jų amžius, lytis, seksualinė orientacija, etninė priklausomybė, religija, negalia ar šeimos sudėtis”, leidinyje toliau buvo rodoma jaunos baltosios poros su dviem baltaisiais vaikais, einančios palei Temzę, nuotrauka su užrašu „Neatstovauja tikriems londoniečiams”.

Toliau rašoma, kad „mūsų naudojamos nuotraukos turėtų atspindėti atpažįstamą, tikrą ir įvairialypį Londoną”.

Khano biuras kol kas atsisakė atsiprašyti, tik laikraščiui „Mail on Sunday” pasakė, kad nuotraukos antraštę „per klaidą” pridėjo darbuotojas ir kad ji „neatspindi mero ar Didžiojo Londono administracijos nuomonės”. Nuo to laiko pranešimas buvo pašalintas, o atstovas spaudai teigė, kad turinys „peržiūrimas siekiant užtikrinti, kad kalba ir gairės būtų tinkamos”.

Tai ne pirmas kartas, kai J. Khano valdžia kritikuojama dėl dalyvavimo vykdant rasizmo apraiškas prieš baltuosius, o „Transport for London“ (TfL), kurios pirmininkas yra Khanas, anksčiau šiais metais paskelbė apie apmokamas pareigas kandidatams „ne baltaodžiams“.

Pats S.Khanas yra gimęs Londone pakistaniečio šeimoje, ką atskleidžia ir jo išvaizda, ir išduoda Londono politika, kuria pateisinama „pozityvioji diskriminacija” pirmoje eilėje teikiant stipendijas ne baltųjų kilmės studentams. Dėl to anksčiau irgi yra kilęs triukšmas.

Kova prieš rasizmą peržengė tą ribą, kai pati virto rasizmu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 201

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. 30 prc.    -  2023-08-21, 08:09

    Jei tapai msžuma, tai kaip gali atstovauti.₩

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...