infa.lt

Rusija sutiko pratęsti „grūdų susitarimą”; Rusija ir JAV susitarė nenaudoti branduolinių ginklų

17 lapkričio
13:35 2022

Rusijos pusė neprieštarauja, kad susitarimas dėl grūdų būtų pratęstas 120 dienų, pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija savo Telegram kanale.

Ministerija teigė, kad per šį laikotarpį turėtų būti išspręstos problemos dėl Rusijos trąšų ir maisto produktų tiekimo, o „bet kokie bandymai panaudoti humanitarinį koridorių Juodojoje jūroje provokaciniais kariniais tikslais” susitarimo galiojimo metu „bus griežtai užkardyti”.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas anksčiau paskelbė apie susitarimo pratęsimą, o JT generalinis sekretorius António Guterresas pasveikino susitarimą.

Tuo tarpu Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad Rusija ir JAV susitarė nenaudoti branduolinių ginklų.

Šią informaciją prezidentas gavo iš savo žvalgybos vadovo po lapkričio 14 d. Ankaroje įvykusio RF saugumo tarnybos vadovo Sergejaus Naryškino ir CŽV vadovo Williamo Burnso susitikimo.

„Šiuo metu abi šalys nesiims jokių bandymų panaudoti branduolinį ginklą. Norime, kad jie susitikinėtų dažniau, ir esame pasirengę tai palengvinti. Tai (branduolinio ginklo panaudojimas), neduok Dieve, sukeltų naują pasaulinį karą”, – pareiškė R. T. Erdoganas laidos per „TRT” televiziją metu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Svarbu    -  2022-11-17, 15:28

    Kalbėtis ir daryti taikos susitarimus.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. O tai    -  2022-11-17, 15:34

    JAV issives atgal ta 100 branduoliniu uztaisu,papildomai ka tik atgabentu i Europa!? O gal atblokuos rusisku grudu ir trasu eksporta,kaip numatyta sutartyje,del JAV zemgrobiu grudu isgabenimo is Ukrainos!? Ar vel tik i vienus vartus?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....