infa.lt

Vokietijos policija sutrukdė klimato radikalams užgrobti kalėdinių pamaldų TV transliaciją

27 gruodžio
06:20 2022

Photo: Paul Zinken/dpa (Photo by Paul Zinken/picture alliance via Getty Images)

Šeštadienio popietę Vokietijoje radikalios kovos su klimato kaita grupės „Paskutinė karta” nariai bandė užgrobti per televiziją transliuojamas Kalėdų pamaldas, matyt, tikėdamiesi per tiesioginę televizijos transliaciją perimti religinę ceremoniją ir skleisti savo ekologinę ideologiją, rašo „Breitbart”.

Žaliųjų aktyvistų grupė, kuri ne kartą buvo kaltinama kaip ekstremistinė organizacija, o pastarosiomis savaitėmis saugumo policija net vykdė reidus į jos narių namus, visus metus Vokietiją vargino trikdančiais protestais ir triukais.

Kaip teigiama Štutgarto policijos pranešime spaudai, keli klimato radikalai vakar po pietų susirinko prie protestantų Prisikėlimo bažnyčios Mioringene, tikėdamiesi sutrikdyti planuotas televizijos transliuojamas pamaldas.

Tačiau ironija – žinią, kad „Paskutinė karta” planuoja sutrikdyti pamaldas, valdžios institucijos, matyt, gavo iš anksto, todėl planuotos tiesioginės pamaldos iš tikrųjų buvo iš anksto įrašytos išvakarėse.

Todėl šeštadienį į bažnyčią atvykę aštuoni radikalios grupės nariai rado ją uždarytą. Tuomet parapijos atstovai, kaip teigiama, iškvietė vietos policiją, kuri surado ir susitvarkė su dviem šios grupės „potencialiais tvarkos drumstėjais”.

Nors šį kartą policijai, kaip pranešama, pavyko sužlugdyti radikalios klimato aktyvistų grupės planus, dažniausiai „Paskutinės kartos” nariams pavyksta sukelti chaosą vardan savo žaliosios ideologijos.

Pavyzdžiui, tik šios savaitės pradžioje du klimato aktyvistai, naudodami pjūklą ir mobilią hidraulinę platformą, sugebėjo Berlyne „nukirsti galvą” garsiai kalėdinei eglutei.

„Kol kas matėme tik pagrindinės katastrofos Vokietijoje viršūnę”, – kaip pranešama, pareiškė vienas iš aktyvistų po agresyvaus 15 metrų aukščio Nordmano eglės viršūnės nupjovimo Pariser Platz aikštėje, netoli garsiųjų Berlyno Brandenburgo vartų.

Ši akcija buvo surengta praėjus tik trumpam laikui po to, kai policija visoje šalyje surengė daugybę reidų prieš klimato aktyvistus, kurie visus metus be perstojo trikdė šalies gyvenimą, o vienas prokuroras apkaltino aktyvistus „nusikalstamų organizacijų kūrimu ir rėmimu”.

Atsakydami į tai šalies žalieji aktyvistai peikė reidus kaip valdžios bandymą „įbauginti”, o oficiali organizacijos atstovybė pareiškė, kad grupė, nepaisant valstybės įsikišimo, tęs savo veiklą „nepakitusi”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 75

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

JAV konfliktą išnaudoja konkurentų (ES taip pat :) )silpninimui ir savo pozicijų stiprinimui. Tai tik...

Kadangi mūsų valdžiukė (tiesą sakant, mes patys - neatsiuntė gi valdžiukės marsiečiai :) ) geriausiai...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...