Didelė Prancūzijos maisto bendrovė uždaro 80% gamybos dėl augančių energijos kainų
Grupė „Cofigeo”, kuriai priklauso kelios Prancūzijos maisto pramonės įmonės, dėl energijos sąnaudų uždarė keturias iš aštuonių savo gamyklų, kurios sudaro 80% visos gamybos, praneša „Bretbart”.
Grupė „Cofigeo”, kuriai priklauso keli Prancūzijos maisto prekių ženklai, įskaitant „William Saurin”, „Garbit and Raynal” ir „Roquelaure”, paskelbė, kad dėl sparčiai augančių energijos kainų uždarė keturias iš aštuonių Prancūzijos gamyklų, o tai palietė 800 iš 1 200 bendrovės darbuotojų.
Iš pradžių šis sprendimas buvo priimtas gruodžio 6 d., tačiau įsigaliojo sausio 2 d., o jo metu buvo uždarytos ir sustabdyta gamyba Capdenac, Pouilly-sur-Serre, Camaret-sur-Aigues ir Lagny gamyklose, praneša laikraštis „Le Figaro”.
„Šiuo sprendimu siekiama susidoroti su įspūdingai išaugusiomis energijos sąnaudomis (dujos ir elektra, reikalingos gaminamiems patiekalams ir receptams ruošti bei sterilizuoti), kurios nuo metų pradžios padidės 10 kartų”, – teigiama grupės pareiškime šią savaitę.
Grupė įspėjo, kad jos išlaidos energijai šiais metais smarkiai išaugs, o grupės prezidentas Mathieu Thomazeau sakė: „Per naktį jos padidės nuo 4 mln. iki 40 mln. eurų.”
Cofigeo yra pirmoji didelė maisto produktų gamintoja, kuri ėmėsi tokių radikalių priemonių, kad susidorotų su energijos sąnaudomis, tačiau, kaip rašo Le Figaro, kitos šio sektoriaus įmonės taip pat susiduria su dideliais sunkumais prisitaikydamos prie didėjančių energijos kainų.
Praėjusį mėnesį Prancūzijos prekybos centrų tinklų federacija „Perifem” įspėjo, kad dėl galimų elektros energijos tiekimo sutrikimų ir nutraukimų Prancūzija gali susidurti su didelėmis maisto produktų gedimo problemomis, nes daugelis prekybos centrų neturės pakankamai laiko pasirengti elektros energijos tiekimo nutraukimui.
„Tokios situacijos dar nebuvome patyrę… parduotuvės šiandien labai prastai aprūpintos generatoriais. Neišmesime šaldytų produktų, kurie dažniausiai turi didesnę terminę inerciją. Kita vertus, šviežių produktų, kurie neišsilaiko dvi valandas, iš tiesų bus išmetama nemažai”, – sakė „Perifem” generalinis delegatas Franckas Chartonas.
Jungtinės Karalystės laikraščio „The Times” pranešime teigiama, kad Prancūzija gali priartėti prie to, kad dėl problemų, susijusių su šalies atominėmis elektrinėmis, teks normuoti energiją. Prancūzijos energetikos reguliavimo komisijos pirmininkė Emmanuelle Wargon pareiškė, kad po sausio 15 d. šalį ištiks įtempta situacija, jei bus šalta.
Energija maistui gaminti ir konservuoti – tai ne vienintelė energetinio ir maisto saugumo sankirta. Kaip pastaraisiais mėnesiais pranešė Breitbart London, staigus energijos kainų šuolis taip pat turėjo įtakos trąšų gamybai, kuri yra daug energijos reikalaujantis procesas, – jam reikalingos gamtinės dujos. Jei nebus laisvos prieigos prie modernių trąšų, galima tikėtis, kad Europos ūkių derlius sumažės.
→ PAREMTI infa.lt → Naujienlaiškis
kainos tam ir ispustos,kad kiltu maisto deficitas ir kainos. Juk didele dalis neturtinguju pasaulio gyventoju sunaudoja tik menka energijos kieki,o stai valgyti – nori visi!
Putino karą net gali užgožti dujų ir elektros krizė… ???…
ka tau projektuoja dede Semas – prasysies Putino prieglobscio ir paciulpti,kad nemirtum badu!
Gardening Electroculture techniques to boost crop growth – Solution to food shortages Užsukite į YouTube