infa.lt

Keturi respublikonai reikalauja J. Bideno paaiškinti tankų pristatymą „į kitą pasaulio galą”

29 sausio
06:20 2023

Keturi JAV Atstovų Rūmų nariai respublikonai išsiuntė laišką JAV prezidentui Joe Bidenui ir Pentagono vadovui Lloydui Austinui, kuriame reikalauja paaiškinti sprendimą tiekti Ukrainai „Abrams” tankus. Jie baiminasi korupcijos ir skundžiasi, kad „konfliktas ir toliau eskaluojamas Amerikos mokesčių mokėtojų sąskaita”.

Laišką pasirašė Troy’us Nelsas (Teksasas), Lauren Beaubert (Koloradas), Paulas Gosaras ir Eli Crane’as (Arizona). „Amerikos žmonės išrinko mus ne tam, kad nuolat leistume jų sunkiai uždirbtus pinigus (97 mlrd. JAV dolerių ar daugiau) konfliktui kitame pasaulio krašte, neparodžius gebėjimo tinkamai kontroliuoti galutinį ginklų, šaudmenų, šarvuotų transporto priemonių ir visų kitų teikiamos karinės pagalbos formų panaudojimą”, – sakoma laiške, kurį cituoja „Daily Caller”.

Atstovų Rūmų nariai paprašė informacijos apie Ukrainai tiekiamų ginklų kontrolę. Visų pirma jie nori žinoti, ką J. Bideno administracija darys, kad įranga nepatektų į teroristų rankas ir nebūtų parduota.

Be to, respublikonai mano, kad dar prieš Rusijos kariuomenei įžengiant į Ukrainą Kijevas parodė „nesugebėjimą užkirsti kelią karinės įrangos vagystėms ir pardavimui”. Atstovų Rūmų nariai taip pat prašo Baltųjų rūmų paaiškinti, kaip valdžios institucijos atsiskaitys už ginklų „praradimą ir sunaikinimą” ir kaip bus kompensuojamos JAV mokesčių mokėtojų išlaidos.

Šios savaitės pradžioje JAV paskelbė apie 31 „Abrams” tanko perdavimą Ukrainai. Baltieji rūmai pripažįsta, kad pristatymas užtruks kelis mėnesius. Žiniasklaidos teigimu, pagrindinis sprendimo tikslas – įtikinti Vokietiją tiekti Kijevui savo „Leopard 2” tankus. Iš viso Vakarų koalicija Ukrainai jau pažadėjo 321 sunkųjį tanką, apie ką pranešė Ukrainos ambasadorius Prancūzijoje Vadimas Omelčenka.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 121

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-01-29, 06:36

    Kaip Lietuvoje yra paleckiuko liekanų, tai JAV Rusijos papirktųjų, lyg nesuvokiančiųjų, kad nesunaikinus Rusijos barbarų Ukrainos žemėje, tas Putino teroristų užkratas toliau plis po Europą, pasieks ir JAV…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...